Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA İLE İPLER KOPTU

AMERİKA İLE İPLER KOPTU


Amerika ile iyi bir müttefik ve iyi bir dostluğumuz vardı. Şimdi ABD ile de ipler kopma noktasına geldi. ABD bize her istediğini yaptırdı. Bizi Suriye batağına sokan ABD değil mi? Suriye ile dost bir komşu idik. ABD başkanının Suriye´nin başında Esat´ı görmek istemiyoruz demesi üzerine. Suriye ile ansızın düşman oluverdik. ABD isteğini almıştı. Bizi Suriye batağına soktular.

Suriye deki gelişmeler üzerine Suriye deki terör örgütlerine destek vermeye başladılar. Bizim dış politikada zikzaklar çizmemizin rolü olmuştur. Çin ile füze sözleşmesi yaptık. Bu anlaşmadan sonra Antalya da G- 20 ülkeleri zirvesi yapıldı. Bu toplantıdan sonra Çin ile yapılan füze anlaşması iptal edildi. Sebep gayet açık idi. ABD Çin den füze almamızı istemedi.

ADB bekledi ki füze alımını kendilerinden yapalım. İktidar ne yaptı? Füze anlaşmasını Rusya ile yaptı. ABD Rusya ile füze anlaşmasını yaptıktan sonra. Ülkemize karşı tutumu değişti. YPG ye daha fazla silah ve mühimmat vermeye başladı. Bizim Suriye de Rusya destekli operasyon yapmamız. ABD´yi tamamen bize hedef almasına sebep oldu. NATO tatbikatında olan olay kabul edilebilinir bir olay değildir. Kim olursa olsun! Türkiye cumhuriyeti devletini kuran Atatürk´ü aşağılamaya hakkı yoktur. 

Türkiye cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanı içinde böyle adi bir olayı yapamaz. Bu olaya sebep olanları nefretle kınıyorum. Bu olay basit bir özür dilemekle geçiştirilecek bir olay değildir. Bunun arkasında kim ve kimlerin olduğu ortaya çıkarılmalıdır. Bu olayın arkasında Atatürk ve Türkiye düşmanlarının olduğu aşikârdır. Türkiye ile bazı örgütlerin arasının iyice açılmasını isteyenlerdir. Kim Atatürk´e düşman olabilir?

FETÖ örgütünü olması kuvvetle muhtemel.  Kim Türkiye cumhurbaşkanına düşman olabilir? FETÖ örgütü olması kuvvetle muhtemel. Neden? Bu olay yapılmıştır? Türkiye´nin NATO´dan çıkmasını isteyen birisidir. Türkiye NATO´dan çıkar ise yalnızlığa terk edilmiş olacaktır.  NATO üyesi olduğunuz müddetçe dışarıdan size olacak bir saldırı karşısında ülkenin yanında yer alır. Ve olaya müdahil olur.

NATO´dan çıkar isek cumhurbaşkanının söylediği gibi kendi işimizi kendimiz yapmak durumunda kalırız. Bu da bizim için çok zor bir olaydır. Süleyman Demirel´i iktidardan indirmek için neden darbe yapıldı? Süleyman Demirle ABD´nin yapacaklarını gördüğü için. ABD den uzaklaşmıştır. Rusya ya daha yakın olmuştur. Onun için Süleyman Demirel´e darbe yapılmıştır. Darbeden sonra ABD bizim adamlar olaya hâkim olmuşlar demesi. Darbe ABD tarafından planlanmış demektir.

Bu NATO tatbikatında olan olayın arkasında FETÖ örgütünün olması kuvvetle muhtemeldir. Gülen ABD de boş durmamış Türkiye aleyhine çalışmış. Ve çalışmaya da devam ediyor gibi gözüküyor. Şimdi size bir gazeteden alınmış bir yazıyı getireceğim. Gülen neler yapmış. Bu yazıdan sonra neler olmuş onu göreceksiniz.

Gelelim iktidarın yaptığı yanlışa. Beyaz saraydaki Oval ofiste ABD başkanı Bush ile başbakan Tayyip Erdoğan 5 Kasım 2007 tarihinde bir araya geliyorlar. ABD başkanı Bush Tayyip Erdoğan´a Ergenekon´un zamanının geldiğini söylüyor. Ve düğmeye basılıyor. Ergenekon davaları başlıyor. Pekiyi bu davaları başlatan Gülenin adamı Zekeriya öz değil miydi?  Bu savcı kahraman ilan edilmedi mi? Altına başbakan kendi zıhlı aracını vermedi mi? Savcıya korumalar tahsis edilmedi mi?

Tayyip Erdoğan ben bu davaların savcısıyım demedi mi? Demek ki bu laf boşuna söylenmemiş. Mahkemelere gizli tanık olarak PKK´nın itirafçıları devlet tarafından getirilmedi mi? Demek oluyor ki? Ergenekon davaları. ABD, Gülen cemaati ve iktidarın ortaklığı ile yapılmış. Bundan bu anlaşılıyor mu? Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan´a güleni şikâyet ediyor. Bu gün bana yapınlalar yarı size yapılır dediğinde.

Komutan sende çok alıngansın cevabı veriliyor. CHP Gülen cemaatinin araştırılması için önerge veriliyor. AKP milletvekilleri tarafından ret ediliyor. O zaman bunlar dikkate alınmış olsaydı. Bu gün bu FETÖ olayı yaşanmazdı. Ülkenin başına ne geldi ise bu üçlü tarafından gelmiştir. Bu işler bizi kandırdılar demekle olmuyor. Bizi Allah ve milletim af etsin demekle olmuyor. Bu kadar verilen şehidin vebalini kim üslenecek. Hadi burada hesap verilmiyor.

Pekiyi Allah bu kadar yanlış yapılan olayların hesabını sormayacak mı zannediliyor? Allah benim huzuruma kul hakkı ile gelmeyin diyor. Ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor. Kullarımın bütün günahların af ederim. Yalnız bana şirk koşanları ve kul hakkı olanları af etmem buyuruyor. Bu iktidarın üzerinde vatandaşların kul hakkı vardır. Bilhassa şehitlerin ve ailelerinin hakları vardır. Ülke yalnızlığa doğru gidiyor. Bu yalnızlık bize çok şeye mal olur. NATO dan ayrıldık diyelim.

Yunanistan ile 18 ada için adlaşmazlığa düştük. Savaşmak durumunda kaldık. NATO ülkesi olduğu için. NATO Yunanistan´ın yanında yer alacaktır. Bizim NATO ülkeleri ile savaşacak gücümüz yok. İşimiz çok zor. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Aklıselimin hâkim olmasını diliyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE! 20- 11- 2017 Mustafa KOÇAL   

 

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55