Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


15 TEMMUZA NASIL GELDİK

15 TEMMUZA NASIL GELDİK


15 Temmuzun yıl dönümü kutlandır.  Bu 15 Temmuz ülkenin yüz karasıdır. Bu olay iki toplum yaratmıştır. Birisi mağrur diğeri mağdurdur. Ülke bu duruma Ergenekon ve balyoz davaları yüzünden gelmiştir. Cemaat kendisine karşı olan ordu yönetimlerindeki Atatürkçü ve cumhuriyetçi olan ordu yönetimindekileri tasfiye etmek amacı ile bu davaları başlatmıştır.

Bu ülkenin milli ordusunu yıpratmak amaçlanmıştır. Burada en büyük yanlışı iktidar yapmıştır. İtalya da ki temiz eller operasyonuna özenmiştir. Hâlbuki İtalya da ki temiz eller operasyonu mafyalara karşı yapılmıştır. Dönemin başbakanı o zaman ayni şeyi söylemiştir. Bizde de temiz eller operasyonu yapılıyor benzetmesi yapmıştır. Hatta ülke bağırsaklarını temizliyor denilmiştir. İktidarın korkusu darbe idi. Bu davalar ile darbelerden kurtulacaklarını ümit ediyorlardı.

Tutuklanan generaller terör örgütü üyesi olmak. Ve iktidarı çalışmaz hale getirmek ve iktidarın görevine son vermek suçlamaları ile suçlanmışlardır. İktidar ile birlikte genelkurmay başkanlığı yapmış olan İlker Başbuğ emekli olduktan sonra tutuklamıştır.  Terör örgütü kurmak ve yönetme ile suçlanmıştır. Tabi ne amaçla bu terör örgütünü kurduğu darbe yapmak. Sahi terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan bir genelkurmay başkanının kurduğu bu örgüt neden ortaya çıkarılmadı? Terör örgütü düzmece olmamış olsaydı ortaya çıkarılırdı.

Bu davalara müdahil olan iktidar hatayı burada yapmıştır. Mahkemeye tutukluların aleyhine tanıklık yapacak gizli tanıkları iktidar bulmuştur.  Yani bu davaları cemaat ile iktidar birlikte yürütmüşlerdir. Ne tekim mahkemelerin sonunda hem cemaat hem iktidar amaçlarına ulaşmışlardır. Tasfiye edilen kadroların yerlerine cemaatin adamları iktidar tarafından atamalar yapılmıştır. İşte ülkeye 15 Temmuzu yaratan bu olay böyle gerçekleşmiştir. Bu davalar açıldığı zaman iktidar bu davalara müdahil olmasaydı. Bu davaların karşısında yer almış olsaydı.

Bu günkü durumlar olmazdı. İktidar darbeden korkuyordu. Korktuğunu başına getiren kadroları kendileri yaratmıştır. O zamanlar emniyetin ağır silahlarla donatılacağı gündeme gelmişti. Tanklar alınacaktı. Bir ülkede iki silahlı güç olmaz denilmesi ile bundan vazgeçildi. Belki o zaman emniyete ağır silahların alınması teklifi cemaatten gelmiş olabilir.

15 Temmuz ülkeye ne getirdi. Önce bu ülkede darbe yapanların karşısına hiç ümit etmedikleri sivillerin çıkması darbecileri şaşırtmıştır. Sivilleri aktif rol alması askeri öğrencileri ve erlerin kandırılarak meydanlara getirildiklerini anlamaları üzerine silahı bırakıp teslim olmalarıdır. Darbe teşebbüsünü önleyen yine ordu olmuştur. 15 Temmuzda meydanlar da kimler vardı. Darbe teşebbüsünün içerisinde olan gurup ve darbe teşebbüsünün içerisinde olanlara karşı olan gurup, tatbikat var diye kandırılan askeri öğrenciler ve erler vardı. Birde cumhurbaşkanının çağrısı ile meydanlara çıkan sivil gurup vardı. Meydanlarda 4 ayrı gurup oluştu.

Bu 4 guruptan da hayatını kaybedenler oldu. Bazıları kahraman oldu. Bazıları vatan haini oldu. Sivillerden hayatını kaybedenler şehit oldu. Yaralananlar gazi oldu. Bu siviller cumhurbaşkanının emri ile meydanlara çıktılar. Şehit oldular gazi oldular kahraman oldular. Mağrurlar gurubuna girdiler. Yine komutanlarının emrini yerine getirmek için meydanlara çıkarılan erlerden ve askeri öğrencilerden hayatını kaybedenler oldu. Bunlar hain damgası ile mağdurlar gurubun da yer aldılar. Rütbeli askerleri olaya katmıyorum. Rütbelilerin içersinde darbe karşıtı olanlar şehit ve gazi oldu. Kahramanlar ve mağrur sınıfına girdiler. Darbe teşebbüsünde olanlar hain oldular. En mağdur olanlarda erlerdir. Komutanlarının emrini yerine getirmek için meydanlara çıkarıldı. Tatbikat var diye kandırılarak meydanlara çıkarıldılar.

Meselenin tatbikat olmadığı anlatılınca tankını bıraktı tanktan dışarı çıktı. Ve teslim oldular. Bundan sonrası vahim olayların olması üzücüdür. Bu teslim olan erlere siviller tarafından işkence edilmesi bazılarının öldürülmesin üzücü olayların yaşanmasına sebep olmuştur. Bu şekilde öldürülenler de vatan haini sayıldı. Cumhurbaşkanının emri ile meydanlara çıkanlar hem kahraman oldular. Hem de şehit ve gazi oldular. Vatanın bölünmez bütünlüğünü koruman için askerlik yapanlar. Komutanlarının tatbikat var diyerek verdikleri emirleri yerine getirdiler. Hem hayatlarını kaybettiler hem de vatan haini oldular. Benim bu olaydan üzüldüğün tek nokta bu askeri öğrencilerin ve erlerin mağdur edilmeleridir.

Bu 15 Temmuzun mağrurları da var. Mağdurları da var. Gerçek olan bir olayda milletin darbe teşebbüsünde bulunan karşısında dikilerek demokrasinin sağlanmasıdır. Bu darbe teşebbüsünün temelleri Ergenekon ve balyoz davaları ile atılmıştır. İktidar bu davalara karşı çıksaydı. Bu günler yaşanmazdı. Allah ülkemize böyle acı kara günler göstermesin.

Allah FETÖ örgütüne destek verenlerin ve bu ülkenin evlatlarına kurşun sıkanların belasını versin. Bize yaşattıkları acının bin mislini yaşatsın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15-07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22