Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AF YASASI MECLİSE GELİYOR

AF YASASI MECLİSE GELİYOR


MHP´nin seçim vaadi olan af tarsısı meclise geliyor. MHP´nin hazırladığı yasaya göre 163 bin kişiye yakın hükümlü aftan faydalanacak. 19 Mayıs 2018 tarihinden önce hükümlü olanların cezalarından 5 yıl indirime gidilecek. Devlete karşı işlenen suçlar af kapsamına alınmayacak. AKP ile MHP´nin ters düştükleri madde bu devlete karşı işlenmiş suçların af kapsamına alınmayacak olmasıdır. Devlet Bahçelinin ilk açıklaması kader kurbanlarının affı idi.  

Buna mukabil olarak cumhurbaşkanı biz devlete karış işlenmiş suçları af edebiliriz. Bireylere karış işlenmiş suçları af edemeyiz şeklinde olmuştu. İki parti burada fikir ayrılığına düşüyor. AKP devlete karşı işlenen suçları af ederiz diyor. MHP ise devlete karşı işlenen suçlar af kapsamına alınmayacak diyor. Kanunlarımıza göre AKP´nin tezi doğru. Çünkü devletin kendisine karşı işlenen suçları af etme yetkisi verilirmiş. Bireylere karış işlenen suçlar ancak bireylerin birbirini af etmesi gerekiyor. MHP hapishanelerin mahkûmları barındırma kapasitesinin olmadığını ileri sürerek. Her an hapishanelerde isyan çıkabileceğini ileri sürüyor.

Bir mahkûm cinayetten 24 sene ceza almış. Kanunlara göre bunun 3/2´ni çekiyor. Yani 16 senesini çekiyor. MHP bunlardan da 5 yıl indirime gidilmesini öneriyor. Bu cezalar bireysel cezalardır. Bireyse ceza af edilemediği gibi bunun cezasından 5 sene indirimde yapılamaz. Hangi mahkûmlar kapsam dışında kalacak. Soykırım, terör, kasten öldürme, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz, devlet ve hükümete karşı işlenen suçlar, Türkiye cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan, casusluk, savaşta yalan haber yapmak af kapsamı dışında kalacak.

Türkiye cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk aleyhine işlenen suçlar af kapsamına girmeyecek. Bu kanun teklifi ile geriye ne kaldığını sormak gerekiyor. Maden ve kömür ocaklarında gerekli önlemi almayanlar ve yüzlerce işçinin ölümüne sebep olanlar mı af edilecek? Hırsızlık için girdikleri evlerden ölümcül hastaların ilaçlarını sakatların arabaları çalanlar mı af edilecek? Vatandaşları çeşitli şekilde dolandıranlar mı af edilecek? Silahla soygun yapanlar mı af edilecek? Çocukları kaçırıp katledenler mi af edilecek? Kader kurbanlarından kastın bunlar mı? FETÖ ile hiçbir ilgisi olmayan yüzlerce kişi hapiste yatıyor. İhbar mektupları ile tutuklanıp yatanlar var. Bu tutuklananların eşleri çocukları işten atıldı.

Bunun gibi yüzlerce mağdur olanlar ne olacak. Bunlarda hiç bahsetmemişsiniz? Af olayında en büyük sıkıntı devlete karşı suç işleyenlerin af kapsamına alınmamış olmasıdır. İktidar ben ancak bunları af ederim diyor. Devlet Bahçeli ise devlete karışı işlenen suçları kapsa dışı bırakmış. Bakalım kimin dediği uygulanacak. Ben açıkça bir şey söyleyeyim mi? Devlet Bahçelinin kimi af etmeye çalıştığı belli. Çünkü devlete faydalı birçok şey yaptı demişti.  İktidar ise 4 bakanının ileride başına bir şey gelmesin diye. Onları af kapsamına almak istiyor. Bu mesele üzerinde inatlaşırlarsa ortaklıkları bozulur. Birde uçak meselesi için Devlet Bahçelinin söyledikleri var. Açıkça uçağı geri iade edin demiyor. Bunu ima ediyor. Af meselesi böyle bakalım ne sonuç çıkacak.

Bir mesele var. Türk vatandaşlığına geçmek kolaylaştırıldı. Eskiden bir kişinin Türk vatandaşlığına alınması için. Bir milyonluk dolarlık ev alması ve 2 milyon dolarlık yatırım şartını yerine getiren. İlgili bakanlığa müracaat ediyordu. İlgili bakanlık hükümete teklif ediyor. Bakanlar kurulu kabul ederse Türk vatandaşı olabiliyorlardı. Yeni kararname 250 bin dolarlık ev alan ve 500 bin dolarlık yatırım şartını yerine getiren.

Cumhurbaşkanının onayı ile Türk vatandaşı olabiliyor. Türk vatandaşlığına geçişi kolaylaştırılmışlar. Biz yabancılara arazi satılmasına karşı çıkıyoruz. İktidar hem satışı kolaylaştırıyor. Hem de Türk vatandaşı olmalarını kolaylaştırıyor. Bu ülkenin ileride Filistin gibi olacağı endişesi içersindeyim. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-09-2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31