Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANKARA DA HİLAFET SESLERİ

ANKARA DA HİLAFET SESLERİ


 

Yargıtay´ın terör örgütü olarak kabul ettiği, Hizb-ut tahrir örgütü başkentin göbeğinde konferans düzenledi. Atatürk ve cumhuriyet kadrolarını kâfir ilan ediyor. Kimseden ses çıkmıyor. Cumhurbaşkanı için sosyal medyada en ufak bir şey söylense. Hemen cumhurbaşkanına hakaretten hakkında soruşturma açılıyor. Bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran ve cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk ve arkadaşları kâfir ilan ediliyor. Hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Atatürk ve cumhuriyeti kuranlara hakaret ediliyor. Savcılardan hiç ses çıkmıyor. Ve bunlar Ankara belediyesinin spor salonunda bu konferansı gerçekleştiriyorlar. Merak ediyorum Ankara belediyesine müracaat edip. Biz Atatürk ve cumhuriyetin kurcularını anmak için. Bir konferans düzenleyeceğiz. Spor salonunu verir misiniz desek acaba salonu bize verirler miydi? Konuşmacılar Ankara bir cumhuriyet şehri değildir. Öz be öz İslam la yoğrulmuş bir Anadolu şehridir. Hilafeti şöyle özetliyorlar. Egemenliği kayıtsız şartsız şeraite veren, otoriteyi ümmetten alan İslam´ın yönetim sistemidir. Burada hilafeti tam manası ile açıklamamışlar. Hilafet İslam da, sonra gelen, yerine geçen, ardından gelen anlamındandır. Peygamber efendimizin (S.A.V.) ölümünden sonra oluşturulan yönetim makamıdır. Siyasi hukuki yönetim makamının başında olan kişiye Allahın elçisinin halifesi denir. Hilafet Müslümanları batı devletlerinin hegemonyasından, sömürgeci sermayedarların tuzaklarından, demokrasiden ve laiklik belasından kurtaracak tek çaredir. Diyerek Ankara´nın göbeğinde Hilafetin kaldırıldığı meclisi yanındayız. Buradan bütün Müslümanlara çağrıda bulunuyorum.  ?Haydi, kalkın ve hilafet davasına sahip çıkın. Üzerlerine İslam elbisesi giydirilmiş demokrasiye bu topraklarda yer yok. Hilafeti yeniden ilan ediyoruz? diye adeta Türk milletine meydan okuyorlar. Hilafette egemenlik kayıtsız şartsız ümmete ait, yetki halifededir.

Cumhuriyette egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu egemenliklerini aralarından seçtikleri milletvekilleri aracılığı ile ellerinde tutarlar. Egemenlik bir anlamda devletin başka tüzel kişilerden, şirketlerden, derneklerden, kulüplerden ayıran özelliktir. Egemen olmayan devlet olmaz. Kaynağını devletten almayan egemenlikte olmaz.

Hilafet hayranları! Siz önce Müslüman ülkelerin bugünkü durumuna bir bakında ondan sonra Türkiye de hilafet ilan etmeye kalkışın. Şayet siz Ankara´nın göbeğinde cumhuriyete meydan okuyabiliyorsanız? Bunu demokrasiye ve laikliğe borçlusunuz. Bu gün orta doğu ülkelerinin ve Afrika ülkelerinin bu günkü durumda olmalarının sebebi nedir? Demokrasi ve laik olmamalarında dolayı bu durumdadırlar. Bu ülkelerin vatandaşları beğenmediğiniz Türkiye cumhuriyeti ve Hıristiyan ülkelerine sığınıyorlar. Şu Suriye´den kaçan Müslümanlara hangi Müslüman ülke kapılarını açtı. Ve onalar neden Müslüman ülkelere sığınmayı tercih etmediler de Hıristiyan ülkelere sığınmayı tercih ediyorlar. Bu hiç düşündünüz mü?  Çünkü Müslüman ülkelerinde kralların hakikaten krallar gibi yaşarken vatandaşları sefalet içerisindeler. Gelir dağılımında adaletlilik yok. Neden? Demokrasi olmadığında değil mi? Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olmadığından değil mi? Hilafette egemenlik kimin elinde şeriatın öyle değil mi?

Bu hilafet isteyenler Ankara´yı bir cumhuriyet şehri olmadığını. Öz be öz Müslüman Anadolu şehri olduğunu söylüyorlar. Atatürk´ü ve arkadaşlarını kâfir ilam ediyorlar. Şimdi bu beylere soruyorum. Türkiye istiklal savaşı verirken siz nerede idiniz? Hangi Hıristiyan devlerinin kıçına takılmıştınız? Bu ülke yokluklar içerisinde istiklal savası yaparken. Sizler zevki sefa içerisinde yaşıyordunuz. Hıristiyan bir ülkenin kuyruğunda, bu ülke aleyhine çalışıyordunuz. Peygamber efendimiz dahi size güvenmemiştir. Ne demiş peygamber efendimiz ?ben arabım fakat onlar benden değil? demiştir. Siz ne cesaretle Türkiye´yi düşman istilasından kurtaran ve Türkiye cumhuriyetini kuran ulu önder Atatürk´e hakaret edebiliyorsunuz?

Bu örgütü Yargıtay terör örgütü olarak kabul etmiş. Bunlara Türkiye de konferans düzenlemelerine neden izin veriliyor? Bizler terör örgütlerine bu iktidar müsamaha gösteriyor dediğimizde kızıyorlar. İşte buyurun bir terör örgütü geliyor. Türkiye cumhuriyetinin başşehrinde konferans düzenliyor. Atatürk ve cumhuriyetin kurcularına kâfir damgası vurabiliyor.

Bu örgüt bu kadar Müslümanlık için çalışıyorsa. Her gün Müslümanları öldüren IŞİD´ı bundan vazgeçirmeye çaba göstersin. IŞİD denen bu örgütün lideri de kendisini sultan ilan etti. Yani ben halifeyim dedi. Siz hala halife arıyorsunuz. Bu kadar güçlü iseniz gidin o Müslümanların katledilmelerini önleyin.  Adamlar tekbir getirerek adam öldürüyor. Ölende tekbir getiriyor. Öldürende bunların birinden biri yanlış değil mi? Gidin bunlara engel olun. Gelip de 93 senedir cumhuriyetle idare edilen bir ülkede. Hilafet ilan etmeye kalkışmayın. Sizi bu topraklarda barındırmayız. Buradaki konuşmalarından dolayı bu kişiler hakkında mutlaka soruşturma açılmalıdır. İktidar terör örgütlerinden daha ders almamış. Bir zamanlarda IŞİD da böyle şeyler yapmıştı. İktidardan hiç ses çıkmamıştı. Bir bayramda İstanbul da açık alanda cihat namazı kılmışlardı. Kimse ses çıkarmadı. IŞİD gibi bir örgüt mü yetiştirmeye çalışılıyor. Artık bıktık usandık bu terör örgütlerinden. Besledik kargayı gözümüzü çıkarıyorlar. Şimdi birde bu Hizb-ut tahrir örgütünü mü besleyeceğiz? Dış ülkeler bizim için. Terör örgütü ihraç ediyorlar diyorlar.  Her halde bunun için diyorlardır. Türkiye de hiçbir zaman hilafete yer verilmeyecektir. Kimse bunun için heveslenmesin, artık yetti. Şunu hatırlatayım bu konferansta konuşanlar yurt dışından gelen kişilerdir.  Benim ülkem hakkında ahkâm kesmesinler. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09- 03- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54