Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖLÜNMÜŞ YOLLARLAR

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLAR


İktidar senelerdir bölünmüş yol yaptık diye övünüyor. Fakat sıfırdan şu yolu yaptık diyemiyorlar. Başbakan Binali Yıldırım Balıkesir de yaptığı bir mitingde vatandaşa şöyle söylüyor. ?Balıkesir Edremit yolunu yaptık. Bir saatte Edremit´tesiniz? diyor. Allah razı olsun. Bu Balıkesir Edremit yolu dağ başlarından giden bir yoldu. Daha önceki iktidar bu yolu vadiye indirdi. Sıfırdan bir yol yaptı. Bu yol vadiye indirilirken yolun geçtiği yerlerdeki vatandaşın arazileri istimlâk edildi. Vatandaşa paraları ödendi. İktidar bu yolları biraz genişletti.

Yolu ikiye böldü alın size bölünmüş yol. Genişletilen yerlerin paraları zaten ödenmişti. Balıkesir İzmir yolu Bigadiç ve Sındırgı üzerinden Akhisar´a bağlanıyordu. Manisa İzmir yolu dağların tepelerinden geçiyordu. Balıkesir Akhisar yolu sıfırdan yapılan bir yoldur. Bu yol yapılırken de vatandaşın arazisi istimlâk edildi. Paraları ödendi. Bu yolda genişletildi bölünmüş yol oldu. İktidar bu yolların geçtiği yerlerde ki arazi sahiplerine para ödemedi. Bu yolları yapan şirketlere paraları ödenerek yapıldı. İşte bölünmüş yolların hikâyesi böyledir. Bunlarla övünüyorlar. Bir Kocaeli ye birde İstanbul´a köprü yapıldı. Bunlarla boğazın altından tüp geçit yapıldı.

Yeni hava alanı yapılıyor. Bu hava alanının altının bataklık olduğu sonradan tespit edildi. Dolgu yapılması kararı alındı. Yapan firmaya tekrar ödemen vaat edildi. Bu hava alanının hikâyesi bir türlü bitmedi. Sonra kod tutmuyor dediler bir şeyler yaptılar. Hem tüp geçit, hava alanı ve yapılan iki köprü yap işler modeli ile yapıldı. Bu yapılan iki asma köprünün işletmesi yapan firmalardadır. Öyle bir anlaşma yapmışlar ki? Günlük araba geçiş sayısını garanti vermişler. Ve bu iki köprü için verilen günlük araba geçiş rakamı tutturulamadığı için devamlı para ödeniyor.

Bunlardan mitinglerde hiç bahsedildiğini duydunuz mu? Çünkü o köprülerden geçmeyenlerde para ödüyor. Önceki iktidarları yaptığı iki asma köprü para basıyordu. Devletin bütçesine katkısı oluyordu. Bu iki köprüden gelen paralar. Yap işlet modeli ile yapılan iki köprünün günlük araba geçiş garantisi tutturulamadığı için ödeniyor. Bunların sözü bile edilmiyor. Varsa yoksa bölünmüş yol yaptık diye övünmek. Yapılanların hiç birisine milli varlığımız diyemiyoruz. Bunlar yapan firmalar bildiğim kadarı ile 29 sene kullanma hakkına sahipler. Onun için milli varlığımız diyemeyiz. Geçmiş iktidarların yaptıklarının hepsi milli varlığımız idi. Bu iktidar döneminde özelleştirme adı altında birer, ikişer satıldı. Hatırlayın o satılan yerler satılırken.

Biz malımızı pazarlıyoruz. Parayı veren düdüğü çalar diyorlardı. Ve dedikleri gibide sattılar. Biz saltan yerlerin kalbur üzerinde olanları biliyormuşuz.  Ben inceledim ve satılan yerlerin tam listesini bu sütunda iki gün yazdım. Ben incelerken kendimde hayretler içerisinde kaldım. Elimizde bir şeker fabrikaları kalmıştı. Onlarda satıldı demektir. Çünkü satışlar halen devam ediyor. Bunlardan hiç bahsedilmiyor. Her mitingde bu kadar bölünmüş yol yaptık diye övünüyorlar. İşsizlik ondan dolayı bu günkü rakamlara gelmiştir. Ülkenin hemen hemen her tarafında arazi satışları yapılıyor. İktidar bu satışlara mani olmuyor.

Satışları kolaylaştırmak için kanunda değişiklik yapmış. Bir ilin veya ilçenin arazisinin % 10´nun dan fazlası yabancılara satılamaz diye olan kanunu değiştirmişler. Çünkü 7 ilde bu sınır aşılmış. Kanunda değişiklik yaparak ülke yüz ölçümünün % 10´nun aşamaz diye değiştirmişler. Bu konuyu bu sütun da iki defa yazdım. Bu satılan arazileri kimler alıyor veya kimler aldırıyor belli değil. Alıcılar araziyi dahi görmeden alıyormuş getir tapuyu al parayı diyormuş. Ben gittiğim her yerde bu konuyu dillendiriyorum. Ve bana söylenen evet bizim burada da çok toprak satıldı diyorlar. Ben açık açık söylüyorum.

Satılan bir yerin tapusu doğrudan hangi ülke tarafından alındı ise o ülkenin tapusuna geçiyor. Böylelikle topraklarımız dediğimiz ülkemizin yüz ölçümü günden güne yabancıların eline geçiyor. Bunun sonu Allah korusun bunu üzülerek yazıyorum bizi Filistin´e döndürür. Yetkililerin bu satışı durdurmalarını milletim adına istiyorum. Şu kadar bölünmüş yol yaptık diye övünmek önemli değil. Topraklarımıza sahip çıkmak bu ülkenin ileride Filistin gibi olmasını önlemek önemlidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08-05-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55