Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


BİZE DE GELİN!

BİZE DE GELİN!


New York Times´a bir mektup gönderen Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Uluslararası Psikanaliz Kuruluşunda görevli 35 psikolog, psikiyatr ve sosyal görevli, ABD Başkanı Trump´un durumunun
?Sessiz kalınamayacak kadar tehlikeli? olduğunu belirtti?

Toplum nezdinde tanınan ve yüz yüze tedavisi yapılmamış bir kişi hakkında profesyonel görüş bildirmenin etik olmadığı hatırlatılan mektupta, ?Ancak bu sessizliği, bu kritik zamanda görüşlerimizi endişeli gazeteciler ve kongre üyeleriyle paylaşmak amacıyla bozuyoruz. Pek çok şeyin daha fazla sessiz kalınmayacak kadar tehlikede olduğundan endişe ediyoruz? dendi.

Uzmanlar, Trump´ın konuşma ve davranışlarının, kendisinin başkalarının fikirlerine tolerans gösterme ve empati kurma yeteneğinden yoksun olduğunu gösterdiğini savundu. ?Bu özelliğe sahip kişiler gerçekliği kendilerine göre saptırır. Gerçeklere ve gerçekleri kendilerine iletenlere saldırırlar. (Gazeteciler, bilim insanları)?

Mektup şöyle sonlandırıldı; ?Kendi kafasında oluşturduğu hayal dünyasından mustarip güçlü liderlerde bu saldırılar artar. Trump´un konuşmaları ve hareketlerinin ortaya koyduğu dengesizliği, güvenli bir biçimde başkanlık yapma konusunda yetersiz olduğunu gösteriyor.?

Mektup bu! 35 adet bilim insanı, ülkeleri için duydukları korkuları bilim namusu adına dile getirmişler.
İyi yapmışlar! Şimdi Trump´a düşen ?Hayır, bu rapor taraflıdır. Ülkemin bu konudaki en değerli tıp insanlarının beni muayene etmelerine izin veriyorum? demesidir.

Allah şifalar versin ama herkesin hastası kendine deyip geçemeyiz. Adam kafayı kırar da nükleer silahların düğmesine basarsa hepimiz atta gideriz! Kontrol şart yani!

Bu 35 bilim insanını ben bizim mahalleye davet ediyorum. Gelemezlerse ben bizim muhtarda tespit ettiğim bulguları yazayım, onlarda lütfen değerlendirip bize bildirsinler?

Harvard Üniversitesinin Değerli 35 Bilim İnsanı;
Bizim mahallenin muhtarı galiba kayış sıyırdı. Artık ne yapacağını kestirmek mümkün değil!
Bir gün kendisini Fatih Sultan Mehmet, diğer gün Halife Ömer, başka gün futbolcu Maradona sanıp don gömlek çimenlere atıyor!
Geçen gün İngiliz turistleri yakalayıp ?Ulan sizinki demokrasi mi be! Esas demokrat benim diyerek, birine kafa atınca, turiste 500 avro vermek zorunda kaldık! Dışarda Gazeteci milletinden kimse kalmadı, hepsi kumbaradalar! (Jail)

-Muhtarın çocukluğu çok zor geçmiş. Babası bunu her gün dövermiş. Babasından çok korkar ve akşam babası eve geldiğinde babasının ayakkabılarını öpermiş çocukcağız, korkusundan!
-Altı delik ayakkabı ile okula gidermiş. Gençliğinde de çabuk sinirlenirmiş.
-Muhtar seçimlerinde kendisini ?Tercihli Oy? ile geçen bir arkadaşını 50 adamıyla fellik-fellik aramış ama bulamamış. Çünkü adamı Almanya´ya kaçırmışlar. Bizimki o sinirle İlçe Seçim Kurulu Yargıcına küfür edince, hooop cezaevine atmışlar.
-Bizim muhtar o günden sonra gölgesinden korkar olmuş. Mahalle kahvesine geldiğinde korumaların çokluğundan biz dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz!
-Bizimki devamlı yalan söyler bir halde! Sabah söylediğini akşam inkâr eder. Parmağındaki yüzüğü gösterip ?Bakın tüm servetim budur.
Bir gün zengin olduğumu görürseniz bilin ki haram yemişim? dedi. (Gördük) Ama şu an Avrupalı Muhtarların en zengini olmuş durumda!
-Muhtar için ?Deveyi havuduyla yutar? bana mısın demez derler!
-Muhtarlık İhtiyar Heyetinden genç bir azayı, bir dövdü, bir dövdü, Suat Oğlan bir ay hastanede yattı!
-Bizim Muhtar, beraber seçildiği tüm arkadaşlarını başından attı. Daha önce kendisine hırsız diyen karşı mahallenin adamlarını listeye aldı!
-Günahı boynuna, oylar sayılırken oyları da çalıyor diyorlar? Yapar mı? Eh mahallelinin parasını çalan oyunu niye çalmasın, değil mi?
-Bizim Muhtara son günlerde bir şeyler daha oldu; ?Sigaraya Hayır? yazan ilanları yasaklattı! Evet-Hayır yarışmasını yapan sunucuyu da topuğundan vurdurmuş diyorlar. Duydum ama görmedim?

İşte böyle değerli uzmanlar! Ocağınıza düştük yani. Bizim Muhtar tehlikeli ise bir rapor da ona yazıverin. Yalnız bizimki öyle raporla maporla gitmez, onu koltuğundan götürmek için adamda Kurtdereli kuvveti gerek. Sinek sıklet Kılıççılarla olacak iş değil.
Neyse hele siz bi yol raporu yazın, gerisine bakçez gari!
Acele cevap bekliyoz, tez gönderin raporu?

Sağlık ve başarı dileklerimle 17 Şubat 2017
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22