Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA İLE PAPAZ OLDUK

AMERİKA İLE PAPAZ OLDUK


Amerika ile NATO da müttefikiz. Bunun dışında her konuda da müttefikiz. Çok iyi müttefik olduğumuzu göstermek için. ABD başkanının ben Suriye´nin başında Esat´ı istemiyorum. Bu konuda bize yardımcı olun demesi üzerine. Suriye ile hemen aramızı bozup Esat´ı düşman ilan ettik. Böylelikle Suriye batağına ABD başkanının isteği üzerin girdik. Fakat son senlerde dış politikada zikzaklar çizmeye başladık. Rusya bir barışık bir dargınlık yaşadık. Şimdi tekrar işbirliği içerisinde olduk.

Hatırlarsınız Çin ile füze anlaşması yaptık. G- 20 toplantısından hemen sonra. Çin ile yaptığımız füze anlaşmasını iptal ettik. Bu G-20 toplantısında ABD başkanı ile yapılan ikili görüşmede bu füze konusu gündeme gelmişti. Ve ABD başkanının telkini ile Çin ile yaptığımız füze anlaşmasını iptal ettik. ABD bizden füze için teklif beklediği tahinindeyim. Çünkü Rusya ile füze anlaşması yaptığımızı açıkladıktan sonra ABD´nin Türkiye ye karşı tavırlarını değiştirdi. PYD ve YPG daha fazla yardım etmeye başladılar. Türkiye olarak ABD´nin bu davranışını har platformda dile getirdik. Bizim yanımız damısınız yoksa terör örgütlerinin yanın damısınız diye.

ABD´yi eleştirdik. Birleşmiş milletler toplantısı nedeni ile ABD´ye giden heyetimiz bu konuda görüşmelerde bulundu.  ABD başkanı ile cumhurbaşkanımızda görüştü. PYD ve YPG ye yapılan silah ve mühimmat desteğini gündeme getirdi. Şimdi burada bir nokta koyalım. Bir şey anlatayım. Size birisi geldi derdini anlattı diyelim. Dinlediniz fakat kafanıza yatmadı. Veya anlattığı konu kafanıza yatmadı. O kişiye şöyle bir harekette bulunursunuz. Elinizle ya omzuna veya sırtına hafifçe vurarak, hadi kardeşim sen işine bak dersiniz. İşte ABD başkanı da cumhurbaşkanınızın omzuna hafifçe vurarak hadi kardeşim sen işin bak anlamında bir harekette bulundu.

PYD ve YPG ye yardım edeceklerini ima etmiştir. Sonra korumalar sorunu yaşandı. Ve cumhurbaşkanımızın korumalarına ABD´ giriş yasağı kondu. Bunlara rağmen gönüllerini almak için. ABD ye Türk hava yolları için 50 uçak siparişi verildi. Şimdi Rusya ile işbirliği yaparak İblib harekâtını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Birde ABD elçiliğinde çalışan birisinin gözaltına alınması var. ABD ile bu kadar olumsuzluklar yaşandı. Bunlara rağmen hiçbir şey yapmadık. ABD bize ambargo uyguladı. O zaman başbakan rahmetli Süleyman Demirel idi. İncirlik hava üssünü kapattı. Bunu şimdide yapabiliriz. Bu olayların sonunda ABD vizeleri dondurduğun açıkladı.

Türkiye de ayni şekilde karşılık verdi. Artık ABD ile ipler koptu. Şimdi Afrin harekâtını nasıl gerçekleştireceğiz? Çünkü Afrin PYD ve YPG´nin kontrolünde. ABD bu terör örgütlerinin yanında, bırakın savaş gereçleri yardımı yapmalarını. Terör örgütleri ile ABD askerleri birlikte hareket ediyor. Tanklarda ABD bayrağı astılar. İşimiz her geçen gün zorlaşıyor. Rusya şimdi bizimle birlikte hareket ediyor. Afrin olayında yine bizimle hareket edecek mi? O tanlara ABD bayrağı boşunu çekilmedi. Benim bayrağımın olduğu hiçbir şeyi vuramazsınız mesajıdır. ABD Rusya´yı istemiyor. Rusya da ABD´yi istemiyor. ABD´nin birde İran hobisi var. Irak konsun da İran´la birlikte hareket ediyoruz. İran ayni zamanda Esat´ın yanında yer alıyor.

İşler o kadar karışık ki? Kimin eli kimin cebinde hiç belli değil. Bu bataktan nasıl çıkacağımızı bilende yok. Olaylar öyle karışık ki? Sanki üç bilinmeyenli bir denklem gibi oldu. Bu denklemi çözebilene aşk olsun. Olan ordumuza oluyor. Vatan evlatlarımıza yazık oluyor. ABD başkanı Obama´nın isteğini yerine getirmek için. Suriye batağına girdik. Nerede ise bütün dünya devletleri ile aramız bozuldu. Çıkın bakalım nasıl çıkacaksanız bu bataklıktan? İtibarımız kalmadı. Nerede ise bizi terör üreten bir devlet olarak görmeye başladılar. Bunların başımıza gelmesinin tek sebebi var. Biz biliriz! Biz yaparsak olur düşüncesinden geldi.

Hiç kimseye bir şey danışmadılar. Meclisi devre dışı bıraktılar. Uzmanların eleştirilerine kulak asmadılar. Bir Obama´nın sözü ile bu durumlara düştük. Suriye batağına girmeseydik bunlar başımıza gelmezdi. Kaderimizi kendimiz çizdik. Bunları yaşamak varmış. Rabbim bizi ve ülkemizi bütün kötülüklerden korusun. ABD ile aramız düzelir mi bilmem. Amma düzeleceğini de tahmin etmiyorum. Tek beklentim Rusya ile ilişkilerimizi bozmamamız. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-10- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31