Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU BİR İTİRAFTIR

BU BİR İTİRAFTIR


Bazı belediye başkanlarının görevden istifa etmeleri istendi. Üç belediye başkanı haklı olarak istifa etmemek için direndiler. Bunların tutumlarına karşılık AKP genel başkanı ?istifa etmezlerse bedeli ağır olur? dedi. Bu belediye başkanlarına tehdit anlamına gelen bir söylemdir. Demokrasilerde kabul edilemeyecek bir olaydır. AKP şimdiye kadar, seçimle gelen seçimle gider. Millet iradesine saygı gösterilmelidir diyordu? Bu kendilerinin savunduğu ilkeleri kendileri yok saydılar.

Bu istifa etmeyen belediye başkanlarını öyle bir zan altında bıraktılar ki? Bu belediye başkanları ya istifa edecekler?  Ya da iktidarın ithamlarını göğüslemek durumunda kalacaklardır. Onur kırıcı ithamlar olabilir. Bunun sinyalini iç işleri bakanı Süleyman Soylu verdi. ?Bundan sonra yolsuzluk yapanlara müsamaha edilmeyecek. Kim olursa olsun. Gözünün yaşına bakılmayacak? dedi. Bu söylem bir itiraf niteliği taşıyor. Şimdiye kadar yapılan yolsuzluklara göz yumduk.

Bundan sonra göz yumulmayacaktır demektir. Bunun anlamı budur. İstifa etmeyen belediye başkanlarına bir nevi itham göndermesidir. Ya istifa edersiniz ya da yaptığınız yolsuzluklar ortaya çıkarılacaktır demektir. Böyle bir itham bu belediye başkanlarının onuru ile oynamak olur. Benim tahminime göre bu belediye başkanlarının istifasının istenmesinin sebebi yapılan referandumda illerinde hayır çıkmasıdır. Bu belediye başkanları millet iradesine ne yapabileceklerdi?

Bu belediye başkanlarının referandumda illerinde evet çıkartmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Sandıkların başına gidip de seçmene oyunu şuraya ver mi diyeceklerdi? Bu bir millet iradesidir. İktidarda şimdiye kadar millet iradesini savunmuyor muydu? Şimdi bu belediye başkanlarını görevden almak için ne ile itham edecekleri önem kazanacaktır. FETÖ örgütü mensubu olduklarını ileri sürerek görevden alırlarsa? Neden şimdiye kadar görevden almadınız? Sorusu sorulacaktır. Görevi kötüye kullanmak olarak itham edilirlerse? Hangi konuda görevi kötüye kullanmışlar bunu açıklamaları gerekir. Bu da yargının işidir.

Eğer içişleri bakanı Süleyman Soylunun itirafı olan yolsuzluk yapıldı ise. Bu yolsuzluğun ne olduğunu su yüzüne çıkaracak olanda yargıdır. Böyle bir itham ile yargılanırlar berat ederlerse ne olacak? Bu aşamadan sonra nasıl görevden alınırlarsa alınsınlar. İki tarafı pislikli bir sopa gibi iktidarın eline bulaşacaktır. Bu olay ülkede demokrasinin rafa kaldırıldığının bir göstergesidir. İşte tek adamlık yönetimi budur. Benim gönlüm bunları görevden almak istiyor.

Diyerek kanunları kuralları hiçe sayarak yapılan ve yapılacak olan işlemlerdir. Dış ülkelere sizin demokrasi anlayışınız bumu? Derken önce kendinize bakmalısınız. Sizin adaletiniz bumu derken? Önce kendi adaletinize bakmanız gerekmez mi? Bu olayların sebebi Referandumdur. Hem görevden alınmaları, hem de görevden alma yetkisini sağlayan referandumdur. Bunun başka bir ifade şekli yoktur. Bu ayni zamanda bir alıştırmadır. Milleti bu gibi olaylara alıştırmaktır.

Bu ileride başka belediyelerinde başına gelebilir. Bazı belediye başkanlarının uzun senelerdir ayni görevi yapmaktan dolayı yıpranmış olabilmeleri ihtimali üzerine görevden alınmak istenmiş olabilir. Muhalefetin belediye başkanlarının başına da ayni olaylar gelebilir. O zaman biz kendi belediye başkanlarımızı bile görevden aldık diyeceklerdir. Bu ülkede kanun, kural, demokrasi, temayüller ortadan kaldırılmıştır. Devletin en tepesinde olan devlet başkanı anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum derse. Başkalarından bunlara uyulması beklenemez.

İşte enerji bakanı Yargıtay´ın yaz saatinin kaldırılmasına verdiği kararı uygulamıyor. Hadi gelin şimdi bu ülkede yargı var deyin? Demokrasi var deyin? Kanunlar var deyin? Demokrasilerde bir de temayüller vardır deyin? (Temayül gelenek demektir). Ülkede buna da riayet edilmiyor.

İçişleri bakanın Süleyman Soylunun ?bundan sonra yolsuzluklara müsamaha edilmeyecek? sözü insanın kafasını karıştırıyor. Şimdiye kadar yolsuzluk yapıldı da siz iktidar olarak buna göz yumdu iseniz? Siz görevinizi kötüye kullanmışsınız demektir. Bunu muhalefetten birisi söylemiş olsaydı? Hakkında soruşturma açılırdı. İşte bağımsız yargı buna derhal müdahale ederdi. Bu olay millete de bir mesaj niteliğindedir. Biz kendi belediye başkanlarımızı dahi görevden alıyoruz.

Ona göre ayağınızı denk alın. Bizim kamudan görevden aldıklarımız hakkında eleştiri yamayın demektir. Ya bu deveyi güdeceksiniz. Ya bu diyardan gideceksiniz. Söylemi bu olaya cuk diye oturmuştur. Benden sizlere tavsiye bu olaylara kendinizi alıştırın. Bundan sonra bu gibi olayların devamlı yaşayacağımızın göstergesi bu belediye başkanlarının istifaya zorlanmasıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55