Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AÇILIM HÜKÜMET PROGRAMINDA

AÇILIM HÜKÜMET PROGRAMINDA


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

62. hükümetin hükümet programında açılıma yer verilmiş. Şimdiye kadar örgüt yöneticileri ile yapılan görüşmeler meclisten ve milletten gizlenirken. Şimdi hükümet programında yer alması önümüzdeki günlerde bu açılımın gizi olan konularının alenen dillendirileceğinin göstergesidir.

Cumhurbaşkanı NATO zirvesinde yaptığı konuşmada terörle kapsamlı bir iş birliğine gidilmelidir diyor. PKK’yı açılım dolayısı ile terör örgütü listesinden çıkardık. IŞİD de terör örgütü diyemedik. Ayrıca Esat’ı devireceğiz diye terör örgütlerine destek veren biz değil miyiz?  İngiliz basını Türkiye’yi terörist devlet olarak ilan etti. Almanya Türkiye hükümetini dinliyor. Neden bizi dinliyorsunuz? Diyemedik! Çünkü ellerinde terör örgülerine yaptığımız yardımlarla ilgili belgelerin olduğundan korkuluyor. NATO zirvesinde IŞİD konuşuluyorsa diğer ülkeler işin vahametini anlamış demektir. İşin vahametini anlamayan tek ülke biziz. Birleşmiş milletler komisyonunda Suudi Arabistan “Müslümanlık için tehlikeli bir terör örgütü” diyebiliyor. Bizim sözcümüz ise ezilmişlerin isyanı diyor. Ezilmişlikten dolayı isyan eden bir örgüte neden bu kadar vahşice katliam yapıyor? Ezilmişler insanlara zulmetmez. Zalimlerin yanında değil. Mazlumların yanında yer alırlar. Ezilmişleri öldürmezler. Zulmedenleri öldürürler. Böyle sözlerle IŞİD’ı mahzun göstermeye çabalamak ortada dururken. Terörle kapsamlı işbirliği yapılmasını istemek ne kadar inandırıcı olur?  Ülke olarak terör örgütlerine yardım ettiğimiz herkes tarafından biliniyor. Esat’ı devirmek için. El kaide, El Nusra ve IŞİD da yardım ettiğimiz biliniyor.  Alman gazetesi Gaziantep de IŞİD’ın eğitim kampının fotoğrafını yayınladı. Ülkede IŞİD militanları cirit atıyor. Bu örgütün elimde Musul konsolosluğundaki görevliler üç aydır rehin tutuluyor. Türkmenler katlediliyor. İktidarın sesi çıkmıyor. Ülke terörle yaşamaya adeta alıştırılmaya çalışılıyor.

PKK son günlerde her türlü melaneti yapıyor. Yaptıkları bu melanetler görmezlikten ve duymazlıktan geliniyor. İllaki de barış süreci deniliyor. Küçük ağrıda terör örgütü militanları gösteri yapıyor.  Orada toplanan yandaşlarına nutuk atıyor. HDP milletvekili meydan okuyor. TC mezarı yapılıyor. Öcalan posterleri ve örgütü flamaları açılıyor. Selahattin Demirtaş “Türkiye PKK’ya silah versin. PKK ordu kursun” diyor. Adeta devlete meydan okuyorlar. İktidardan çıt çıkmıyor. Allah aşkına biriniz kalkın da bir çift laf söyleyin. Söyleyemezsiniz! Onların yaptığı her şey mubahtır. Ortalığı yakıyorlar, yıkıyorlar. Ne emniyet mensupları, nede ordu mensupları müdahale etmiyor. Sırrı Sakık ayrı telden bir şeyler söylüyor. “Heykel tahrik ediyor. Heykeli yıkacağım” diyor. Yıkılan teröristin heykelini savunuyor. Yakında ağrıda olaylar başlarsa şaşırmamak gerekir. Artık hükümet programında açılım yer aldı ya. Bakın daha neler yapacaklar. Başbakan Davutoğlu başkan olaylarda “ sabrımızı kimse test etmeye kalmasın” diyordu. Fakat bunlara ayni şeyi söyleyemiyor.

Üç aydır rehin tutulan konsolosluk görevlilerimizden haber bekleyen yakınları isyandalar. Bu rehinelerin durumu ile ilgilenilmiyor. Saldım çayıra Mevla’m kayıra. Allah o rehinelerin yakınlarına sabırlar versin. Konuşmasında rehinelerimizin de aramızda olmasını isterdik diyor. Bunu  eski dışişleri bakanı ve yeni başbakan söylüyor. Her hangi bir kişi söylese içim yanmaz. Bu rehinleri kurtaracak olan makam söylüyor. İktidarın IŞİD’ dan bu kadar korkmasının sebebini anlamak mümkün değil. Davutoğlu IŞİD kuzey Irakta bağımsızlığımızı ilan edeceğiz dediğinde. Buna izin veremeyiz demişti. IŞİD devletini kurdular bir daha sesi çıkmadı. Hani izin vermeyecektiniz? Ne oldu kurdular sesiniz çıkmadı? Sessiz kalmanızın bir sebebi olmalı? Musul konsolosluğumuza baskın yapıldığında da “onlar hasmımız değil direnmeyin teslim olun diyen. Davutoğlu değil miydi? 

PKK ile senelerdir mücadele ediyoruz. Barış sürecinin başlangıcında ülkeyi terk edeceklerdi? Böylelikle iyi günler bizi bekliyor diye övünmüştünüz?  Ülkenin her yerinde silahlı militanlar dolaşıyor. Her türlü melaneti yapıyorlar. Biz hala barış sürecinden bahsediyoruz. PKK yöneticileri bu dönemde güçlerine güç kattıklarını açıkça itiraf ediyorlar. IŞİD ile mücadele etmelerini de fırsata çevirdiler. Çünkü silah yardımı alıyorlar. Yarın o silahları bizi karşı kullanacaklar. Hükümetin ilk iş açılım ile ilgili çalışmalar olacaktır. Rehineler gelmiş gelmemiş hiç umursayan yok. IŞİD Türkmenleri katletmiş, kurşuna dizmiş kimsenin umurunda değil.  Bu tarafta PKK her türlü melaneti yapıyor. Süreç zarar görmesin diye her şey sineye çekiliyor. Açıkça ülkenin onuru kırılıyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eleye. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  06 – 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

Not: Balıkesir halkının kurtuluş gününü kutluyorum. Allah nice kurtuluş günlerini birlikte kutlamayı nasip etsin.

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55