Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANAYASADA LAİKLİK OLMASIN

ANAYASADA LAİKLİK OLMASIN


 

Anayasada laiklik olmasın. Başka neler olmasın? Türk kelimesi, Atatürk gibi daha birçok şey olmasın. Buları söyleyenlerin hepsi AKP´li. Anayasa konusunda buraya nasıl geldik. 14 senedir anayasa değişikliğinden bahsederler. Hiçbir zamanda anayasa değişikliği üzerinde ciddiyetler durmazlar. Birde başkanlık sistemi var. Vazgeçerler tekrar dönerler yine başkanlık sistemi derler. Şimdi anayasa üzerinde ciddi şekilde duruyorlar. Neden ciddi şekilde duruyorlar acaba hiç düşündünüz mü? 7 Haziran seçiminden sonra ne anayasa nede başkanlık sistemi konuşulmadı. 1 Kasım seçiminden sonra hem anayasa hem de başkanlık sistemi devamlı konuşulur oldu. İstikrara oy veren 49,5´lar AKP´nin ayranını iyice kabarttı. 7 Haziran seçimden sonra o kadar olay olmasına rağmen 49,5 oy ile tek başlarına iktidar olunca. Buna kendileri de inanamadı. Demek ki biz ne dersek diyelim bize inanıyorlar. Ve bizi iktidar yapıyorlar diyerek. Hem anayasa hem de başkanlık sistemi üzerinde ciddi şekilde durmaya başladılar. Mecliste muhalefet partileri ile laf olsun kabilinden bir tur görüşme yaptılar. Muhalefetin başkanlık sistemini istemediğini bildikleri halde bu görüşmeyi yaptılar. Amaç anayasa yapmak için teklif götürdük kabul etmediler diyebilmek için o görüşmeyi yaptılar. Bir ülkenin anayasası milletle mutabakat sağlanmadan yapılmaz. Şimdi anayasayı kendi guruplarından kurdukları bir heyete kendi anayasalarını yaptırıyorlar. Bu yaptıkları anayasa AKP´nin anayasası olacaktır. Bu yaptıkları anayasanın meclisten geçmeyeceğini bile bile meclise getirecekler. Referanduma görüre bilmeleri için 14 milletvekiline ihtiyaçları var. Belki bu 14 milletvekilini garanti ettikleri için meclise getiriyor olabilirler.

Meclis başkanı ?anayasada laiklik olmamalıdır. Anayasa dinsel ağırlıklı olmalıdır? diyor. Anayasa yapma heyetinin başında olan kişide ?böyle bir şey yok? diyor. Dinsel ağırlıklı olduğunda, bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız diyordunuz? Pekiyi laiklik olmazsa bunları ne yapacaksınız? Bunları zorla Müslüman mı yapacaksınız? Amaç bellidir! Türk kelimesi ve Atatürk ismi anayasada yer almayacaktır. Çünkü Kürtlere verilmiş sözleri var. Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını isteyenler Kürtleri temsil ettiklerini iddia eden vekiller tarafından istenmiştir. Atatürk isminin çıkarılmasını da kendileri istiyor. Bir taşla birkaç kuş vurmayı amaçlıyorlar. Bundan çok eminler. Çünkü bu 49,5 onları iyice heveslendirdi. Anayasayı değiştirecekler kendi anayasaların yapacaklar. Bu anayasa ile başkanlık sistemini getirecekler. Laikliği anayasadan çıkaracaklar. Çünkü laiklik için Tayyip Erdoğan´ın söyledikleri var. ?Yolumuzun önünde bir inek var. Bu ineği iyilikler olmazsa. Allah ne verdi ise öyle kaldıracağız? demişti. Burada inek laiklik kast edilerek söylenmiştir. Zaten iki üç senedir Türk ırkı yok ditip duruyorlar. Türk kelimesini de anayasadan çıkaracaklar. Atatürk ismini zaten istemiyorlar. Başkanlık sistemi de bu anayasa ile birlikte gelecek. Değmeyin artık AKP´nin keyfine. Zaten cumhuriyeti kaldıracakların her fırsatta dile getiriyorlar. Emine Erdoğan söylemedi mi? ?90 senelik enkazı ayağa kaldırdık artık kavşağa geldik? diye. Cumhuriyet dönemi için reklam arası denilmedi mi? İsteseniz de istemeseniz de bu film 2023 senesinde gösterime girecek denilmedi mi?

Ey türküm diye geçinenler. Siz kendi ırkınıza sahip çıkmaktan aciz insanlar mısınız? Anayasadan Türk kelimesi kaldırıldığın da senin kimliğin ne olacak? Kürtler kimlik mücadelesi yapıyor. Sen kimliğini kaybediyorsun. Sesin çıkmıyor! Kendine nasıl bir kimlik almayı düşünüyorsun? 9 milyon nüfusu olan bir ettik gurup kimlik mücadelesi yapıyor. 55 milyon Türk kimliğini kaybediyor sesiniz çıkmıyor. Cumhuriyetçiyiz diyorsunuz cumhuriyet kaldırılıyor. Kimseden ses çıkmıyor. Atatürkçüyüz diyorsunuz Atatürk yok edilmeye çalışılıyor. Herkes sus pus sesleri çıkmıyor. Benin atalarım bu topraklarda Türk olarak doğmuşlar. Türk olarak yaşamışlar. Türk olarak da Türk topraklarına defnedildiler. Bende Türkoğlu Türk olarak doğdum. Şimdiye kadarda Türk olarak yaşadım. Türk olarak de öleceğim. Herkes kendi ırkını temsil eder. Bende ırkımı temsil etmek için çabalıyorum. Hiç kimsede bana başka bir kimlik veremez. Atatürk döneminde Atatürkçü olarak yetiştim. Atatürk ten de kimse vazgeçiremez ve de unutturamaz.  Cumhuriyet çocuğu olarak doğdum cumhuriyetçi olarak da öleceğim. Çünkü bu cumhuriyeti Atatürk bizlere emanet etmiştir.

Ey 49,5´lar sizde düşünün taşının istikra dediğiniz bu ise size diyeceğim yoktur. Her gün kan, gözyaşı 5 ayda 410 şehit aradığınız istikrar bu ise. Yerin dibine batsın böyle istikrar. Herkes elini vicdanına koymalıdır. Önce ben kimin diye kendisine sormalıdır. Türk müyüm?  yoksa? Başkan bir ırktan mıyım? Diye kendine sormalıdır. Kararını ona göre vermelidir. Bu konuları zaman zaman tekrar tekrar yazacağım. Yazmazsam vebal altında kalırım. Sizde kendinizi sorgulamazsanız sizde vebal altında kalırsınız. Çünkü 55 milyon türkün kaderi ile oynamış olacaksınız. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27- 04- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34