Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ADALET YÜRÜYÜŞÜ BİTTİ

ADALET YÜRÜYÜŞÜ BİTTİ


25 Gün süren vatandaş seli bitti. Geriye kumları kaldı. Havuzda ne kadar kum toplandı tartışması başladı. İstanbul valiliği 175 bin kişinin havuzda buluştuğunu açıklıyor. Ankara büyük şehir belediye başkanı Melih Gökçek bu işlerin uzmanıdır. Almış eline hesap makinesini çarpmış, bölmüş, çıkarmış 85 bin kişi çıkarmış. Bu meydanda AKP Ahmet Davutoğlu ile miting yaptı. 2 milyon kişi topladık dediler. Nalıncı keseri gibi hep kendilerinden yana yontuyorlar.

Şimdi Melih Gökçek metre metre hesaplamış 85 kişi çıkarmış. Metre kareye kaç kişi düştüğü üzerinden hesap yapmış. Şimdi Melih beye soralım. Maltepe Meydanı AKP´nin mitinginden sonra tadilat yapılıp meydan daraltıldı mı? AKP o meydanda 2 milyon topluyor. Adalet yürüyüşünün son durağı olan meydanda 85 bin kişi toplanıyor. Beyler ne derseniz deyin adalet yürüyüşünün son durağındaki topluluk 2 milyondan fazladır. Meydan almamış denizin sahili dahi dolu idi. CHP tevazu gösterisi yapmış. 1milyon 700 bin kişi demişler. Bu yürüyüşün ilk günlerinden itibaren her gün sayıları artı bu artış iktidarı şaşırttı.  

Gün geldi 20.000 bin kişi oldu. Son günlerde giderek sayı arttı. Ben size AKP´nin bu mitingden dolayı endişeye kapıldığının göstergesini hatırlatayım. Başbakan Binali Yıldırım yeni yapılan hava meydanını şimdiye kadar havadan kontrol etmemişte. Adalet yürüyüşünün son durağı olan günü hava meydanını havadan kontrole çıkmış. Miting alanını havadan görmek için. Bu günü seçmiştir. Bu durumu hiç aklınızın ucundan bile geçirmemiştiniz değil mi? Bu çok anlamlı bir olaydır.

Onun için hemen İstanbul valiliğine 175 bin kişi toplanmış diye açıklama yapması önerilmiştir. Şimdiye kadar yapılan mitinglerde valiliğin böyle bir açıklama yatığını duydunuz mu? Bu adalet yürüyüşünün ülkemizde ve dünyada ses getirdiğinin bir göstergesidir.

Gelelim söylemlere efendim Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı manifestoyu miting meydanındakilere oylattı. Ne var bunda? Ayni şeyi siz kendi mitinglerinizde yapmıyor musunuz? Şunu şöyle yapacağınıza söz veriyor musunuz demiyor musunuz? Kılıçdaroğlunun yayınladığı bildiri vatandaşın iktidardan beklentileridir.  Bu yürüyüş uyuyanları uyandırdı. Milletteki korku çemberini kırdı.

Size bir soru. Kemal Kılıçdaroğlu miting meydanına yaklaştığın da yanına hiç kimseyi almadı. Kabak gibi meydanda tek başına yürüdü. Başka bir lider bunu yapabilir miydi?  Ben vatandaşımdan korkmuyorum diyor! İşte bu halkın içerisinden olan birisiymiş gibi kendisini görmektir. Halkından korkan bir lider olmaz. Yürüyüş bitti. Şimdi iktidarın bundan nasıl etkileneceğidir. Başbakan Binali yıldırım ?kabak tadı verdi? dedi. Valla bence kabak tadı değil. Kaymaklı bal tadı verdi gibi geliyor.

Bu yürüyüşün getirilerini iktidardan beklemek herkesin hakkıdır. Bu yürüyüş demokrasimiz için. Adaletimiz için bir şeylerin yapılmasını elzem hale getirmiştir. En başta açlık grevinde olan iki kişinin derhal açlık grevinin sonlandırılması ve yargı önüne çıkarılmaları olmalıdır. 15 Temmuz mağduru olan askeri öğrencilerin mağduriyetleri giderilmelidir. 15 Temmuzda tutuklanan emir kulu erlerin mağduriyetleri giderilmelidir.

Bu adalet yürüyüşü yapanlardan iktidarın ve AKP yandaşlarının özür dilemesi gerekir. O kadar tahrik edilmelerine rağmen bu tahriklere karşılık vermediler. Vakurlarını hiç bozmadılar. Kararlı ve azimli bir şekilde hedefe ulaşmaya çalıştılar. Yürüyüşe katılanları ve destekleyenleri kutluyorum. Tahriklere kapılmadılar. Atılan sloganlara kulak vermediler. En kötüsü ise yolunuz Pensilvanya ve kandil yoludur denilmesine hiç aldırmadılar. Zaten aldırmamaları da gerekiyordu.

Çünkü onlarda alıştı bizde alıştık. Her seferinde yaptıkları ithamlar aynidir. Yürüyenler terörist demek kadar aşağılayıcı bir itham olamaz. Şunu da söyleyeyim iktidar ve yandaşlarının söylemleri artık bir araya gelinemeyeceğini göstermiştir. Hem referandumda hem de bu adalet aranmasında söylenen sözler ve ithamlar. Birlik beraberliğin zedelenmesini aşılamayacak noktaya getirmiştir. Referandumda hayır diyenler terörist dedikleri gibi. Adalet yürüyüşünde de ayni itham yapılmıştır. Bu yürüyüşün getirilerini bekleyip göreceğiz. İktidar aklıselim bir karar alırda vatandaşın isteklerini giderir. Bu ülke birliğinin ve beraberliğinin sağlanması açısından önemlidir. İnşallah ülkemiz için hayırlara vesile olur saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere. Ne mutlu adalet arayanlara!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 07- 20171 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55