Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP ÇOK OY KAYBETMİŞ

AKP ÇOK OY KAYBETMİŞ


İstanbul mitinginde cumhurbaşkanı bu miting için. Biz milyonlara alışığız. Bu miting 6 500’lerde kalmış dedi. Şayet dediği gibi ise. Zaten miting ekibi var. 500 kişi olan bir kadınlar ekibi var. Bu ekip her yere götürülüyor. Siz zannediyor musunuz? Mitinglerdeki o öndeki kadınlar gurubu AKP’nin mitingi için gelmişler. 

Bunlar AKP’nin taşıdığı guruptur. Oy kaybettiklerinin farkındalar. Onun için Cumhurbaşkanın şimdiye kadar alışık olmadığımız. Mitingler yapıyor! Her gün iki miting yapıyor. Seçim döneminde 3 bakan görevlerini bırakıyordu. Bunlar görevlerine aynen devam ettikleri gibi. Cumhurbaşkanının yardımcıları dahi İstanbul da meydanlarda. İstanbul’u AKP’nin çok istediği bir gerçek. 

Fakat Ekrem İmamoğlu ile yarışa bilecek bir adayları yok. İktidarda olan bir partinin adayının söyledikleri dönüp dolaşıp kendilerine geliyor. Böyle kalabalık bir gurup ile İstanbul’u kurtarabileceğinizi düşünüyorsanız. Bu düşünce sizin aleyhinizedir. Devletin kurumları böyle günlerde taraflı hareket etmez. 

Devleti yönetenler böyle olaylarda tarafsız olası gerekir. Devletin gücü ile seçim mitinglerine destek vermek tarafsızlığı bozar. Yalnız bu seçim ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Çünkü iktidar tarafından 2023 senesi hedef seçilmişti. Fakat bu hedefin ne olduğu belirsizdi. Şu bir iki ay içerisinde bazı kişilerin söylemleri. 

Bu hedefin hilafet olduğu anlaşılır gibi oldu. İktidarın mitinginde atılan sloganlar var. Şeriat istiyoruz diye slogan atılıyor.  Kimsenin sesi çıkmıyor. Şeriat aleyhine söz söyleyen birisi göz altına alınıyor. Bu da iktidarın buna taraf olduğunun göstergesidir. O mitingde birisi kalksa cumhuriyete dokunmayın dese? Veya yaşasın Türklük dese o kişiye ne olur? Linç etmeye kalkarlar. 

Hele birde Atatürk’ten bahsederse yandığı gündür. Ben bu yeni Türkiye’yi bir türlü anlayamadım! Asrın lideri seçilmiş olan Atatürk’ü sevmediklerini bırakın. Tarihten silmeye çalışıyorlar.  Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Bu dünya etme bulursun dünyasıdır. Sonra arkandan Fatiha okuyacak kimseyi bulmazsınız. AKP’nin %’30 bir kemikleşmiş oyu vardır. Bunun nasıl olduğu belli değil? Şu durumda AKP’nin oyu bana göre %’35 civarlarındadır. 

Çünkü verdikleri hiçbir vaadi yerine getirememişlerdir.  Bu iktidara verilen yetki hiçbir iktidara nasip olmamıştır. Verin bu kardeşinize yetkiyi. Enflasyonla, faizle nasıl mücadele edilirmiş görün. Verdik yetkiyi! Amma gördük tekkeyi. Ben iktidar dan yalnız şunu istiyorum. 2002 de nasıl bir ülke aldı iseniz. 

Ülkeyi öyle teslim edin. Çünkü bu ülke o tarihte kendi kendine yete bilen 7 ülkeden birisi idi. Üreten bir ülke idi. Ne oldu o ülkeye? O ülkenin yerinde yerler esiyor. Çünkü el aleme el açmak çok zor bir şey. Allah ülkemizi bu günlerden bir an önce kurtarsın. Ben şuna inanıyorum ki? Bu ülke bu iktidar gitsin. Ülke 6 ay içerisinde düzlüğe çıkacaktır. Buna adım gibi inanıyorum. Çünkü kafamda çok şeyler var. 

Öyle bir gün geldiğinde. Bugüne nasıl geldi isek. O zaman bugünün açıklamaları yapılır. Bir ülke bu kadar kısa zamanda.  O kendi kendine yetebilen ülkeler içerisinden nasıl bu duruma gelir. Bunun müsebbibinden hesap sorulmalıdır. İtibarda tasarruf olmaz eyvallah. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİTİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE! 

                                                                                  Mustafa KOÇAL 28- 03- 2024.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34