Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU KADAR OLAMAZ ARTIK

BU KADAR OLAMAZ ARTIK


Suriye ile dost muyduk? Dosttuk! Bunu kimse inkâr edemez. Bir gecede düşman ilan ediverdik? Şimdi ?Obama bizi kandırdı? diyeceksiniz. Bu Esat düşmanlığı yüzünden, ne kadar terör örgütü varsa hepsi ile haşır neşir olduk mu? IŞİD dünyanın en azılı, acımasız katil sürüsü değil miydi? İktidar bu katil sürüsüne terör örgütü demekten imtina etti mi? İşte Ahmet Davutoğlunun sözler ?IŞİD terör örgütü değildir.

Öfkeli gençlerin bir araya geldiği bir guruptur? demedi mi? Musul konsolosluğumuzu bastıklarında. Konsolsumuza ?direnmeyin teslim olun. Onlar bizi hasmımız değil? deyip konsolosluk da ki bütün görevlilerin teslim olmasını söylemedi mi? Bu PYD PKK´nın Suriye deki kolu değil miydi? Esat düşmanlığı yüzünden PYD ye destek verilmedi mi? Ayrıca ülke içerisindeki PKK´lılara, operasyon yapma yetkisi ordunun elinden alınmadı mı? Barış süreci diye ortaya attığınız süreç boyunca PKK´ya operasyon yaptırmayın diye valilere talimat verilmedi mi?

Barzani´nin Peşmegelerine PYD ye yardım etsin diye sınırlarımız içerisinden Suriye ye geçmesine izin verilmedi mi? Kobani bunlar sayesinde IŞİD´ın elinden alınmadı mı? IŞİD´ dan korkulduğu için PYD ile birlikte Şah Süleyman türbesi taşınmadı mı? Bu terör örgütleri ile muhatap olunmadı mı? Şimdi gelelim konumuza. Bu kadarda olmaz artık. Terörden en fazla mağdur olan iki ilde AKP lideri konuşuyor. ?Ey Kılıçdaroğlu sen bu teröristler ile hala neden birlikte hareket ediyorsun? gibi sözlerle oradaki vatandaşlara Kılıçdaoğlunu şikâyet ediyor. Bu söylem oy devşirmekten başka bir şey değildir. Kılıçdaoğlunu vatandaş nezdinde kötülemektir.

Bir nevi hedef göstermektir. Terör örgütleri ile muhatap olan iktidarın kendisidir. PYD´nin sorumlusu Müslümü Türkiye de konuk eden CHP´miydi? Afrin harekâtını desteklediklerini açıkladılar. Bu örgütlerle CHP´nin görüştüğünü ben duymadım. Kılıçdaroğlu´nu böyle itham etmekle milleti ayrıştırıyorsunuz. Artık ayrışma zamanı değil. Seçim yatırımı milletin milli değerlerini üzerinden yapılmamalıdır.

Ben her gün şu kadar terörist etkisiz hala getirildi diye söylenmesini doğru bulmuyorum. Bu söylem karşı tarafa taraftar kazandırır. Ben bu kanıdayım. Kayıtları tutulur bu olay bitikten sonra açıklanır. Bu açıklamalar bilhassa dış ülkelerde bunlara taraftan kazandırır. Söyleyeceğim şudur. Böyle milli konularda birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekirken. Seçim yatırımı yapmak için bu gibi eleştiriler fayda getirmez.

Yurt içerisindeki seçim çalışmaları nedeni ile kısır çekişmeler bırakılarak. El ele, omuz omuza. Gönül gönüle olmamızda fayda vardır. Birbirimize düşersek bu ülkemizin aleyhine olacaktır. Bu gergin ortamı yatıştıracak olan iktidardır. Millete daha hoşgörülü davranarak ortamı yatıştırmalıdır. Oy uğruna bazı söylemlerden vazgeçerek olaylara daha ılımlı bakmalıdır. İktidar uğruna ülkeyi felakete sürüklemenin kimsenin yararına olmadığı gibi, ülkeye zarar verilir. Ben olayım da bir olayım demenin zamanı değildir. Biz olalım bende içerisinde olayım deme zamanınıdır. Fedakârlık yapma zamanıdır. Nasıl Afrin olayında zeytin dalı uzattık diyorsanız.

Ülke içerisinde de zeytin dalı uzatın. Milletin sizden beklentisi birlikte ülkeyi düzlüğe çıkarmaktır. Onun için muhalefeti yıpratacağım diye. Terör örgütleri ile birlikte olmakla itham etmekten vazgeçilmesi gerekir. Bu çok önemlidir. Hem içerisi, hem da dışarısı için. Bir elin nesi var? İki elin sesi var. Sözü boşuna söylenmemiştir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-02-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23