Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE SİYASET OLMAZ

BÖYLE SİYASET OLMAZ


Siyaset ülkeye ve millete hizmet etmek için yapılır. Kinle, nefretle siyaset yapılmaz. Günümüzde siyaset bu noktaya gelmiştir. Ülke olağan üstü bir dönem yaşıyor. Bu lanet olası virüs her gün birçok vatandaşımızın canına mal oluyor.

Bu virüsle el birliği ile mücadele etmemiz gerekiyor. İzmir belediye başkanı sağlık ekibine konaklamak için yer hazırlıyor. Rektör eski AKP milletvekili bu hazırlanan konaklama yerini ret ediyor. İhtiyaç olmasına rağmen ret edilmesinin tek sebebi belediye başkanının CHP’li olmasıdır. Bu iki partinin birbirinden nefret etmesinin bir göstergesidir.

Nedir bu kindarlık? Nedir bu nefret? Belediye başkanı taşın altına elini sokmuş. Milletin menfaati için canlarını hiçe sayarak mücadele eden sağlıkçılara kapıyı açmış. Takdirle karşılanması gerekirken tektirler karşılanıyor. Böyle bir siyaset anlayışı olamaz. Hâlbuki milletin menfaati her şeyden daha önemlidir. Gelin görün ki parti menfaati daha öne çıkarılıyor. Gel de buna ülkeye millete hizmet etmesi gereken siyaset deyin?

Bencillikle siyaset bağdaşmaz. Belediyelerin şu dönemde bağış toplaması kadar doğal bir şey olamaz. Vatandaşına yardım etmesi gereken devletin açığını belediyeler Kapatmaya çalışıyor. Devlet bağış toplamaz diyenlere. Verilen cevap bakın. Kurtuluş savaşında da Atatürk yardım topladı şeklindedir. O dönemde Atatürk’ün hazinesi mi vardı?

İktidar kendisini o dönemle mukayese ediyor. Kurtuluş savaşı döneminde insan gücü dahi yoktu. Atatürk para yardımı istemedi ki? İnsan gücü ve malzeme yardımı istedi. Savaş sonunda da kim ne verdi ise verdikleri geri verilmiş. O dönemde kimler canı ile malı ile bu ülkeye yardım etti ise. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.

Bu vesile ile hepsini minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Bu ülkeye canları pahasına hizmet edenleri Unutmadık unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şu maske olayını dahi halledemediler. Eczanelerde maske yok. Millet maske arıyor. Pazar yerine maskesi olmayanlar sokmuyorlarmış. Oraya maskesi olmayanları sokmamak çözüm değildir. Çözüm al şu maskeyi demek çözümdür. Her şeye siyaset karıştırılırsa bunun adına siyaset denmez. Belediyeleri bir yerde siyaset üstü kabul etmek gerekir.

Belediyeler hem daha fazla para toplar. Topladığını da daha çabuk ihtiyaç sahiplerine ulaştırır. Neden cemaatler bu bağışa dahil edilmiyor? Devlet onlara devamlı yardım etti. Öğrencilerin yurtları boşaltılarak öğrenciler sokağa salındı. O yurtlar karantina yapıldı. Öğrencilerin yurtları yerine cemaatlerin yurtları kullanılsaydı da. O öğrenciler mağdur edilmeseydi olmaz mıydı? Bir arkadaşımın kapısına iki genç gelmiş.

Ellerinde bazı kâğıtlarla Biz zekât fitre topluyoruz demişler. Arkadaşımın hanımı siz kimsiniz zekât fitre topluyorsunuz deyince hemen oradan uzaklaşmışlar. Belediyelerin yardım toplamasının önünün kesilmesinin tek sebebi siyasettir. İktidar bu virüs meselesini kendi belediyeleri ile görüşüyor. Diğer partilerin belediye başkanları ile görüşmüyor.

Böyle bir ayrımcılık böyle bir dönemde yapılmaması gerekirdi. Onlarda bu ülkenin vatandaşlarına hizmet ediyorlar. Böyle bir dönemde tek yumruk olmamız gerekirken. Ayrımcılık yapılmasına ben siyaset diyemem olsa olsa bencillik derim. Ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu böyle bir dönemde particilik yapılmaz. 

Böyle siyaset olmaz. Siyaset ülke ve millet menfaatine yapılır. Kişi ve parti menfaati hiçbir zaman millet menfaatinin önüne geçemez. Biz siyaseti büyüklerimizden böyle öğrendik. Ülke ve millet menfaati bütün menfaatlerin üzerindedir. Yardımlar konusunda önümüzdeki günlerde neler olabileceğini göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                    06-04-2020  Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23