Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


BİR BU EKSİKTİ (2)

BİR BU EKSİKTİ (2)


Türkiye’yi yönetmeye talip olacak kişilerde, ahlaklı ve dürüst olmasının dışında şu üç özelliğin bulunmasının şart olduğunu dün yazmıştık. İlk madde olan beynini kullanabilme şartının mevcut iktidarda olmadığını çünkü “Şartsız itaat” denilen biat kültürü ile yetiştirildiklerini, sorgulama-araştırma-tartışma kültürlerinin olmadığını, emir almaya şartlandıklarını yıllar içinde defalarca gördük!

İkinci şart, yönetmeye aday kişilerin tarih bilmeleri şartı idi! Bir milletin büyüklüğü, tarihe bıraktığı izlerle bellidir. Tarih durmaz devam eder. Bu gün yaşamakta olduğumuz ve ilerde yaşanacak olaylar, önceki nesillerdeki yaşanılanların tekrarı ile ilgili yarım kalmış hesapların devamıdır.

Tarih bir toplumun hafızasıdır. Tarihini bilmeyen milletler, hafızasını yitirmiş insanlara benzer. Bilim insanlarının ortak kanaati, “Tarihi ve ondan ders almasını bilmeden başarılı bir devlet adamı olmanın, başka bir deyişle tarih yapmanın imkanı yoktur…”

Tarihimiz, 1946-47-48 yıllarından beri bizlere kasıtlı olarak yanlış öğretilmektedir. ABD’nin baskısıyla kurulan ve tarihimizi çarpıtan “Fulbright Komisyonu” maalesef hala görevdedir. Çoban Ateşi Hareketinin ilk işlerinden biri, bu komisyonu bir daha açılmamak üzere kapatmak olacaktır.

15 bin yıldır hem Anadolu’da hem de Asya’da hakim unsur olarak yaşıyoruz. Anadolu’da binlerce yıldır hüküm sürmüş Hatti’ler ve devamı Hititler, Hurri’ler, Mittani’ler, Urartular, İskitler, Kimmerler, Türk Kavim Devletleridir.

Eğer Türkiye’yi bugün yönetenler tarihimizi bilselerdi, Türk Milletini “İbrahim Milleti” veya “İslam Milleti” diye adlandırmazlardı! Tarihimizi bilen bir yönetici, Cumhuriyet dönemindeki 28 silahlı kalkışmanın nedenlerini, dış desteklerini iyi bilirdi. Bu yöneticiler, ne PKK’ya “Bunlar üç-beş çapulcu” derdi ne de “Çözüm Süreci” denen ihanet sürecine başvururdu! Türk Devletini yönetmeye talip olanlar, tarihimizi bilselerdi, taa Eski Ahit’ten bu yana, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bilirler ve emperyalist devletlerin havucuna kanmaz, onların eşbaşkanlığını kabul etmezlerdi…

Üçüncü şart, Türk İnsanını çok iyi tanımalıdır! Ülke insanını tanımayan, ülkenin her yerini kendi yaşadığı Saray gibi zanneden, vatandaşının dertleriyle ilgilenmeyen yönetici yanılmaya mahkumdur. Kendi insanı ile gönül ilişkisini en iyi şekilde kurabilen lider Büyük Atatürk

olmuştur. Kurtuluş Savaşımızın başında, bu günkü iletişim araçlarının hiç biri mevcut değilken, Türk Milletini kendine inandırmış ve peşine takmıştır.

Eğer ahlaklı ve dürüst olmanın dışında, yazdığımız üç vasfa sahip olmayan kişileri yönetici diye seçersek hele diploması-geçmişi-serveti-yönetimi şaibeli kişileri seçersek, sonumuz felaket olur.

Türk Milleti iyiye-güzele- zenginliğe- kardeşliğe- barışa ve huzura en fazla layık bir millettir. Çoban Ateşi Hareketinin kuracağı Siyasi Parti bunu gerçekleştirmek için var olacaktır….

Kaplumbağa hacca gitmeye karar vermiş ve yola çıkmış. Bir köyden geçen yolda onu ters çevrilmiş, dönmek için debelenir bir halde bulan bir derviş, kaplumbağayı düzelttikten sonra sormuş; “Be Tosbağa, bu yürüyüşünle hacca nasıl gideceksin ki? Gel vazgeç bu işten!” Kaplumbağa; Gitmesine gideceğim ama, bu mahallenin piçleri her seferde, ters çevirmeyi bir bıraksalar…

Aman siz, siz olun gözünüzü mahallenin piçlerinin üstünden ayırmayın!

Sağlık ve başarı dileklerimle

21 Temmuz 2020

Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54