Aran KARAN


RET EDERSEN RET EDİLİRSİN

RET EDERSEN RET EDİLİRSİN


Gazi meclisimizin çatısı altında, Bağımsız milletvekilleri ve 14 partiyi temsilen toplamda 581 milletvekili görev yapmaktadır. 16 Nisan 2017 Referandumuyla kabul edilen ve 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Yüce meclisimiz her ne kadar gölgede kalmış gibi görünse de, halkımızı temsilen seçilen milletvekillerimiz 27 dönemde yüce meclisimizde görevlerini ifa etmektedir. Cumhur ittifakını oluşturan AKParti 285 milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi ise 48 milletvekili ile mecliste çoğunluğu oluşturmaktadır. Her fırsatta milletimizin âli çıkarlarını savunan ve her ortamda halkın yanında olduğunu iddia eden Cumhur ittifakı üyeleri tek başlarına iktidarda olmalarına rağmen maalesef meclise sunulan her önergeye REToyu vererek milletin yararına olacak her şeye muhalefet ederek saraydan gelen talimatlar doğrultusunda hareket etmektedir.

Son yıllarda meclise sunulan 10 binlerce soru önergesinden aşağıda sıralamaya çalıştığım birkaçını yazacak olursak:

ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILSIN – RET

ARTAN YOKSULLUK ARAŞTIRILSIN – RET

TARIM GİRDİ FİYATLARI ARAŞTIRILSIN – RET

TARIM SEKTÖRÜNDE KULLANILAN MAZOTTON KDV.  ve ÖTV. KALDIRILSIN  – RET

FETÖNÜN SİYASİ AYAĞI ARAŞTIRILSIN – RET

COVİD 19 SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN – RET

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN CAYDIRICI CEZALAR UYGULANSIN – RET

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN (EYT) SORUNU ÇÖZÜLSÜN – RET

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI KALDIRILSIN – RET

DOĞALGAZ VE ELEKTİRİKTE KDV%18 DEN %1 ‘ E İNDİRİLSİN – RET

EV KADINLARININ EMEKLİLİK HAKKI KAZANMASI SAĞLANSIN – RET

KADINA KARŞI İŞLENEN ŞİDDET SUÇLARINDA CEZALAR ARTIRILSIN – RET

ÜNİVERSİTEYE GİDEN ÖĞRENCİLERİN KYK BORÇLARI SİLİNSİN – RET

FAHİŞ KİRA ZAMLARI ARAŞTIRILSIN – RET

TELEVİZYON, BİLGİSAYAR ve TABLETTE KDV ve ÖTV KALDIRILSIN – RET

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ 2000 TL.’ YE ÇIKARILSIN – RET

KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİNİN HAZİNEYE MALİYETİ ARAŞTIRILSIN – RET

Evet, sevgili okurlarım bir yanda Halkın gerçek gündemini oluşturan yukarıda sıraladığım önergeler var.Bir yandada bunların araştırılmasına bile müsaade etmeyerekREToyu veren siyasal bir iktidar.Tabloya baktığımızda Cumhur ittifakını oluşturan AKP ve MHP ‘nin, Milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışıyor olduğunu iddia ediyor olmaları gerçekten trajikomiktir. 

Durum böyle iken her fırsatta demokrasi havarisi kesilen Cumhur ittifakı vekillerinin, Soru önergelerini RET ettiği muhalefet partilerinin meclise sunduğu kanun tekliflerini kabul etmediğini, muhalefetin sunduğu kanun tekliflerinin hiç birinin iktidar tarafından kanunlaşmadığını söylememize gerek yoktur diye düşünüyorum.

Önümüzdeki bir yıllık süreçte bizi bekleyen bir seçim var. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, iğneden ipliğeher şeye sürekli gelenzamlar yüzünden vatandaş çıldırma noktasına ulaştı. Ben bu yazıyı kaleme alırken Türkiye Kömür işletmeleri kömür fiyatlarına %45 oranında zam yaptı, motorin fiyatları da litrede 22,00 TL. yi geçti. Ama hala iktidar partisinin devlet memuru gibi çalışan ve makamları bakanlık olan zatı muhteremleri pişkin pişkin gülerek milletle dalga geçercesine açıklamalarına devam ediyorlar.Ekonominin ve alım gücünün artıp refah düzeyinin artması için Hazine ve maliye bakanını Nureddin NEBATİ’ nin gözündeki ışıltıya bakan vatandaşımızın artan fiyatlar yüzünden şimdilerde gözlerindeşimşekler çakıyor.

  Vatandaşın yararına olacak her şeyi RET ederek vatandaşına verdiği değeri gösteren bu iktidara sandık önümüze geldiğinde RET oyu vererek hak ettiği cevabı vermenin zamanı geldiği kanaatindeyim. Saygılarımla.

arnkrn1907@gmail.com                                                                                                 14.03.2022 /ARAN KARAN

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35