Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAŞBAKAN KİM OLACAK?

BAŞBAKAN KİM OLACAK?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

AKP’de başbakan arayışları sürüyor. Tayyip Erdoğan gizli oylama ile aday gösterilecek kişiyi belirlemeye çalışıyor. Parti içi demokrasinin varlığını göstermek için. Yetkili kurulları ile istişareler yapılıyor. Bu göstermelik bir istişaredir. Hattı zatında kimin başbakan olacağı Tayyip Erdoğan tarafından bilinmekte dedir. 27 Ağustosta yapılacak genel kurulda genel başkan seçilmeyecek. Başbakan seçilecektir. Genel başkan seçimi 2015 genel seçimlerinde sonra seçilecektir. O seçimin durumuna göre de hareket edilecektir. Partiyi seçimlere götüren başbakan, seçimin durumuna göre başarılı olursa devan edecektir. Başarısız olursa yerine başka birisi seçilecektir. Büyük ihtimalle başbakan dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu olacaktır. Çünkü Davutoğlu Tayyip Erdoğan’ın şehzadelerinden birisidir. Bürokrasiden aldı dışişleri bakanı yaptı. O zaman AKP de dışişleri bakanlığını yürütecek hiç kimse yok muydu? Davutoğlu dışişleri bakanı iken milletvekili seçildi. Şahsi kanaatin büyük ihtimalle davutoğlu bu genel kurulda aday gösterilecektir. Ve başbakan olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra partilerde liderler eleştirilmeye başlandı. CHP de Kıçdaroğluna bayrak açanların tek haklı oldukları taraf. Seçimi ikinci tura taşıyabilirdik demeleridir. Bu bayrak açanlar daha işin başında iken karşı çıkmasaydılar. Taban etkilenmezdi. Bayrak açanlar kendi adayımızı çıkaracağız diyerek ortaya çıktılar. Fakat gerisini getiremediler. Bu olay seçmeni sandığa gitmemeye yönlendirdiği gibi bazı CHP’lilerin de Demirtaşa oy vermesine yol açmıştır. Bu bayrak açanlar aday çıkaramamalarından sonra. Bir basın toplantısı yapıp da biz her ne kadar kendi adayımızı çıkarmak istemiş olsak da. Partimizin müşterek çıkardığı adaya destek vereceğiz diyebilselerdi olay değişirdi. Bu bayrak açanların kendi partilerine dahi oy verdikleri şüphelidir. Kendileri vermedikleri gibi seçmene de oy verdirmemişlerdir.

Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim, laikim, milliyetçiyim diyeceksiniz. Seçimi boykot edeceksiniz. Bunu hiçbir şeyle kapatamazsınız. Bu CHP içersinde bayrak açanlar. Cumhurbaşkanlığı seçimi bahanedir. Bunlar hattı zatında kılıçdaroğluna karşı olanlardır. Amma öyle amma böyle bunlar bayrak açacaklardı. Bu seçim bahane oldu.

MHP hattı zatında disiplinli bir partidir. Fakat tanınmayan bir adaya onay vermesini içlerine sindirememiş olabilirler. Mutlaka partiye böyle bilgiler gelmiştir. O zaman orada miting düzenleyip. Seçmenini heyecana getirebilirlerdi. Sayın bahçeli cumhurbaşkanı Abdullah Gülün düzenlediği veda resepsiyonuna katıldı. Katılması normal midir? Normal değil midir?  Cumhurbaşkanı bu resepsiyonu düzenlediği için gitmesi normaldir. Bundan sonra Tayyip Erdoğan’ın vereceği her hangi bir resepsiyona katılırsa bende bahçeliyi eleştiririm. Çünkü seçim Meydanlarında kendisini yerden yere vurduğunu hepimiz gördük. Gazetecilerden birisi istifa edecek misiniz?  Sorusuna verdiği cevap “çok mu arzuluyorsun? Şeklinde olmuştur. Yapılacak ilk genel kurulda bahçelinin karşısına iyi bir aday çıkarsa kazanamayabilir. Hatta kendisinin ayrılması daha doğru olur. Bazı olaylarda Tayyip Erdoğan’ın sıkıntıdan kurtarmıştır. Söylemleri milliyetçi fakat icraata gelince sesiz kalıyor. Tayyip Erdoğan bunlar ezan sesinden bile rahatsız oluyorlar sözüne cevap bile vermedi. Hâlbuki verilecek çok güzel cevap vardı. Biz ezan sesinden rahatsız olmuyoruz. Liderimize dokunmak ibadettir. Liderimizi yetiştiren üç şehir kutsaldır. Liderimiz bizim ikinci peygamberimizdir. Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir liderimiz var. Sözlerinden rahatsız oluyoruz. Diyebilirdi!

Meclis dışındaki partiler bu seçimde ellerinden geleni yaptılar. Meclis deki İki parti tabanını sandığa götüremedi. Çatı adayını çıkardılar. Amma sponsor olamadılar. Birlikte 5-6 miting düzenleyebilselerdi. Bu duruma düşülmezdi. Önümüzdeki günlerde karanlık yolun ucu görünecek. Yiğit bulut gibi birisi ekonominin başına getirilecekmiş. Gerisini artık siz düşünün. Bu yiğit bulut bir zamanlar Tayyip Erdoğan’a neler söylemişti. Ayni Numan Kurtuluş ve Süleyman soylu gibi, bunların ikisi de bakan yapılacakmış. Tayyip Erdoğan’a kim ağır sözler söylemişse mükâfatlandırılıyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

16.04.2024

  • İMSAK 04:53
  • GÜNEŞ 06:22
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:18