Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKÇAY

AKÇAY


Akçay her sene yerli turistlerin cazibe merkezi oluyordu. Geçtiğimiz senelerde bu tarihlerde kordonda adım atılamazdı. Gazinolarda yer bulunmazdı. Bayramlarda pansiyonlar da, otel ve motellerde yer bulmak mümkün olmuyordu. Bu sene Akçay çok tenha. Tarih itibarı ile geçen seneye oranla çok az bir kalabalık var. Geçen senenin ayni tarihlerine nazaran bu seneki kalabalık % 25 civarında. Havaların ısınmamasına verende var. Ramazanın etkisi var diyende var. Fakat bana kalırsa ne ramazanın etkisi. Ne havaların serin gitmesinin etkisi değil. Şu an kordonda dahi inşaat devam ediyor. Akçay´ın en büyük özelliği kordondaki çay bahçeleri idi. Bu çay bahçelerinin ön taraflarını geri çektirmişler. Üs kısımdaki yerlerin üzerlerindeki örtüyü kaldırtmışlar. Palmiye ağaçları nerede ise kordonun ortasında kalmış. Acayip bir hal almış. Yörsan ön tarafı geri çekmiş. Metropol ve onun yanında ki Kordon gazinosu da çekmiş. Üst tarafların kaldırmışlar. Fakat Mado ön tarafı geriye çekmiş. Diğerleri çatıyı sökmüş. Fakat Mado çatıyı sökmediği gibi. Kordondan geri çektiği yere masa koymuş. Diğerleri bu geriye çektikleri yere masa koyamıyor. Bu bir çifte standarttır. Ayrıca akvaryum denen gazino mahkemelik olduğu için dokunamamışlar. Mahalli belediyenin gelir sağladığı yerlerin hepsi yıkılmış. Akçay da ki esnaflar durumu hiç iyi görmüyor. Endişeleri var. Kiralarını çıkar bileceklerinden dahi emin değiller. Akçay´ın bu durumu çok çabuk yayılmış ki buraya gelen yok. Akçay eski cazibesini kaybetmiş olmalı ki dışarıdan gelen yok. Gazinolardaki çay fiyatları değişmemiş. Fakatdiğer mamullerin fiyatları artmış. Geçtiğimiz sene üç kişilik bir aile pide salonuna gittiğinde 25 TL ile salondan çıkabiliyordu. Bu gün bu rakam 40 TL´ye çıkmış. Geçen sene 12 TL olan bir şeyin fiyatı bu sene 16 TL olmuş.

Vergiler % 50 artmış. Kiralar da buna göre artırılmış.  Geçtiğimiz senelerde bu tarihlerde bilhassa İstanbul´dan gelen çok olurdu. Bu sene dışardan gelenler çok az. Akçay eski cazibesini kaybetmiş gibi görünüyor. İlerleyen günlerde bu cazibenin kaybedilip edilmediğini göreceğiz. Akçay belediyelik iken daha iyi hizmet alıyordu. Fakat bu sene doğru dürüst hizmet yok. Belediyelik iken iki günde bir sivrisinekle mücadele için ilaç sıkılırdı. 10 gündür böyle bir şey görmedim. Akçay da bir karmaşa yaşanıyor. Yaz sezonuna iyi bir hazırlık yapılmamış. Bu işler aşamalı olarak yapılsaydı. Daha iyi bir netice alınırdı.  Akçay´ın kordonu dillere destan idi. Şu anda kordon dahi sezona hazırlanamamış.  Bazı yerler yıkılmış. Yıkılan yer düzenlenmemiş. Özetleyecek olursan Akçay geçen senelere nazaran turist çekme özelliğini kaybetmiş durumda. Bu sene böyle geçecek gibi gözüküyor. İnşallah seneye derlenir toparlanır da yerli turistlerin cazibesini çekecek durum getirilir.

Geçtiğimiz senelerde Balıkesir´den gelmek ve Balıkesir´e dönmek problemli oluyordu. Bu sene gelip gitmek daha kolaylaşmış.  Bu önemli bir gelişmedir. Her saat araba buluna biliniyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23 ? 06 -2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54