Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


Acizliğin ilamı!...

Acizliğin ilamı!...


Acizliğin ilamı!...

Yükselen şehir, Bandırma’nın Şehremin-i “Benim adım hıdır elimden gelen budur!..”

Bandırma limanı özelleştirme kapsamında Çelebi limanı olarak hizmet vermeye başlaması ardından Bandırma’nın Türkiye’deki limanlar içinde canlı hayvan tahliyesi olarak adres gösterilmesi ardından ortaya çıkan dayanılmaz “hayvan mayısı” kokusu Bandırmalıların burnunun direğini sızlatmaya başlayınca haklı olarak ilk tepkiler vatandaşlardan geldi.

Problemin çözüm odaklı makamları konuya duyarsız kalınca bir grup çevreci azınlık her zaman olduğu gibi kılıç kuşanıp, liman önünde Donkişotluk yapsa da bu tepkiler yerel ve genel siyasetçiler katında gündeme alınmadı.

Çelebi işletmesi Bandırma halkının yaşanan ağır ahır kokusu karşısındaki tepkisini pansuman etmek adına limana gelen hayvan gemilerini evrak süresi içinde liman dışında demirletip, tahliyenin hafta sonları özellikle tatil günleri ve özellikle gecelere rastlatıp bürokraside mesai başlamadan tahliye işlemlerini gerçekleştirmeye başladı.

İlk zamanlar uzun aralıklarla gerçekleşen tahliye kış ve rüzgârlı günlerinde işletme lehine olumlu sonuçlar doğurması bu denli sıkıntıları gün yüzüne taşımamıştı.

Ne oldu da hayvan ithalatı otomatiğe bağlandı.

Evet, geldik zurnanın “Zııırrttt”  dediği yere…

Bakanlık katında uygulanan tarım ve hayvancılık politikalarının iflas etmesi ile süt ineklerini kasaplara vermeye başlayan Hayvan üreticileri uzun süre bu durumun gelecek adına kaygı verici sonuçlar doğuracağını haykırmalarına rağmen, gözler kör, kulakları sağır olan Bakanlık yetkilileri pansuman önlemlerle bu kaygıları öteseler de sonuçta ülke hayvancılığının iflas etmesi, girdi maliyetlerinin karşılanamaması hem SÜT piyasasını, hem de kırmızı et piyasasını beklenen son ile yüz yüze gelmesine neden oldu.

Rafta SÜT 30 tl, Kasap’ta Kıyma 400 tl olunca yeni Hükümet'in yeni Tarım Bakanlığı bu krizi aşma noktasında önceki dönemlerde denenen yolu çözüm olarak gördü ve canlı hayvan ithalindeki yolu sonuna kadar açarak ülke hayvancılığının bittiğini bizzat bakanlık kanalı ile tescil etti.

“Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. 

Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar.” Victor Hugo.

Bugüne kadar günü kurtaran yerel yönetimler Dr. Halil Ünlü, Sedat Pekel, Dursun Mirza ve son halife Tolga Tosun’un iktidarın Belediye Başkanı olmamaları, Canlı Hayvan ithalatında Bandırma’nın adres olmasını gündemden çıkartmalarına yetmedi.

Malum, Bu durum iktidar vekillerinin de işine geldi.

Vurun abalıya cinsinden, gelen vurdu giden vurdu…

Taki, Bahçelinin günden değiştiren “VİLAYET” söylemine kadar…

Hani Vilayet olacağız ya!... 

Bekleyen görür,  Olur mu? Olmaz mı? 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin dolayında oy üstünlüğü ile öne geçen Millet ittifakı 31 Mart 2024 te Balıkesir Büyükşehir Belediyesini kazanmış olmanın hesapları içinde günü kurtardı.

Tabi, bu hesaplar tutarsa..

Yücel Yılmaz ne yapıyor?

İl olma rüyası peşinde olan Bandırma’nın çevresindeki ilçelere proje + hizmet götürüyor…

Hiç düşündünüz mü?. Bir siyasi kimlik kendisinden ayrılmak isteyen kimseye niye hizmet etsin…

Bandırma-Erdek-Adalar’ın daha 1/5000 lik planları çıkmadı… Neyi bekliyor? Bandırma ve Erdek’i AK Partinin kazanmasını…

Zor oyunu bozar… Hizmet gelir siyaset biter… 

Gelelim Bandırma’daki “AHIR KOKUSUNA” 

Ekteki yazıyı günlerdir süren kamuoyu baskısı karşısında yükselen kent Bandırma’nın şehremin-ı Tolga Tosun Belediye’nin sosyal medya sayfaları yanı sıra yerel medya adreslerine göndererek kentin ağır “AHIR KOKUSU” karşısından çaresiz kaldığının itirafıdır.

                                                                                  “Hoş gelişler ola 31 Mart 2024” 

Başkan Tolga Tosun’un açıklamasıdır..

Değerli Hemşerilerim; 

"Şehrimize kötü kokuların yayılması hususunda derin rahatsızlık beslediğimiz, şehrin hava kalitesini olumsuz yönde etkileyen canlı hayvan nakliyesi için gece saatleri içerisinde 26.000 canlı hayvanın bulunduğu yeni bir gemi daha limanımıza giriş yapacak. 

Girişimlerimizle bürokratik işlemleri liman dışında yapılacak ve en geç 4 gün içerisinde tahliye işlemleri tamamlanacaktır. Şehrimizin bu süreçte kötü kokudan etkilenmemesi için konunun titizlikle takipçisi olmaya devam edecek, işlemlerin daha da kısa sürede tamamlanması için tüm görüşmeleri ve girişimleri sürdüreceğiz.

Değerli Basın Mensuplarımız; Öncelikle iyi geceler dileriz. Bayramınızı da en içten duygu ve temennilerimizle kutluyoruz. 

Şehrimize an itibariyle giriş yapan ithal canlı hayvan yüklü gemi için gerekli açıklamamızı tarafınıza iletmiş bulunuyoruz. 

Bilgilerinize sunar, bir kez daha iyi geceler dileriz." 

demokrat
1.07.2023 13:44:49
Büyükşehir yasası kimler tarafından ve ne amaçla hazırlandı.Bunu akepeli kardeşlere sorduğumda cehape hazırlamıştır diyen bile var.Oysa bu ihanet yasasının neden ve hangi saiklerle hazırlandığı-çok ilerileri görülerek-belliydi.Şu anda Bandırma belediye başkanının-adı kim olursa olsun-maalesef- "Köy muhtarı"kadar yetkisi yok.Var diyen varsa alnını karışlarım.Onun için bu pis leş kokusunun hesabı,bu yasayı çıkaran kurnaz ve hin fikirli ikiyüzlülerden sorulmalı.Ha tabii utanma diye bir duyguları varsa...Saygılarımla.Not:Üslubunu tartışmalı bulsam da "m.c.ö."gibi,dediğim dedikçi bir başkan olsaydı,koku çekilmeyebilirdi.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34