Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAŞARISIZLIĞIN NEDENLERİ VARDIR-2

BAŞARISIZLIĞIN NEDENLERİ VARDIR-2


Birilerini memnun etmek için. Ülkenin geleceği tehlikeye atılmaz. Suriye olayını bunun için yaşadık ve yaşıyoruz. Suriye için harcadığımız para ile bu ülkeye en az 20 fabrika yapılırdı. Daha da harcamaya devam ediliyor. Devlet yönetimi plansız programsız olmaz. Suriye için şu planı yaptık. Şöyle bir program uygulayacaktık diye bilecek birisi var mıdır? Obama iktidarı kandırmış. Rusya´nın uçağını düşürdük.

İlk anda ne dedik? Bir daha olsun yine düşürürüz denilmedi mi? Sonra Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik denildi mi? Rusya ile ilişkilerimiz kesildi mi? Ekonomik yönden sıkıntıya girdik mi? Sonra uçağı FETÖ´CÜ pilot düşürmüş denilmedi mi? Bu olayları Suriye olayından dolayı yaşamadık mı? Daha ne kadar Suriye batağında kalacağımız belli değil. Çünkü Barzani´nin yaptığı plan Kürdistan´ı kurup Akdeniz´e açılmaktır. PYD, YPG ve Barzani birlikte hareket ediyorlar.

Şimdi biraza Barzani olayından bahsedelim. Barzani ile iktidarın arası bozuktu. Hatırlarsınız PKK militanları bir çatışmada kuzey Irak´a kaçmıştı. Bu militanları Barzani´nin Türkiye ye vermesi istendi. Barzani ? Bırakın Türkiye ye militan vermeyi. Bir Kürt kedisini bile vermem? demişti. İktidar Barzani muhatabımız değil. Merkezi hükümet muhatabımız demişti. Ne oldu da Barzani ile birden dost olundu? K

uzey ırak da iş yapan bir iş adamı iktidarla Barzani arasında arabuluculuk yaptı. Ondan sonra ahbap çavuş ilişkisi başladı. Dostluk o kadar ilerledi ki? Barzani kongreye davet edildi. ?Türkiye seninler gurur duyuyor? sloganları ile onurlandırıldı. Diyarbakır da yapılan şova davet edildi. Türkiye´nin kurulmasını istemediği Kürdistan kelimesi bu şovda dile getirildi. Referandumda Barzani Türkiye ye geldi.

Hava limanlarına Kürdistan bayrağı asıldı. Olmaya Kürdistan´ın bayrağı asıldı. Neden acaba? Devlet başkanı olmadığı halde devlet başkanı gibi muamele yapıldı? İşte bu işler diplomasi işidir. Diplomasi haricinde muamele yapılarak onurlandırıldı. Bunun adına ahbap çavuş ilişkisi denir. Ne kadar onurlandırırsan o kişi kendisini o kadar yüksekte görür. Ne oldu şimdi?

Referandumu yapmakla Kürdistan´ın temelini atmış oldu. Böyle yapılan yanlışlıklarla başarı olur mu Allah aşkına? Ondan sonra yanılmışız demek. Bu yanlışları tamir etmeye yeter mi? Şimdi ekonomik yaptırımlar uygulanıyor. Adam bu yaptırımları gale bile almıyor. Çünkü arkasında İsrail var. İsrail´in olduğu yerde ABD´nin olmaması mümkün değil. ABD ne dedi? Referandumu ertele dedi. Tavşana kaç tazıya tut demektir bu. Rusya ya yaklaştık ABD ile aramız bozuldu.

Şimdi İran ile işbirliği yapmaya başladık. Pekiyi İran Esat´ı destekliyor? Dış politika öyle bir hale geldi ki? Kimin eli kimin cebinde belli değil. Herkesin kendine göre bir beklentisi var. Türkiye´nin beklentisi nedir? Bilen var mı? Bu olaylarda en fazla bedel ödeyen Türk milletidir. Referandumda başkanlık gelecek ekonomi uçacak. Ülkeye refah gelecek dediler. Şimdilik vergilere zam yapıldı. Her sene % 4-5 den fazla yapılmaya MTV % 40 artırıldı. Zamma mazeret bulundu. Savunmada kullanılacak. Bunun anlamı bu vergilere itiraz eden vatan hainidir demektir.

Bir ülkenin savunmaya harcayacak parası kalmadı ise vay o ülkenin haline. Daha da başka şeylere de zam geleceği bu zamlardan bellidir.  Savunmaya harcanacak para yok. İyi güzelde? ABD´ye Hava yolları için 50 uçak siparişi neden verildi? Bir zamanlar Tayyip Erdoğan eski iktidarları kötülemek kendilerini de övmek için. ?Bize 27 milyar dolar döviz rezervi bıraktılar. Biz 127 milyar dolara çıkardık. Bu buyuz işte? diye övünmüştü. Ne oldu o dolarlar?

Libya da Kaddafi ye karşı isyan edenlere. Uçaklarla paraları vatandaş mı gönderdi? Gülene ne istediniz de vermek diye iktidar değil miydi? Hani iktidar IMF´ye borç veriyordu? Suriye batağına milyarlar gömüldü. Ülkeni Suriye batağına girilmesini millet mi istedi? Her gün bir yerle de seçim mitingi yapmanızı millet mi istedi? Harcamalar denetimsiz olduğu için. İktidar kendi menfaatine devamlı harcama yapıyor. Çift taraflı örtülü ödenek kullanılıyor. Yılsonunda bütçe açığının 50 milyarın üzerinde olacağı iddia ediliyor.  Siz zamları ondan sonra görün bakalım.

Üç gündür yazdığım konuların sebebi meclise hiçbir olayın getirilmemesi, yapılan işlerin hiç birisinde uzmanlara danışılmamasına dayanmakta dadır. Başarının gelmesi için. Mutlaka işin uzmanı olanlara danışılmasıdır. Biz biliriz! Biz yaparsak olur. Siz bu işleri bilmezsiniz diye birilerini aşağılamakla. Bu işler olmaz. Peygamber efendimiz işi ehline verin diye buyuruyor. Bunun anlamı gayet açıktır. Uzman olanlara işi vermemiş iseniz uzman olanlara danışın demektir. Ülkenin durumunun iyi olmadığı son günlerde anlaşılmış demektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02-10- 2017 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27