Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


AKP KAPATILMALI MI?

AKP KAPATILMALI MI?


Sizlere yürürlükteki birkaç Anayasa maddesini hatırlatmak isterim.
Anayasa, mevkii-makamı ne olursa olsun hepimizi bağlar. İster Cumhurbaşkanı, ister Anayasa Mahkemesi Başkanı, ister Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, ister Mafya Babası, ister Mahalle Bekçisi, isterse dağdaki Çoban olsun, kimse ayrıcalıklı değildir. Kural budur…

Anayasa Madde 14;
Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan DEMOKRATİK VE LAİK Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

Anayasa Madde 68/4;
Siyasi partilerin tüzük ve programları ile eylemleri, Devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine,
DEMOKRATİK VE LAİK Cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz, sınıf veya zümre DİKTATÖRLÜĞÜNÜ veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı ve yerleştirmeyi amaçlayamaz, suç işlenmesini teşvik edemez.

Anayasa Madde 69/5-6;
Bir siyasi partinin 68’inci maddenin 4’üncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına ancak, onun bu nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiğinin Anayasa Mahkemesince tespit edilmesi halinde karar verilir.

Anayasa Madde 69/9;
Yabancı devletlerden uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partiler temelli kapatılır.
(Zencani ve Reza Zarrab AKP’lilere para verdiklerini iddia ediyor)

AKP, sabıkalı bir partidir!
Anayasa Mahkemesi 30 Temmuz 2008 tarihinde yaptığı karar toplantısında,
11 üyesinin 10 tanesi (Başkan Haşim Kılıç, karşı oy kullandı) AKP’nin “Laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğuna karar verdi.”
11 üyeden 5’i AKP’nin temelli kapatılması, 6 üye ise AKP’nin hazine yardımının kesilmesi yönünde oy kullandı. Sonuçta AKP, hazine yardımının kesilmesi cezasına mahkum oldu.
Yani AKP sabıkalı ve laiklik ilkesini kaldırıp, İran tipi bir din devleti kurmaya kararlı bir partidir.
AKP’nin Genel Başkanı, Yardımcıları, bürokratları verdikleri beyanatlar-demeçlerle suç işlemeye devam da ısrar etmektedir.

AKP Genel Başkanı’nın “İslam’ın hükümlerini günlük hayatın içine yerleştireceğiz” diye konuşması, AKP’nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunun kesin kanıtıdır.

AKP’li TBMM Başkanı İsmail Kahraman defalarca “Laiklik ilkesi Anayasadan çıkarılmalıdır” diyerek, laiklik karşıtlığının kişisel değil, parti, yani kurumsal olarak karşı olduklarının kanıtıdır.

AKP’li çok sayıda milletvekili-Belediye Başkanı-İl-İlçe yöneticisi, her fırsatta laiklik karşıtı beyan ve eylemlerde bulunmuştur. Anayasanın “Devrim Kanunlarının Korunması” başlıklı 174’üncü maddesi, bizzat AKP’li Bakanlar ve bürokratlar tarafından defalarca ihlal edilmiştir.
Bu konuda yüzlerce yazılı ve görüntülü belge arşivimizde mevcuttur.

Merak edilen ve T.C Anayasası tarafından “Laik Cumhuriyeti koruma görevi verilen” devlet memurlarının gözlerinin nasıl bu kadar kör, kulaklarının nasıl bu kadar sağır olduklarıdır!
Yargı ve Kamu görevlilerinin “Laik Cumhuriyetin” yıkılmak eylemlerini görmemekte ısrar etmeleri, elbette ki kimsenin sorumluluğunu kaldırmayacaktır.

AKP Genel Başkanının tarikat şeyhlerini sürekli ziyaret etmesi, Bakanların tarikat ve cemaat önderlerinin ellerini öpmeleri, Bakanlıkların tarikat ve cemaatler tarafından pay edilmesine AKP yetkilileri tarafından izin verilmesi, FETÖ denilen silahlı terör örgüt lideri ile 11 yıl birlikte çalışılması, terör örgütü üyelerini devletimizin en hassas birimlerine sokmalarına bilerek ve planlayarak sokmaları, laik Cumhuriyete saldırının en açık şeklidir.

Hepimiz kendimize başlıktaki soruyu sormalıyız ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını uyarmalıyız!
AKP Kapatılmalı mı?

Sağlık ve başarı dileklerimle 23 Ocak 2020
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,51% 0,30
  • EURO

    34,56% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2496,03% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

17.04.2024

  • İMSAK 04:51
  • GÜNEŞ 06:21
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:19