Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKÇAY

AKÇAY


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durman yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Akçay’ın belediye olmadan önceki durumunu bilenlerdenim.  Akçay belediyelik oldu. Akçay’ın çehresi değişti. Akçaya giriş caddesi düzenlendi. Temizlik hizmeti iyi veriliyordu. Sivrisinekle mücadele edildi. Vatandaşa hizmet verildi. Edremit belediyesi ile itilaflı oldu. Sahildeki gazinoları Akçay belediyelik olmadan önce Edremit belediyesi sahildeki gazinoları Edremit belediyesince kurulan bir bölüme vermiş. Akçay belediyesine ait bir tane gazino vardı. Şimdi Balıkesir büyükşehir belediyesi olunca Akçay beldelikten mahalleye düştü. Şimdi Edremit’in bir mahallesi oldu.

Akçay gümrük kapısı yapılmıştı. O kapı falan kaldırılmış. Caddelere bazı yerlere park edilmesin diye plastik dubalar konmuştu. Vatandaş bu dubaların üzerine araba park etmişler hepsi yerlerde yatıyor. Caddede çirkin bir manzara oluşturuyor. Bunların ya sökülmesi gerekir. Ya da yenilenmesi gerekir. Belediyelik varken temizlik hizmeti veriliyordu. Temizlik işleri aksamış. Sivrisinek ile mücadele ediliyordu. Şimdi sivrisinek ile mücadele edilmemiş. Balkonda dahi oturulmuyor. Şimdi arada sırada ilaçlama yapılıyor. Fakat bu ilaçlamanın hiç faydası olmuyor. Sivrisinek mücadelesi geç yapılmış. Olduğu için faydası olmuyor.

Akçay da fiyatlar % 50 artmış. Herhalde buda büyükşehir belediyesi olmanın dezavantajı olmalı. Geçen sene 1 TL olan çay. Bu sene 1,5 TL olmuş. Geçen sene 70 kuruş olan ekmek 1 TL olmuş. Hemen hemen her şey % 50 ye yakın artırılmış. Geçen sene nerede ise turist rekoru kırmıştı.   Geçen sene bu vakitler Akçay çok kalabalık idi. Bu sene o kalabalığın % 50’si yok. Şimdi ramazan geldi. Bakalım geçen seneye yakın bir kalabalık olacak mı göreceğiz. 

RAMAZANINIZ MÜBAREK OLSUN

Üç ayların sonuncusu olan ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ramazanı şerifiniz mübarek olsun. Allah sağlık ve mutlulukla nice ramazanlar geçirmenizi nasip etsin. Allah ramazan ayının feyzinden faydalanan kullarından eylesin. İşte bu gün ramazanın birinci günü Allah bizlere bu senede ramazan ayını yaşamayı nasip etti. Rabbime şükürler olsun bize bu ramazan ayını da gösterdi.

Fakat eski ramazanların tadı yok artık. Benim çocukluğumda ramazana bir hafta kala evlerde hazırlıklar yapılırdı. Artık o hazırlıklar yapılmıyor. İstediğin her şeyi gidip marketlerden alabiliyorsun. Ramazan ayı ülkemize ve İslam ülkelerine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Müslüman olduklarını iddia edipte, Müslüman kardeşlerini işkence ile öldürenlerin kalplerine ramazan ayının ruhu işlesin ki öldürmekten vazgeçsinler. Allahın rahmeti ve bereketi bu ay hürmetine üzerimize olsun. Allah ramazan ayı hürmetine ülkemizi her türlü kazadan beladan korusun. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55