Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP DE DEĞİŞİM Mİ OLUYOR?

AKP DE DEĞİŞİM Mİ OLUYOR?


AKP seçim dönemlerinde milletin oyunu alabilmek için.

Çeşitli yollara başvurur. Bir ara biz eski AKP değiliz değiştik arık demişlerdi. Başkanlık sistemi özlemleri uzun senelerdir vardı. Başkanlık sisteminden vazgeçtik dediler. Devlet bahçelinin 180 derece dönüşünden sonra başkanlık sistemini gündeme getirdiler. Bu sistemin getirilebilmesi için anayasa değişikliğine gittiler. Mecliste Devlet Bahçelinin desteği ile anayasa değişikliğini referanduma götürdüler.

16 Nisan 2017 tarihinde referandum yapıldı. Başkanlık gelecek terör bitecek, ekonomi uçacak, vatandaş refaha kavuşacak dediler. Öyle şeyler söylediler ki? Milleti ikiye böldüler. Hayır diyenleri teröristlikle itham ettiler. Çünkü milliyetçi kesim hayırda toplanmıştı. Referandumun sonucuna etki eden Yüksek Seçim Kurulu skandal bir karara imza attı. Sandıklar açılmaya başlandığı an AKP milletvekili YSK´ ya dilekçe verdi. Mühürsüz oyların geçerli sayılmasını talep etti. YSK bu dilekçeye istinaden mühürsüz oyların sayılmasına karar verdi.

Bu maç oynanırken bir takımın isteği üzerine kural değiştirmeye benzedi. Bu önceden planlanmış bir olay idi. Çeşitli sandık oyunları gerçekleşti. Ve % 51 ile anayasa değişikliği kabul edildi. Önümüzde yapılacak seçimler için AKP şimdiden seçim çalışmasına başladı. Hayır, çıkan bazı illerin belediye başkanlarını istifaya zorladılar. Belediye başkanları toplantısında Tayyip Erdoğan şöyle diyor. ?bizi iktidar yapan İstanbul´dur.

Referandumda İstanbul´un durumu ortada, bunun sorumlusu sizlersiniz diyor. Son senelerde Cumhuriyet bayramı kutları olaylı geçiyordu. Çelenk olayları oluyordu. Yürüyüş yapmak isteyenler engelleniyordu. Anıt kabre gitmek isteyenler engelleniyordu. Fakat bu cumhuriyet bayramında alışık olmadığımız olaylar zuhur etti. Çelek koyma olayları yaşanmadı. Cumhuriyetçilerin yürüyüşlerine müdahale edilmedi. Ayrıca iktidar kendisi askerlerin ve polislerin resmigeçit töreninden sonra caddelerde yürümesini sağladı.

Son senelerde görmediğimiz bir coşku ile cumhuriyet bayramı kutlaması yapıldı. Atatürk ismini kullanmaktan imtina edenler Atatürk kelimesini kullanır durma geldiler. Atatürk isminin geçtiğini duyunca rüyamı görüyorum dedim. Bir sallandım rüya olmadığını anladım. Diğer illerdeki kutlamaları ve gece şenliklerini de görünce. Kendi kendime AKP değişiyor mu?  Diye düşündüm. Yani Atatürk´e ve cumhuriyete dönüş mü oluyor? Atatürk ve cumhuriyet için söylenenleri şöyle bir kafamdan geçirdim. Bunun olması mümkün değil diye kanaat getirdim.

Bu dönüş gibi görünen görüntünün nedenini düşündüm. Belediye başkanlarını neden görevden aldılar diye şöyle bir düşündüm. Referandumda Kazanmış olmalarına rağmen. Bunu neden yapabilirler?  Demek ki referandumda hayır çıkmış. Kendileri de bunun YSK´nun bir lütfü olduğunu anlamışlar. Öyle olmasaydı? Belediye başkanlarını görevden almazlardı. Yapılan toplantıda belediye başkanlarına bunu sorumlusu sizsiniz demezlerdi. Ne derlerdi? Referandumda % 51 çok kritik bir oran ile evet çıktı. Bunu yukarılara doğru çıkarmak için sizlerden iyi bir çalışma yapmanızı bekliyorum.

2019 da başarılı olmamız için çalışma temponuzu artırın derlerdi. Bunları cumhuriyet bayramı kutlamalarında gösterilen müsamahayı da ekleyince olay çözülmüş oldu. İktidarın milliyetçi oyları kendisine çekmek için. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü gözüktüğünü anlamış oldum. Değişim değil. Milliyetçilerin gözünü boyamak için hazırlanmış bir plan olduğu aşikârdır. Çünkü referandumda milliyetçiler olağan üstü bir birliktelik sağladı. Bu birliktelik iktidarı korkutmuşa benziyor. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmaları mümkün değil. Cumhuriyet dönemini reklam arası olarak görenler cumhuriyetçi olabilir mi?

1919 tarihini ret edenler cumhuriyetçi ve Atatürkçü olabilir mi? En yakın yandaşı olan Kadir Mısırlı oğlunun ? ne laikliği yahu! Yere batsın laiklik!  Kurtuluş savaşını Türkler kazandığı için laik olmuşuz! Keşke savaşı yunanlılar kazansaydı! O zaman ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat kaldırılırdı. Ne medreseler lav edilirdi. Ne de hocalar asılırdı. Bunların hiç birisi olmazdı?. Sözlerine iktidardan bir cevap veren bulunurdu. İktidarın kafasına uyan bir tahsilli kişinin. Söylediğini dağdaki çoban bile kabul etmez. Bu zatın zerre kadar aklı yok. Hem Türkler kazanmasaydı diyor.

Demek ki Türk değil. Bu bir kurtuluş savaşı kazanılmasaydı sen devlet olabilecek miydin? Sömürge bir devlet olurdun. Sömürge bir devlette ne hilafeti olacaktı.  Böyle düşüncede olan kişileri bünyesinde barındıran iktidar cumhuriyetçi ve Atatürkçü olabilir mi? AKP milliyetçi oyları almak için. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü gözükmeye çalışıyor saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31- 10 -2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22