Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK SEVGİSİ

ATATÜRK SEVGİSİ


15 Kasım tarihinde Balıkesir den bir ekiple Ankara ya gittik. Ankara gitmişken Atamızı ziyaret etmemek olmazdı. Sabah saat 08.45 de anıt kabrin önünde idik. Saat 09.00 dan önce ziyaretçi alınmıyormuş, bekledik. Saat 09.00 oldu ilk giren ekip bizdik. Atamızın kabri başına da dualarımızı yaptık.

Hemen arkamızdan Çanakkale den gelen bir aile vardı. Yanlarında 4-5 yaşlarında çocukları da vardı. İki, üç aile daha vardı. Oradan ayrıldık. Birde ne görelim. Bahçe yabancılarla dolmuş. Japonlu, Taylandlı guruplar ve ziyarete gelenler vardı. Kısa sürede bini aşkın ziyaretçi oldu. Genelde yabancılar guruplar halinde çocuklar çoğunluk da idi.

Biz diğer yerleri gezip dışarı çıktığımızda, bu sayı 4-5 bine ulaşmış. Öyle duygulandım ki? Gözlerimden gayri ihtiyari yaşlar geldi. Ve düşünmeye başladım. Yabancılar küçük çocuklara Atatürk sevgisi aşılamaya çalışıyor. Haklılardı! Çünkü Atatürk asrın devlet adamı olduğunun bilincinde idiler.

Pekiyi biz ne yapıyoruz? Yabancıların bu kadar saygı ve sevgi gösterdikleri asrı liderine? Mevki sahibi olmuş kişiler, yüksek tahsil yapmış kişiler, din adamı geçinenler, kadını ile erkeği ile Atatürk´e saldırıyor. En çok saygıyı, sevgiyi bizim göstermemiz gerekirken. Yabancılar daha fazla saygı ve sevgi gösterdikleri gibi. Birde çocuklarına saygıyı, sevgiyi aşılıyorlar.

9 Kasımda Kadir Mısıroğlunu diyanet işleri başkanı ziyaret ediyor.  Bu ziyaretten sonra Mısıroğlu diyanet işleri başkanından övgü ile bahsediyor. ?Şeyhülislamın beni ziyarete gelmesi tarihi bir hadisedir? diyor. Atatürk´e yeni hakaretlerini ekliyor. Cesaret aldı ya? Yayınlamış olduğu videoda şöyle diyor. ?Irk için mi dövüştük yunanla? Sen bir imparatorluk bakiyesisin. Sen ırk üzerine bir devlet kuramazsın. Zaten Mustafa kemal bir devlet kurmamıştır. Devlet kuruculuğu da yalan. Rejim değiştirmiştir. Bizim devletimiz vardı. O devletin rejimini değiştirmiştir. Rejimi şeriatta gâvurluk yaptı.

Ben keşke yunan galip gelseydi demedim. Yunan galip gelseydi Mustafa kemalin yaptığını yapmazdı? dedim diyor. Ey Mısıroğlu Yunan galip gelseydi. Türkiye cumhuriyeti diye bir devlet olmazdı. Minarelerimizde ezan okunmazdı. Camilerde namaz kılınmazdı. Müslümanlığımızı yaşayamazdık. Özgür olmazdık. Yunanın emir kulu olurduk. Senin istediğin bunların yapılmaması seni memnun edecekmiş demektir. Bu bey efendi yalnız Atatürk düşmanı değil. Ayni zamanda Türk düşmanıdır.

Bu olaydan sonra 10 Kasımda çorluda bir çarşaflı kadın çarşafın altında sakladığı balta ile Atatürk heykeline saldırıyor. Çevredekilerin tepkisi üzerine baltasını yine çarşafının altına saklayıp kaçıyor. Kısa zamanda yakalanıp. Hakkında soruşturma açılıyor. Türk kadınına çıkardığı medeni kanun ile evinin kadını olmasını sağlayan Atatürk´e bunu yapıyorsa buna ancak yuh denir. Adıyaman da bir erkek Atatürk heykelini üzerine çıkıp omuzlarına oturuyor.

Polis bu zatı linç edilmekten kurtarıyor. Bu iki olay diyanet işleri başkanının Kadir Mısıroğlunu ziyaretinden sonra oluyor. Bu olaydan cesaret almışlar demektir. Bunlar cahil insanlar. Mevki sahibi olan kişiyi örnek almışlar. Kayseri Erciyes üniversitesi dekanı ise Atatürk için şöyle diyor. ? Atatürk bin yıllık kıyafetimizi değiştirdi? diyor. Cahili Atatürk heykellerine saydırır. Tahsillisi Atatürk´ün yaptıklarına saldırır. Böyle bir ülke dünyada yoktur.

Dinci geçinenler şeriatı kaldırdı diye saldırır. Bazıları laikliği getirdi diye saldırır. Bu Atatürk´e düşman oldukları kadar, Ülkemizi istila eden yunana bu kadar düşmanlık göstermeyenlere ne diyeceğiz? Ancak yazıklar olsun demekten başkan bir şey denemez. Ülkesini düşman istilasından kurtarmış bir devlet adamına saygı gösterilmesi gerekirken? Biz neler yapıyoruz. Bizim takdir etmediğimiz.

Saygı göstermediğimiz devletimizin kurucusunu bazı ülkeler çocuklarına binlerce kilo metre uzaktan gelip Atatürk´ün yattığı yeri gezdiriyor. Onlara Atatürk´e sevgi ve saygı aşılıyor. Ülkelerinde Atatürk´e ders kitaplarında yer veriyor. Biz ise ders kitaplarında çıkarıyoruz. Dünyanın takdirine mazhar olmuş Atatürk´ü yerden yere vurmaya çalışıyoruz. Hiç değilse dünyanın gösterdiği bu sevgi ve saygıdan utanmamız gerekir. Ben Atatürk ?e bu yapılanlardan hicap duyuyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17-11-2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44