Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BASKIN SEÇİM HAYIRLI OLSUN

BASKIN SEÇİM HAYIRLI OLSUN


2018 takvimleri piyasaya çıktından sonra erken seçim olacağın söylemiştim. Erken seçimin 15 Temmuzda yapılacağını söylemiştim. Benim tahminim den 21 günden öne alınmış. Yani 24 Haziran 2018 Pazar günü erken seçim yapılacak. Daha üç dört gün öncesine kadar seçimler zamanında yapılacak. Erken seçim gündemimizde yok dediler. Bahçeli ile anlaştılar. Erken seçimi gündeme sen getir dediler. İttifak yaptığımız partinin genel başkanı erken seçim teklifi yaptı. Bizde onun isteği üzerine erken seçim kararı aldık diyeceklerdi.

Devlet Bahçeli ile AKP genel başkan Tayyip Erdoğan´ın konuşmalarına bakıldığında bunun yazılmış bir senaryo olduğu görülüyor. Tayyip Erdoğan 16 Nisan referandumunda yapılan anayasa değişikliği ile elde ettiği yetkileri kullanma yetkisini 2019´dan önce kullanmak istiyor. Suriye olaylarında ve ekonomide radikal kararlar alınması için erken seçime karar verdik diyor. Millet ekonomi iyiye gitmiyor dedikçe. İktidar ekonominin iyi olduğunu, rekorlar kırdıklarını, 7,4 büyüme gerçekleştirildiğini. Hatta bizi kıskanıyorlar dediklerini dinledik. Fakat erken seçime gidilme sebebini ekonomide radikal karar alınması gerektiğini söylediler.

Bu kararların alınabilmesi içinde, referandumdaki yetkilerin kullanılması gereği duyulduğu için. Erken seçim kararı alındığını söylediler. İktidar devamlı erken seçim olmayacak seçimler zamanında olacak dedikleri içinde. Erken seçimin devlet bahçelinin gündeme getirmesi istenmiştir. Ekonomide alınacak kararlar ne olabilir. Zamları zaten yapıyorlar. Fakat şeker fabrikalarının satışından sonra satışa çıkarılacak tesisler var.

Satışa çıkarılması düşünülen tesislerin şeker fabrikalarının satışına gösterilen tepkiden daha fazla tepki alacak tesislerdir. Bu satılacak yerleri rahatça satabilmek için. Yetkinin tek kişide olmasını sağmaktır. Sosyal medyadan edindiği bilgiye göre bu satılacak yerler Müslüman ülkelere satılacak. Arap yarım adasında ki Müslüman ülkeler ile uzak doğudaki Müslüman ülkelerine satılacak.

Satılacak yerler. Bütün devlet binaları, köprüler, karayolları ve barajlardır. Devlet binaları satıldıktan sonra, alıcısından kiralanacaktır. Diğer yerler stratejik öneme hayızdır. Köprüler ve karayolları yabancıların eline geçtiğinde. Alıcısı tarafında önem hayız bir durum olduğunda. Ben burayı kullanıma kapattım derse ne olacak? Barajlar satılacak. Barajların çoğunda hidroelektrik santralleri var. Bu barajlardan sulama kanallarına su gidiyor. Sulu tarım yapanlar. Arazileri bu kanallarda suluyor. Vermiyorum suyu derse ne olacak?

Bu barajları besleyen nehirler ve dereler var. Bunlardan sulu tarım yapanlar faydalanıyor. Bu nehirler ve dereler bana ait buralardan su alamazsınız derse ne olacak? Onun için buraların satılması vatandaşı sıkıntıya sokacaktır. Artık öyle bir duruma gelinecek ki? Elimiz de milli servetimiz diyeceğimiz hiçbir şey kalamayacak. Ormanların ağaçları şirketlere satıldı. Ormanlarımız talan edilecek. Hiçbir makamda bunları satamazsınız diyemeyecek. Anayasa mahkemesine gidildiğinde anayasa mahkemesi millet menfaati gözetilmemiştir diye satışı iptal edebiliyordu. Şimdi anayasa mahkemesine gitse dahi, tek kişinin seçtiği kişiler karar verecek. Artık hiçbir makam ve merci bunları satamazsınız diyemeyecek. Artık ülkenin anahtarı bir kişiye telim edilecek. Bu seçim var olma. Veya yok olma seçimi olacaktır.

Artık sen ben diye bir şey yok. Ülkemize sahip çıkmak için herkesin taşın altına elini sokmalıdır. Ben olayımda bir olayım. Devri kapanmıştır. Biz olalım bende içerisinde olayım devri başlamıştır. Yine bahçeli yapacağını yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Sayın devlet bahçeli Yunanistan 18 adayı işgal ederken sesi çıkmadı. Şimdi kayalıklara yine yunanlılar bayrak dikti diye bağırıyor. Savunma bakanımızda Yunanistan´a askerimizin elinden bir kaza çıkacak diye beyanda bulunuyor. Yine söylüyorum bu seçim var olma. Veya yok olma seçimidir. Çocuklarınıza ve torunlarınıza yaşaya bilecekleri bir ülke bırakmak istiyorsanız. Bu ülkeye sahip çıkacaksınız. Bunun başkan bir yolu yoktur. Herkes benimde bu çorbada tuzum bulunsun demelidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-04-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30