Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK İLE NEDİR MESELENİZ?

ATATÜRK İLE NEDİR MESELENİZ?


Dikkat ettiniz mi? Referandumdan sora Atatürk hakkındaki söylemler arttı. Atatürk´e ?dua edilmezmiş?. Bunu söyleyen ya Rum Pontus soyudur. Ya da Atatürk´ün idam ettirdiği yobazları soyudur.

Ne imiş? ?Atatürk namussuzun, ayyaşın bir imiş, savaşta alınan toprakları yabancılara para karşılığında satmış? onun için dua edilmezmiş ancak ?beddua edilirmiş?. Şimdi bu adi şerefsize istemesen de ağzından gayri ihtiyari küfür çıkar. Edeceğin küfrü bu kişinin yüzüne küfret. Hiç küfürden rahatsız olmaz. Çünkü sana küfrettirmek için Atatürk´e laf söylüyor. Bunlar genelde cemaat yandaşı olanlardır.

Yani dindar görünümle kişilerdir. Şimdi ben bunu söyleyen ve bu söylemlere yakın söylemlerde bulunanlara soruyorum. Müslümanlık da ölünün arkasından konuşmak var mı? Kim olursa olsun ölen birisinin hakkında kötü konuşulmaz. Daima iyilikle yâd edilir. Bu insana ve ölen birisine saygıdır. Daha Atatürk için söylenen çok şeyler. Bu kişi ve bu kişi gibi olanlara cevap vermek için bunları söylüyorum. Atatürk ne yapmış. Ülkeyi istila eden dış güçleri ülkeden def etmek için. Harekete geçmiş. Samsun´a gitmiş. Oradan Anadolu´nun biç çok vilayetlerine giderek ülkenin durumunu anlatmış. Ben bunu kabullenemiyorum siz kabullenebiliyor musunuz?

Diye sormuş! Millet bizde kabullenemiyoruz diyerek Atatürk´e deksek vermişler. Milleti araksına alarak bu ülkemizi istila eden düşmanlarımız ile savaşa karar vermiş. Atatürk´ e para yok demişler bulunur demiş. Askerimiz yok demişler toplanır demiş. Düşman çok demişler yenilir demiş. Böyle şartlar altında savaşılmış ve düşmanlarımız İzmir de denize dökülmüş. Ve Osmanlının küllerinden Türkiye cumhuriyeti devleri kurulmuş. Yukarıda Atatürk için ?namussuzun, ayyaşın birisi imiş ve savaşla alınan toprakları yabancılara satmış diyen şeref yoksunu olan bu kişiye şimdi sorulmaz mı? Velev ki namussuzdu! Velev ki ayyaşın birisi idi! Savaşarak düşmanlardan geri aldığı toprakların üzerin de sen yaşamıyor musun?

Bu gün bu topraklara üzerinde özgürce yaşayabiliyorsanız, minarelerde ezan sesleri yurt sathına dalga dalga yayılıyorsa, camilerde özgürce namaz kılınabiliniyorsa, bunu Atatürk´e borçlu olduğunuzu unutmayın. Dünya üzerinde böyle bir lidere sahip olan ülke yok. Dünya milletlerinin teveccühüne mazhar olmuş Atatürk. Kendi ülkesinde yerden yere vurulurken. Ve ders kitaplarından çıkarılırken, bazı ülkeler çocukları okusun diye Atatürk´ü ders kitabı yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Atatürk´e bizden fazla sahip çıkıyorlar. Bizim soyu belli olmayanlara ne yapıyor.

Atatürk´ü aşağılamaya ve horlamaya kalkışanlara lanet olsun.  20- 22 yaşarında bir genç Bayan Atatürk Müslüman düşmanıdır diyor. Sanki Atatürk devrini yaşamı gibi söylüyor. Bunu söyleyen bayanın tahmin etmemek mümkün değil. Biz dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz dememişlerdi ya. İşte o nesilden olan birisidir. Bazı bayanlar var. Atatürk kelimesinden nefret ediyorum diyorlar. Bilmiyorlar ki? Mecelle kanununu kaldırıp yeri Türk medeni konunun getirerek o bayanları evinin hanımı yapan, kuma korkusu ile yaşayanları bu korkudan kurtaran Atatürk dür.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Atatürk dür. Bunlar nereden türemiştir. Atatürk zamanında bazı yobazlar türemiş. Atatürk´e ve cumhuriyete karşı çıkmışlar. Bunlar Çanakkale savaşlarına katılmamışlar. Atatürk bunları idam ettirmiş. İşte onların soyundan gelenler bu gün Atatürk düşmanı olanlardır. Bu gün cemaatlerin çoğu Atatürk ten şikâyet edenlerdir.

Bu ülkenin selamete çıkabilmesinin tek yolu Atatürk inkılâp ve devrimlerine sadık kalmak,  İkincisi ise hiçbir cemaati siyasete sokmamaktır. Gülen gitti. Artık gülenin eski gücü bitti. Toparlanması mümkün değildir. İktidarın tehlike geçmedi demesine bakmayın. İktidar şimdi yine 2-3 cemaat ile temas halinde. Cemaatle birlikte olmaktan ders almamışlar.

Atatürk bu ülkenin medarıiftiharıdır. Atatürk´ü koruma kanununu işletmiyorlar. Başbakana birisi sert bir eleştiri yapsın. Hemen hakkında soruşturma açılıyor. Mehmet Metiner denen kişi. ?Anık kabir kaldırılmalıdır? diyor. Biz hiç kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Siz o anıt kabri kaldırırsanız. Bu Milet daha büyüğünü yapar. Ne yaparlarsa yapsınlar Atatürk´ü unutturmaya ömürleri yetmez. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-07-2017 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30