Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU MİLLET ONURLU BİR MİLLETTİR

BU MİLLET ONURLU BİR MİLLETTİR


Bu millet bu günlere gelene kadar hep sabır gösterdi. Bir söylem vardır. Sabır taşı olsa çatlar derler. Artık o sabır taşı çatlama noktasına geldi. Bu seçimler için aday belirleme olayı varken. Cumhurbaşkanı bizden aday olanların arkasında. Ben varım! 

Cumhurbaşkanı olarak! Ekibim var! Bakanlarım var! Teşkilatım var! Muhalefetin arkasında kim var? Kimse yok! Sabır taşı çatlar noktasına geldi. İşte onuru ile oynanan vatandaş. En nihayet çatladı. Hem de ne çatlama! Oyları ile AKP’yi şimdiye kadar olmayan bir noktaya getirdi. İkinci parti durumuna getirdi. CHP ikinci defa birinci parti durumuna gelmiş oldu. 

Bir defada rahmetli Ecevit zamanında birinci parti olmuştu. Bu millet horlanmaya dayanamaz. Zaten AKP değil mi? Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize Türkçülük içinde kimse gelmesin demedi mi? Bu sözün anlamı! Türkleri dışlamaktır. Bu söylemin arkasından. Türk ırkı diye bir ırk yok diyen AKP değil miydi? Çünkü AKP’nin parti tüzüğünde Türklük yoktur. 

Bu millet sabır taşını artık çatlattı. Ne dedi? Biz den aday olanların arkasında ben ve ekibim var. Muhalefetin adayının arkasında kimse yok? Milleti yok saymak AKP’nin adetidir. Bunun adına kendini büyük görmek ve kendini beğenmek denir. 2023 yılında hedefleri vardı. Bu hedefin ne olduğu açıklanmamıştı. Fakat söylemlerden hilafetin ilan edilmesi olduğu öğrenildi. Çünkü şeriat istiyoruz. Sloganları atılmaya başlanmıştı. AKP bu yapılan seçimde iyi bir oy almış olsaydı. Şeriat istiyoruz diyenleri istekleri yerine getirilecekti. 

Milletin bir kesimi bu olayı anladı gibi geliyor. İşi organize etmeye çalışsan bu netice alınamazdı. Artık millet AKP’nin söylemlerin den hor görülmelerinden gına gelmişti. Her konuşmalarında biz cumhur ittifakı olarak. Şöyleyiz böyleyiz söylemlerinden bıkmıştı. Çünkü yapılan resmen ayrımcılıktı. Ülkeyi yöneten kişinin ülkenin birlik beraberliğini sağlamak olması gerekirken.

 Ayrımcılık yapılıyordu. Kendilerinden olmayanlar hor görülüyordu. Bu milletinde bir onuru gururu vardır. Cumhur ittifakında olmayanlar sanki bu ülkenin asil milleti değilmiş gibi bir tavır takınıldı. Zaten böyle bir ayrımcılığın yapılması dahi yanlıştır. Ben olayımda bir olayım olayı çok yanlış bir olaydır. Bilhassa devlet yönetiminde bu olay olmaması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’ni sevmezsiniz. Bu cumhuriyetin kurucusunu sevmezsiniz. Sevmediğiniz kişinin oturduğu koltukta oturursunuz.

 Böyle devlet yönetimi olmaz. Yanılıp da erken seçime falan gitmeye çalışmayın. Oturduğunuz koltuğun kıymetini bilin ve o koltuğu yaratana saygı gösterin. Seçimde koltuk kazanan ve koltuğunu kaybedenler oldu. Geçmiş olsun bu bir nöbet değişimidir. Gelenler vatandaşın isteklerine cevap veremezse onlarda gider. Şu iyi bilinmelidir ki? Artık rafa kaldırılan demokrasi raftan inmelidir.

 Koltuğu kaybedenlere geçmiş olsun. Koltuğu kazanlara hayırlı olsun. O koltukta otururken babanızın malı gibi oturmayın.  Milleti malı olduğunu bilerek oturun. O koltuk millete hizmet etme için vardır. Bu seçimin neticesi Ülkemiz için hayırlı olsun. O koltuğun kıymeti verilen hizmet ile artacaktır. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE. 

                                                        Mustafa KOÇAL 02- 04 -2024 

  • BIST 100

    10082,80%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

29.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:37