Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE ÇİFTE STANDART OLUR MU?

BÖYLE ÇİFTE STANDART OLUR MU?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Doğuda olan olaylara polis nasıl sabrediyor hayret. Polis araçları yakılıyor, polisler yaralanıyor. Fakat polisten bir müdahale gelmiyor. Teröristler ateş ediyor. Askerler karşılık vermiyor. Neden? Aman barış sürecine zarar verilmesin. Şantiye basılıyor. Araç gereç yakılıyor. 6 kişi kaçırılıyor. Operasyon yapılmıyor. Fakat operasyon yapmamakta haklılar. Çünkü başbakan “ülkede operasyon yaptırmam” diyor. Emniyet mensupları ve ordu personeli de emir gereği operasyon yapmıyor. Vatandaş polis doğudaki olaylara nasıl sabrediyor hayret ediyor. PKK yandaşları yol kesiyor. Kimlik kontrolü yapıyor. Orada devlet kuralları işlemiyor. PKK’nın kurallarına göre hareket ediyorlar. Kürt vatandaşlarımızın çocukları kaçırılıyor. BDP’liler kaçırma yok kendi istekleri ile gidiyorlar diyor. HDP milletvekili çocukları kaçırılan ailelere çocuklarınızla gurur duyun dağ gitmişler diyor. Kaçırılan çocuklarla gurur duyuyorsanız? Bırakın milletvekilliğini dağa gidin kaçırılan çocuklarla gurur duyacağınıza. Kendinizle gurur duyun.

Diyarbakır belediyesi önünde çocukları kaçırılan aileler oturma eylemi yapıyor. Bu eylemleri yapanlar kendi vatandaşları tarafından dövülüyor. Diyarbakır belediye başkanı bunlarla konuşmuyormuş. İşin ne kadar garip olduğunu görüyor musunuz? Başbakan “o çocukları getirin getirmezseniz bizimde B C planlarımız var” diyor. Sonra dönüyor “ey HDP kaçırılanları gidip getiriyordunuz. Gidin bu çocukları da getirin nasıl olsa adresi biliyorsunuz” diyor. Bu sözler büyük devlete yakışmaz. Büyük devlet teröristlerden yardım istemez. Gereğini yapar. Büyük devlet size üç gün mühlet, ya getirirsiniz, ya da gelirler alırlar der. PKK militanları yol kesip elektrik idaresine ait üç aracı ateşe veriliyor. 4’cü aracı kayıp. 6 işçide kaçırılıyor. Bir tarafta kaçırılan çocuklar. Bir tarafta kaçırılan işçiler. Bunlara ne kadar sabredeceğiz? BDP ve HDP milletvekillerine başbakan çağrıda bulunuyor. Gidin bunları da getirin diyor. Bu milletvekilleri mecliste bunların temsilcileri değil mi?

Bu milletvekilleri değimliydi? Teröristlerle buluşup hasret gidermek için sarmaş dolaş olan? Çok iyi hatırlıyorum. Başbakan o zaman “bu olay kabul edilemez. Yargıya gereken söylenmiştir. Gereği yapılacaktır” demişti. Bunun anlamı dokunulmazlıkları kaldırılacaktı. Ne oldu? Söylemde kaldı. Şimdide bunlardan yardım isteniyor. Tunceli de bir uzman çavuşun evine Molotoflu saldır yapılmış. Çıkan yangında evdekiler güçlükle kurtarılmış. Bir uzman çavuş PKK tarafından kaçırılmış. Hala barış sürecine zarar verilmesinde diretilecek mi? Bizler burada bu olaylara sabretmek için kendimizi yiyoruz. Oradaki emniyet mensupları ve ordu mensupları nasıl sabrediyor.

Şimdi gelelim çifte standartta. Polis doğudaki olaylara müdahale etmiyor. Sabır gösteriyor. Batıda ise protesto eden vatandaşlara polis derhal biber gaz, tazyikli su, cop, plastik mermi ve gerçek mermi kullanarak müdahale ediyor. Ölenler oluyor. Yaralananlar oluyor. Gözaltına alınanlar oluyor. Böyle olmasına rağmen başbakan “polis aracına Molotof atıyorlar. Polisler canların zor kurtardı. Polis bunlara nasıl sabrediyor. Hayret ediyorum” diyor. Fakat doğuda araçlar yakılıyor. Adamlar kaçırılıyor.  Yol kesilip araçlar ile yol kapatılıyor. Araçların kontak anahtarları alınıp gidiliyor. Kimlik kontrolleri yapılıyor. Hala daha önce barış sürecine zarar verecek hiçbir harekette bulunmayın emri geçerliliğini koruyor. BDP ve HDP çocukları ve kaçırılanları getirmezlerse. Uygulamaya geçirileceği söylenen B ve C planlarının ne olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Polisin batı ile doğu arasındaki yaptığı uygulama tam bir çifte standarttır.  Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Not: Sayın okurlarım bazen yazdığım mevzular uzun olduğunda. Yazıma başladığım andımızı ve sonunda ki deyimleri mecburiyette yazamıyorum. Zannetmeyin ki vazgeçtim. Kesinlikle vazgeçmedim.

Saygılarımla. 28 – 05  - 2014 Mustafa KOÇAL

                                

 

 

 

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55