Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANDIMIZIN GETİRİLMESİ GÜNDEM OLDU

ANDIMIZIN GETİRİLMESİ GÜNDEM OLDU


2013 Senesinde adımız kaldırıldı. Yani okullarda okutulması yasaklandı. Geçtiğimiz günlerde yargı andımızın yasağını kaldırdı. AKP ve AKP kadroları kızılca kıyameti kopardılar. Nasıl olurmuş? Yargı yönetimin önüne geçmiştir diyenler mi arasınız? Anayasa ve yasaları çiğnediler diyen mi ararsınız. Yargı Amerikalı papaz Branson´u serbest bırakırken yargı bağımsız. Andımızı da ki yasağı kaldırınca bağımlı mı oluyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ?Türkiye de bir dönem hepimizin mağdur olduğu vesayetçi zihniyetin tekrar hortlamasına asla göz yumamayız? diyor. Bu andımız vesayetçi bir zihniyetimi içeriyor? Ben andımızda vesayetçi bir zihniyet içerdiğini göremiyorum. Şayet öyle idiyse 2013 senesine kadar neden beklediniz? Kaldırılırken ırkçılık içeriyor denilmişti. 2013 senesi barış süreci idi. Selahattin Demirtaş kandile gitti geldi.

Oradan geldikten sonra anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın dediler. Andımız ve ne mutlu türküm ibarelerinin kaldırılmasını istediler. Resmi kurumlardan TC kaldırılmaya başladı. Andımız bakanlık kararnamesi ile okullarda okunması kaldırıldı. Dağ yamaçlarındaki ve tepelerdeki ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırıldı.  Andımız iktidarın isteği ile kaldırılmadı. Kürtçü partinin isteği üzerine kaldırıldı. Andımız kaldırıldığı zaman bir dönem milletvekilliği ve Diyarbakır belediye başkanlığı yapan. Gülten Kışanak şöyle demişti!

?Özgülüğümüzün ve haklarımızın alınmasını yerine getiren başbakana teşekkür ederiz? demişti. Kürtlerinde kendilerine göre bir andının olduğunu bildikleri halde andımızı kaldırdılar. Kürtler bir etnik guruptur. Türklerden sonra nüfus olarak ikinci sırdadır. Benim bu konuda yaptığım araştırmada Türklerin nüfusu 55 milyon idi. Kürtlerin ise 13 milyon idi. 13 milyon nüfusa sahip Kürtlerin isteği ile TC kaldırılıyor. Andımız ve ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırılıyor.  55 milyon Türk yok sayılıyor.

Şimdi soruyorum Andımızın kaldırılmasında Kürtler mi ırkçılık yapıyor? Yoksa andımıza sahip çıkanlar mı ırkçılık yapıyor? Vesayetçi bir zihniyet içeriyordu da? Neden daha önce kaldırmadınız da? Barış sürecinde kaldırdınız? Bu Andımız ırkçılık falan içermiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli şuura sahip nesil olarak yetiştirilmesinde! Milli şuur aşısı yapmaktadır. İktidarın yetiştirdiği nesli dinine ve kine sahip çıkacak nesil zihniyeti olduğu için. Milli şuura sahip nesil yetiştirilmesini istemediği için andımızı istemiyorlar.

Bu gün ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit olan gençlerimiz andımız sayesinde mili şuur sahip oldukları için şehit olmuşlardır. Şehit cenazelerinde vatan sağ olsun diyen şehit aileleri milli şuurla yetiştikleri için vatan sağ olsun diyorlar. Dinine kinine sahip yetişen nesil miting meydanlarında kefen giyiyor. Milli şuur ile yetişen nesil er meydanlarında kefen giyiyor. Türk milliyetçisiyim diyenler.

Milli şuur ile yetişenlerdir. Paralı askerlik yapanlar milli şuurdan yoksun olanlardır. Askeri hastanelerin kapatılmasından sonra çürük raporu alma patlamıştır. İki senede 160 bin kişi çürük raporu almıştır. Askeri hastaneler kapanmadan önce neden çürük raporu almadılar. Bir ülkenin geleceği milli şuura sahip neslin yetişmesine bağlıdır.

Şimdi bu andımızdan neden bu kadar rahatsız olunuyor? Irkçılık içermediği kesindir. Türküm demek ırkçılık ise andımızı istemeyenlerde de ırkçılık yapıyorlar demektir. Atatürk kelimesi geçtiği için mi ırkçı oluyor? Atatürk´ün her sözü bizim için manevi bir değerdir. Çünkü Osmanlının küllerinde yeni bir devlet kurmuştur. Bu gün ülkeyi yönetenler gibi bir eli balda, bir eli yağda değildi. Atatürk kurtuluş savaşın başlatmak için karara verince.

Atatürk´e para yok diyorlar. Bulunur diyor. Askerimiz yok diyorlar oluşur diyor! Düşman çok diyorlar yenilir diyor. Böyle yokluklar içerisinde bir devleti kurmak her baba yiğidin harcı değildir. Onun için bize özgür bir devlet bırakanların hepsi bizim için manevi bir değerdir. Bunların bıraktığı her şey manevi bir değerdir. Bu milletin manevi değerleri ile oynamayın. Biz ben kürdüm diyene de. Lazım diyene de, Çerkez´im diyene de söz söyleme hakkımız yoktur. Bizim, ben türküm dememizden neden rahatsız olunuyor?

İşte Atatürk´ün bıraktığı Türkiye cumhuriyeti devleti bunun için laiktir. Çünkü laiklik de ırkçılık yoktur. Mezhepçilik yoktur. Din ayrımcılığı yoktur. İnançlarından dolayı hiç kimse hor görülemez ve aşağılanamaz. Biz Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. Atatürk ile gurur duyuyoruz. Bıraktıkları manevi değerlerle gurur duyuyoruz. Kimseden de minnet beklemiyoruz. Kimsenin ırkı ile gurur duymasına da saygısızlık etmiyoruz. Bizim tek istediğimiz gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ve mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28-10- 2018 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54