Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


65 YAŞ ÜZERİ OLANLAR

65 YAŞ ÜZERİ OLANLAR


Türkiye de yaş ortalaması 70-75’dir. Normal vadesi gelip de vefat edenlerin oranının %70’şi yaş ortalaması ve üzeridir. Kronik hastalıktan bahsediliyor. Bu bahse konu olan kronik hastalıkların çoğu kanserdir. Bu 65 yaş üzeri olanlar. Hayatın bütün meşakkatlerini yaşamış kişilerdir. Bünyeleri daha dayanıklıdır.  Kendilerini korumasını gayet iyi bilenlerdir.

Çünkü böyle dönemleri çok yaşamışlardır. Ben kendimden örnek vereyim. Bu korona virüsten bahsedilince evimde maskem vardır. Hemen maskemi taktım. Beni görenlerin suratıma acayip baktıklarını gördüm. Birkaç gün sonra benim yaşımda olanların çoğunun maske taktığını gördüm. Vücudun bağışıklığı genelde morale bağlıdır. Hastalığın en geçerli ilacı moraldir.  Ve inanmaya bağlıdır. Birisi başım ağrıyor desin. Hiç baş ağrısı ile ilgisi olman bir hap verin.

15 dakika sonra başımın ağrısı geçti. Senin verdiğin hap iyi geldi der. Çünkü psikolojik olarak şartlanmıştır. Hattı zatında bu 65 yaş üzeri olanların sokağa çıkmaması çoğunu riske sokmuştur. Çünkü ev halkında 65 yaş altında olanlar sokağa çıkıp eve geliyorlardır. Bu 65 yaş altında olanlar manen hüsrana uğramışlardır. Yine kendimden örnek vereyim. Eşimi kaybedeli 3,5 sene oldu. 3 sene birkaç Pazar hariç her Pazar. Ziyaretine gittim. Şimdi 3 aydır ziyaretine gidemiyorum. 

Neden gitmedin elinden alan mı vardı? Diyenleriniz olabilir. Son zamanlarda hafta sonu dışarı çıkma izni verildi. Koşullu olarak. Yürüme mesafesi olan yerlere gidebilirsin. Ben Adnan Menderes mahallesinde oturuyorum. Çınarlı dere mezarlığına yürüyerek gitmem mümkün değil. Arabaya binmek yasak Özel araba ile de gidemiyorsun. Bu üç ay evde geçti.  Fakat her Pazar hüsrana uğradım. Moralim bozuldu. Kaçak gitmeyi göze aldı. Kızıma beni götür dedim. Mezarlık da ki mezar bakıcısına sorduk. Sakın gelmeyin buraya jandarma bakıyor. 65 yaş üzerindekilere göz açtırmıyorlar. Hemen işlem yapıyorlar dedi. Sıkıntı üzerine sıkıntı Bizi virüsten korumaya çalışıyorlar.

Allah’a şükür tedbirimiz alıyoruz. 65 yaş üzerini koruyacaklarsa kanserden korusunlar.  GDO’lu ürünlerden korusunlar.  Yediğimiz her şey GDO’lu. Ülkede kanser patladı bunun sebebini araştıran yok. Bu konuyu daha önce yazdım. Yeri gelmişken bir daha hatırlatayım. 2006 senesinde yerli tohum yasaklandı. GDO’lu tohum ülkeye girdi. Ülkede kanser patladı. Bana inanmayanınız varsa internetten incelesin. Daha önce birisi kanser olduğunda hastalığını gizliyordu. Şimdi kanserli olanlar arabada osun kahvede olsun. Birbiri ile dertleşiyorlar. Ben şu evredeyim sen hangi evredesin diye konuşuyorlar. Gelin görün ki yerli tohuma dönülmesini istemiyorlar.

Mecliste İYİ parti yerli tohuma geçilsin diye önerge verdi. Cumhur ittifakının oyları ile ret edildi. Yerli bitkilerin fidesini satanlara bu fideleri sattırılmadılar. Korona virüsünden kendimiz koruya biliriz. Kurallara uyularak korunuruz. Fakat GDO’lu tohumdan kendimizi korumak mümkün değil. Birde Bursa’nı İnegöl ilçesinde Şeker üreten bir Amerikan şirketi var. Adamlar resmen insanları zehirliyor. Bu şirketin kapatılması için Mahkemeye dahi başvurmuşlar.

Türkiye de bu şirkete diş geçiren yok. Virüsten kendini istediğin kadar koru. Bu GDO’lu tohum ve bu Amerikan şirketini ürettiğinden kendimizi korumak mümkün değildir. Çoğu gitti azı kaldı. Biraz daha evde kalmaya dişimizi sıkalım. Buda geçecek Allah’ın izni ile. Yeter ki kurallara uyalım. Maske, sosyal mesafe ve temizlik Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  10-06-2020    Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55