Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİRLİK BERABERLİK BÖYLE OLMAZ

BİRLİK BERABERLİK BÖYLE OLMAZ


Ülke sıkıntılarını birlik beraberlikle aşar. Siyaset her şeye bulaştırılırsa ayrımcılık olur. Belediyeler yardım kampanyası başlattı. Kendi illerindeki sıkıntıları gidermek için gayret sarf ederken. İktidar da biz bize yeteriz kampanyası başlattı. Hiçbir devlet böyle sıkıntılı bir dönem yaşarken halkından yardım talebinde bulunmaz.

Çünkü vatandaşı devletten daha çok sıkıntı yaşıyor. İktidar şimdiye kadar her şeyi gülük gülistanlık gösterdi. Ülke tarihinde bu kadar iyi bir dönem görmemiştir denilmedi mi?  Ne oldu? Devletin vatandaşa yardım etmesi gerekirken. Devlet vatandaştan yarım talebinde bulunuyor. Bu işe devlet hiç karışmamalı idi. Belediyelere destek olması gerekiyordu. Burada siyaset düşüncesi devreye girdi. Bu büyük şehirlerdeki belediyeler iktidarda olsaydı?

Yine bugünkü durum olur muydu? Olacağını hiç tahmin etmiyorum. Benim belediyem senin belediyen ayrıştırılması başladı. Belediyelerin açtığı yardım kampanyalarına engel geldi.  Buradaki amaç vatandaşa yardım değil mi? Amaç ayni değil mi? Amaç ayni olduğuna göre bu engel nedendir? Siyasi düşünceden başka bir şey değildir. Belediyeler birliği beraberliği sağlamaya çalışırlarken. Benim belediyem senin belediyen ayrımcılığı başladı.

Bunun nereye doğru gideceğini hiç düşündüler mi? Yarın benim hastanem senin hastanen, benim okulum senin okulun durumuna gelir. Bir insan toplumdaki güvenini kaybederse. Artık ona güven kalmaz. Bugün iktidar büyük şehirlerdeki güvenini kaybetmiştir. Bu şehirler deki belediye başkanları seçimi açık ara ile kazanmıştır. İktidar bu belediyelerdeki meclis çoğunluğuna sahiptir. Belediyeleri rahat çalıştırmayız demediler mi? Şimdi bu belediyelerin yardım kampanyalarının neden engellendiğini anladınız mı?

Devlet bu yardım kampanyasını belediyelere bıraksaydı. Daha fazla yardım toplanırdı. Millet böyle bir kampanya yadaha fazla ihtimam gösterirdi. Çünkü iktidar milletin çoğu nezdinde güvenini kaybetmiştir. Millet şimdi soruyor. 15 Temmuz şehitleri için toplana paralar ne oldu? Depremzedeler için toplanan paralar ne oldu? Merkez bankasının ayırdığı kefen parası ne oldu diyor. Demek ki vatandaş da bir güven sorunu var. Bu iş belediyelere bırakılsaydı. Hem yardımlar vatandaşa daha çabuk ulaşırdı. Hem de sıkıntı yaşanmazdı.

Yardım almaya giden vatandaşların Büyük şehirlerdeki halini gördük.  Hepsi onuz omuza, sırt sırta hani nerde mesafe kuralı? Belediyeler bunları kuralına göre dağıtırdı. Bunun adı yardım toplamak mı? Yoksa bağış mı? Bakıyorum kurumlar birbirleri ile yarışıyor. Devlet bu işte zararlıdır. Çünkü vergiden düşecekler. Yardım olunca ben devlete yardım ettim diyerek vergiden düşecekler. Belediyelere vatandaşlar bağış yapabilir. İktidar bu işe karışmakla vatandaştaki güvenini kaybetmiştir. Vatandaş şöyle düşünüyor.

Demek ki devletin parası kalmamış diyor. Milletin zekât fitresine kadar düşmüş diye düşünüyor. Vatandaşı böyle düşünmeye iktidar sevk etmiştir. Belediyelerin önünü kapatmayın. Bilakis açınki işler daha seri yürüsün. Hiç kimse belediyelerin bu davranışlarını devler içerisinde devlet diye yorumlamasın. Devlet içindeki devlet olayı 15 Temmuzda sona ermiştir. Devlet kurumları ile varlığını sürdürür. Böyle bir dönemde el ele, birlik, beraberlikle hareket edilmelidir. Belediyeler seçildiği şehrin vatandaşlarına hizmet için seçilmişlerdir. Devleti yönetenler bütün ülkeye hizmet için seçilmişlerdir. Belediyelerin bu davranışları takdir görmesi gerekirken yeriliyorlar. Böyle davranılmak birlik beraberliği zedeler.

Allah ülkemizi bu lanet virüsten korusun. Hayatın kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin. Hastalara şifalar versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyi diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!            02 – 04 – 2020     Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29