Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ASKERİ YARGI FARKLIDIR

ASKERİ YARGI FARKLIDIR


Askeri yargı sivil yargıya göre farklıdır. Disipline dayalı bir yargıdır. Disiplinden taviz verilmez. Ordunun bütün Fertleri göreve başlarken yemin ederek göreve başlarlar. Onun için görevlerine ve disipline sadık olurlar.  Bir örnekle başlamak istiyorum. Askeri hastaneler kapatıldı. 2 senede 160 bin kişi askerlik yapamaz raporu almış. Askeri hastaneler kapatılmadan önce. Askerlik yapamaz raporunu yalnız askeri hastaneler veriyordu. Şimdi devlet hastaneleri veriyor. Askeri yargı askeri kurallara göre hazırlanmıştır. Ve disipline göre hazırlanmıştır. Cezalar af edilmez. Haksız hiçbir karar da verilmez.

Gece yarısı çıkarılan bir kanun askeri disiplini tamamen bozmuştur. İlker Başbuğ tezinde haklıdır. O kanunla Atatürkçü cumhuriyetçi askerler Ergenekon mahkemelerinde yargılanıp hapis cezasına çarptırılmışlardır. Bu askerlerin yerlerine atananlar cemaatin adamları olmuştur.

Ordu cemaatle mücadele etmiştir. 2009 senesinde çıkarılan bu kanun askerlerin özel mahkemelerde yargılanır şeklinde idi. Bu kanun cemaatin adamı olan savcı ve hakimlerin elini güçlendirmiştir. Baş savcı Zekeriya öz istediği herkesi yargılamaya başlamıştır. Ergenekon hakimleri istedikleri tanıkları dinlemiştir. İstemediği tanıkları dinlememiştir. İktidar gizli tanıklar bulmuştur. Bu kanun ordu içerisindeki cemaatin adamlarını cesaretlendirmiştir. Ordu personelleri hakkında isimsiz ve imzasız ihbar mektupları yağmur gibi yağmaya başlamıştır. Ankara Zir vadisine silah ve bombalar gömülerek. Bunlar cemaatçiler tarafından ortaya çıkarılmıştır.

En önemlisi kozmik odalara girilerek oradan istedikleri evraklar dışarıya çıkarılmıştır. Yabancı örgütlerin içerisine yerleştirilen casuslar ifşa edilerek rakamı yanlış hatırlıyor olabilirim 85 ajan öldürülmüştür. Bu İlker Başbuğ’un söylemidir. Kozmik odadan elde edilen bilgilere göre kişiler hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Mahkemelerde sanıklar hakkında olumlu karar veren hakimler görevlerinden alınmıştır. Bu kanun sayesinde emekli olmuş genel kurmay başkanı tutuklanmıştır. MİT müsteşarı Hakan Fidan savacı tarafından ifadeye çağrıldığında.

Gece yarısı MİT müsteşarının ifadeye çağrılması. Başbakanın iznine bağlıdır diye kanun çıkarılmıştır. Fakat bu ülkenin ordusunun başında iki sene genel kurmay başkalığı yapan kişi için. MİT müsteşarı için çıkarılan kanun uygulanmamıştır. Askerler özel mahkemelerde yargılanmasının önünü açan kanun sayesinde. Ordu yönetim kademesi komple boşaltılarak. Yerlerine cemaate yakınlığı ile bilinenler atanmıştır. Bu kanun sayesinde ordu yönetim kadrosu değiştirilmiştir. Şayet bu kanun çıkarılmasaydı.

Bugün bu olaylar yaşanmazdı ve FETO örgütünün bütün fertleri temizlenirdi. Bu kanun CHP ile müşterek çıkarıldı deniyor. Bu kanunu anayasa mahkemesine CHP götürdü. Bu kanun anayasa mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu ne demektir anayasaya aykırı olarak çıkarılmış bir kanun imiş. Cumhurbaşkanının talimatı ile İlker Başbuğ hakkında AKP’li vekiller suç duyurusunda bulundular.

Bunun sebebi nedir? FETO örgütünün siyasi ayağının bulunamamasıdır. Bu durum FETO örgütünün siyasi ayağının bulunmasını sağlayacak mı? bekleyip göreceğiz. Bu kanun ordu disiplinini bozmuştur. Çünkü askeri yargı disiplin üzerine kurulmuş bir yargıdır. Sivil yargıdan tamamen farklı bir yargıdır. Tahmin ediyorum diğer ülkelerde de böyledir. Bu çıkarılan yasa zaten anayasa tarafından iptal edilmiş durumda. Fakat ülkenin dengesi bu çıkarılan yasa yüzünde bozulmuştur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-02-2020 Mustafa KOÇAL.

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55