Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAŞKANLIK GELECEK ÜLKE UÇACAK

BAŞKANLIK GELECEK ÜLKE UÇACAK


Referandumda iktidarın propaganda malzemesi çok genişti. Başkanlık gelecek terör bitecek. Türkiye uçacak! Türkiye uçacak denince işsizlik azalacak, enflasyon düşecek, gelir düzeyi yükselecek, vatandaş refaha kavuşacak demektir. Referandum geçeli nerede ise 4 aya yaklaştı. Bu söylenenlerin hiç birisi olmadı. Fakat siyasette çok şeyler değişti. Şam da Emevi camisinde Cuma namazı kılacaktık. Suriye de birçok şehit verdik. Suriye ile dost idik. Amerika´nın ben Suriye de Esat´ı istemiyorum. Bize yardımcı olun isteğine balıklama daldık. Suriye´yi düşman ilan ettik. Şimdi Suriye konusunda konuşma hakkımız bile kalamadı. Resmen dışlandık. Dışlanmakla kalmadık. Düşmanlarımız ABD tarafından güçlendiriliyor. Katara asker göndermeye devam ediyoruz. Bunları gündemden düşürmek için. Hamasi söylemler gündeme getiriliyor. Uçak gemisi yapacağız. Nasıl olacak bu iş? Köprüleri, tüneli, hava limanını yap işlet modeli ile yaptınız. Birde geçiş garantisi vererek. Sayı tutturulamadığı zaman eksiği tamamlamak şartı ile. Uçak gemisini nasıl yapacağız? Yap işlet modeli buna uygun değil. Uçak gemisini nereye göndereceğiz. Düşmanlarımız çevremizde!  Yoksa güney Afrika da ki ülkeleri FETÖ örgütünden koruma için mi? Uçak gemisi yapacağız? Bu söyleme bu ülkenin cahilleri inanır. Birde fakirleri inanır. Ver makarnayı al oyu. Siyaset referandumdan sonra ne kadar değişti görüyor musunuz? PKK´yı belki uçak gemisi ile hallederiz. Çünkü karadan halledemedik. Az söyle uz söyle inanılacak bir söz söyle derler. Bu ona benzedi. Bakın daha neler değişti. Köylü bitmişti! Bir daha ayağa kalkamasın diye tamamen bitirilişine imza atıldı. Tarım ürünlerinin ithalatı vergisiz duruma getirildi. Keza canlı hayvan ithalatında da ayni durum uygulanacak. Vurun abalıya! İktidar oyları nereden alıyor. Köylüden değil mi? Nasıl alıyor? Köylü borçlu, borcunu ödemede zorlanıyor. Bakın köyünüzde bu kadar kişinin borcu var. Biz gidersek bu borcunuzu gelecek olanlar hemen ister. Diyerek köylüyü biat etmeye mecbur ediyorlar. Fakir insan başı önünde insandır. Onun için ne kadar fakir yaratılırsa o kadar menfaat var demektir. AKP ilk iktidara geldiği zaman ne demişti? Hatırlayın! Borç yiğidin kamçısıdır demediler mi? Bol bol kredi verdiler milleti borçlandırdılar. Yanılmıyorsam AKP iktidar olduğunda vatandaşların bankalara olan borcu 5 milyon dolayında idi. Şimdi ise trilyonu buldu. Vatandaşı borç batağına sürüklediler. Ülkede vatandaşla birlikte borç batağındadır. 738 milyar 697 milyon 638 bin lira borç yapıldı. 2002 senesinde İktidarı teslim aldıklarında. Bütün iktidarların yaptığı borç 220 milyar idi. Yapılan tesislerin paraları ödenerek yapılıyordu. O yapılan tesislerin hepside üstelik satıldı. Buna rağmen borç buraya çıktı.

Referandumdan sonra gelen en tehlikeli olay ise rejim değişikliğine doğru gidilmesidir. Bir ülkeyi yıkmanın en kolay yolu eğitimidir. Milli eğitimde değişikliğe gidildi. Atatürk´e ait ne varsa çıkarıldı. Derslere cihat konuldu. Dini eğitime ağırlık verildi. Dini eğitim konulmasın demiyoruz. Fakat pozitif ilime de ağırlık verilsin. Bu gün orta doğunun başına bela olan İsrail ile Arap ülkeleri baş edemiyor. Arap ülkeleri dini eğitime ağırlık vererek din adamı yetiştiriyor. İsrail teknoloji mühendisi yetiştiriyor. Bizde ayni durumdayız. Bütün okulları imam hatip yapıyoruz. İmam yetiştiriyoruz. Başkaları teknoloji mühendisi yetiştiriyor. Bu kadar cemaat nasıl oluyor. İşte buralardan yetiştiriliyor. Şimdi tehlike buradan başlıyor. Hilafet isteyenler her geçen gün artıyor. Atatürk´e saldırılar neden arttığını zannediyorsunuz? Hilafet isteyenler yüzünden. Cumhuriyetin kaldırılması da hedeflerindedir. Gülen cemaati ile senelerce kol kola idiler. Bunun neticesinin nereye geldiğini hep birlikte yaşadık. Gülen gitti. Fakat bu cemaatin yerine doldurmak için. İktidarın etrafında dolaşan cemaatlerin sayısı artmış durumda. İktidar bunlara yakınlık gösteriyor. Gülen cemaatinden ders alınmamış. Fakat bu cemaatin adamları cahil Müslümanları çok güzel kandırıyor. Buda iktidarın işine geliyor. Cemaatler kadınlar bir taraftan erkekler bir taraftan Müslümanları kandırıyorlar. Şimdi aciz hane olarak fakir vatandaşlarımıza tavsiyem bunların makarnalarına kanmayın. Yarın istediklerine kavuştuğunuzda makarnaya dahi muhtaç olursunuz. Sizi şimdi kullanıyorlar. Hedeflerine ulaşana kadar kullanırlar. Sonra buruşturulup çöpe atılan kâğıttan farkınız kalmaz. Cumhuriyette ve Atatürk´e sahip çıkın ki selamete çıkasınız. Arap ülkelerinin halkının durumunu göz önüne getirin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02- 08- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,67% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2452,81% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli

Balıkesir

11.05.2024

  • İMSAK 03:59
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 17:00
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:55