Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİZİ KANDIRDI DEMEYİN

BİZİ KANDIRDI DEMEYİN


Bir deyim vardır. Besle kargayı oysun gözünü derler. İktidar birileri tarafından kandırıldıkları itiraf etti. Şimdi size iki olaydan bahsedeceğim. Acaba iktidar buna ne diyecektir. Barzani doğuda bazı ilerli de içersine alan bir Kürdistan harita yayınlatmış. Bu haritadan öncede ?yapılacak referandum engellenmeye çalışılırsa. Kanlı savaş olur? dedi. Ben defalarca söylemişimdir. Terörist ruhu taşıyana hiçbir zaman güvenilmez demişimdir. Şimdi Barzani ile iktidarın ilişkisine bir bakalım. AKP yaptığı bir kongreye Barzani´yi şeref konuğu olarak davet etti.

Bu kongrede konuşturdu. İsmi anons edilip konuşma platformuna çıkarken. Kongrede olanlar tarafından ?Türkiye seninle gurur duyuyor? sloganları ile kürsüye çıktı. Alın gurur duyduğunuz Barzani şimdi Türkiye´ye meydan okuyor. Diyarbakır da yapılan şova Şivan Perver, İbrahim Tatlıses ve Barzani davet edildi. Bu iki ses sanatçısının söylediği Kürtçe türkülerle halaylar çekildi. Bu Şivan Perver Türkiye cumhuriyeti devletine ?terörist devlet? diyen kişidir. Barzani terör örgütlerinin hamisidir. Kendisinden PKK militanlarını vermesi için. Müracaat eden iktidara ?bırakın bir militanı geri vermeyi Türkiye bir Kürt kedisini bile vermem? diyen kişidir.  Elindeki peşmerge güçlerini kuzey Suriye deki PYD terör örgütüne IŞİD ile yaptıkları savada yardım etsinler diye. Türkiye sınırları içersinden Suriye ye gönderen kişidir.

Bir silahlı gücün başka bir devletin sınırları içersinde geçirip başka birilerine yardım için gitmesi etik değildir. İktidar buna bile izin verdi. Referandum dönemimde Barzani Türkiye ye geldi. Barzani Kürdistan devletinin başkanımıydı? Ortada böyle bir devlet yoktu. Öyle ise İstanbul ve Ankara hava limanlarına neden? Kürdistan bayrağı asıldı? Barzani sayesinde bazı Kürt vatandaşlarından, evet oyu almak için değil miydi? Ne tekim Barzani´n kurdurduğu bir Kürtçü parti. Referandumda evet dedi. Hava limanlarına Kürdistan bayrağının asılması eleştirildi. Hatta AKP´nin koalisyon ortağı olan Devlet Bahçeli tarafından dahi eleştirildi. Başbakan Binali yıldırım bu eleştiri yapanlar için. ?Bu günlerde tutturdular bir bayrak meselesi.

Ne var bunda? diye cevap verdi. Al sana bayrak meselesinin neticesi. Eleştiriye rağmen Bahçeli gerekeni yapmadı. Al senin eleştirine rağmen bu gün olanları görüyor musun Sayın Bahçeli? Bunlar yapılanın yanlış olduğunu bile bile menfaat için yapılan şeylerdir. Barzani doğudaki şehirlerin yarısından fazlasını kuracağı Kürdistan devletinin sınırları içersinde gösteriyor. Referandumda Barzani sayesin de aldığınız evet oyların fitresini istiyor Barzani. Hadi bakalım beslediğiniz karga gözünüzü oymaya çalışıyor. Ne yapacağınızı bekliyoruz. Her zamanki söylenen sözleri tekrarlamayın. Neticesine katlanırlar sözünü çok duyduk. Fakat olacak olanda her seferinde olmuştur. Sakın Barzani bizi kandırdı demeyin. Siz Barzani´yi kandırdığınızı zannettiniz. Barzani ye güvendiniz amma, güvendiğiniz dağlara kar yağdı.

Gelelim ikinci olaya. Özgür Suriye ordusu Hatay da ki kamplarda eğitilmedi mi? Bunların silah ve mühimmatları sağlamadı mı? Gerekli her türkü yardım yapılmadı mı? Basında yazılanları çizilenleri hiç mi dikkate almadınız? Basının iddiasına göre özgür Suriye ordusu fertlerinin çocuğu PYD´ ye katılmış. Ordumuzla birlikte IŞİD dan alınan yerler. Özgür Suriye ordusunun yönetimine bırakılıyor. Öyle iddialar var ki? IŞİD dan alınan köylerin bazıları. Özgür Suriye ordusu tarafından IŞİD da para karşılığından satılmış. Özgür Suriye ordusunun eski gücünün kalmadığı iddia ediliyor. İktidar hala özgür Suriye ordusu ile hareket ediyor. Belki bunlar iktidar tarafından biliniyor. Fakat millete yalnız değiliz imajı vermeye çalışıyor olabilirler. Şayet yeni başlayacak harekâtın sonunda hüsrana uğrarsak o zaman bizi kandırdılar derler. İnşallah böyle bir durum olmaz. Ordumuz o harekâttan başarı ile çıkar.

Ordu da ne yapacağını şaşırdı. Bir orduya bu kadar yüklenilmez. Ülke içerisinde PKK ile mücadele ediyorlar. Suriye de IŞİD, PYD ve YPG ile mücadele ediyorlar. Katarı korumaya çalışıyorlar. Birde başımıza şimdi Barzani çıktı. Yıpratılmış bir orduya bu kadar yüklenilmez. Katar bir devlet ilişkisi değildir. Ahbap çavuş ilişkisidir. Bu sayede diğer Müslüman ülkeleri de karşımıza alıyoruz. Dost bildikleri Suudi Arabistan kralını Türkiye´ye davet ediliyorlar. Fakat bir türlü getiremiyorlar. Suudi Arabistan´ın dostluğunu da kaybettik sayılır. Yanış politikalar yüzünden her taraftan yalnızlığa itiliyoruz. Şimdi Rusya ya yanaştık. Rusya´nın da oyununa gelirsek işler iyice sarpa sarar. Allah Türkiye´yi her türlü beladan korusun. Olan orduya oluyor.

Referandumdan evet çıkacak terör bitecek diyenler hala bir arpa boyu yol almış değiller. Kandil orada durduğu müddetçe terör bitmez kendimizi aldatmayalım. Esas operasyon düzenlenecek yer kandildir. Plan programın yapıldığı istihbarat bilgilerinin toplandığı ve talimatların verildiği yer kandildir. Hedef kandil olmalıdır. Barzani için bizi kandırdı demeyin. Barzani´yi bu durma getiren iktidarın kendisidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05- 07- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55