Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAHÇELİYE TEBRİKLER

BAHÇELİYE TEBRİKLER


Ekmeğe yapılan zam için insani değil diyor. Başka gıdalara yapılan zam insani de? Yalnız ekmeğe yapılan zam mı insani değil? Millet kuru ekmek mi yiyecek? Hiç değilse yanında bir iki dilim peynir, 5-6 tane zeytin olmasın mı? Bunların fiyatlarının son zamanlar nereye çıktığını her halde bilmiyor. Fakir fukaraya nasıl yardım edileceğini vatandaşa öğretiyor. İktidar ortağına söyleyemiyor.

Amma önerdiği projenin senelerdir olduğundan da haberi yok. Durumu iyi olanlar iki ekmek alıyorsa bir ekmekte fakirler için askıda ekmeğe bıraksınlar diyor. Sayın Bahçeli bu projenin nerede ise 15 senedir olduğundan haberi yok. Öyle ya tok açın halinden anlamaz. Tok olan herkesi tok zanneder. Aç olanda âlemde ekmek olmadığını zanneder. İktidara af çıkarılması teklifinde bulundu. İktidar gündemimizde af yok dedi.

Fakir fukaraya yardımım dokunsun diye. Vatandaşa istekte bulunuyor. Bilmiyor ki vatandaşa bu konularda yardımı iktidar oy karşılığında yapıyor. Bu fakirlere balık yemesini öğretmeye çalışıyor. Balık tutmasını öğretmiş olsa daha geçerli olurdu. İktidar ile arasını bozmamak için sesi çıkmıyor. Enflasyon durduğu yerde çıkmıyor.

Yapılan zamlardan dolayı enflasyon yükseliyor. Maliye bakanı enflasyonla mücadele edeceğiz tek haneye düşüreceğiz diyor. Fakat nasıl düşürüleceğine dair hiçbir program ortaya konmuyor. Tasarruftan bahsediliyor. Tasarruf tabanda mı olacak? Yoksa tavanda mı olacak? Bir arkadaşım bana meclis lokantasında ki fiyat listesini göndermiş.

Çorbalar 50 kuruş                        Mevsim salata 50 kuruş

Pilav?.. 50 kuruş                         Karışık turşu 50 kuruş

Etli türlü 1 lira                             Cacık 50 kuruş.

Çentik kebap 3 lira                       Yoğurtlu semizotu 1 lira

Güveçte köfte (patatesli) 3 lira.      Kabak bayıldı 1 lira.

Fırın kebap  (garnitürlü)  3 lira.      Patlıcan- biber tava 1 lira.

Kuzu tandır ( pilavlı) 4 lira.            Peynir tabağı 1 lira.

Soslu dil balığı 4 lira                      Ekmek kadayıfı 1 lira.

Piliç but fırında 3 lira.                     Bademli keşkül 1 lira.

Hindi dolma 2 lira.                         Cevizli halka tatlısı 1 lira.

Köylü biftek 4 lira.                         Armut kompostosu 50 kuruş.

Hanım ağa sarması 1 lira.               Nar ve üzüm suyu 1 lira.

Asgari ücretle çalışanların karnını doyurabileceği tek yer meclis lokantasıdır. Çünkü bir simit dahi 150 kuruş oldu.  Bu yemeklerin Maliyeti bu fiyatlar ise. Meclisteki 4 lira olan bir yemeği dışarıda 20 liradan aşağı yemek mümkün değil.

Şimdi vatandaşa tasarruf yapın diyenlere sormak gerekir. Mecliste yemek tasarruf yaptığınız için mi bu kadar ucuz? Yoksa milletin verdiği vergilerden mi karşılanıyor? Şayet öyle ise yazıklar olsun. AKP bakanlarından birisi asgari ücretler geçinilir demişti. Her halde bu bakan ailecek yemeklerini meclis lokantasında yiyorlarmış? Bir şey yapılacaksa bu yapılacak şeye önce tavandakilerin ön ayak olması gerekir.

Bahçeli vatandaşa askıda ekmek bırakın fakirler alsın diyor. Bunu vatandaşa tavsiye edinceye kadar, kendi adına belli başlı yerlerde Devlet Bahçeli´nin askıda ekmek tablosu diye astırsın. O semtteki fakirler onun adına ekmeklerini alsın. Vatandaşın ekmekten başka birçok derdi var. Onlara derman olmak için iktidara önerilerde bulunursa daha makbule geçer. Bu işe bu kadar özeniyorsa başka şeyler içinde askı yaptırsın. Bu askıda ekmek olayına ben iki üç sene devam ettim.

Her gün eve kaç ekmek aldı isem askıya da o kadar ekmek bıraktım. Su istimal edildiğini gördüm. Ondan sonra bıraktım. İhtiyacı olmayanların askıda ekmek aldığını öğrendim. Onun yerine şimdi her ay aş evine ekmek göndermeye başladım. Hiç değilse oradan yemek alanlar belli. Allah kabul eder inşallah. Yine de bu girişiminden dolayı Devlet Bahçeliyi tebrik ediyorum. Belki bu söyleminden iktidarda kendine göre bir şeyler üretir.

Ne derece doğru olduğunu kesin bilmiyorum. Emeklilerin maaşına zam yapısın diye meclis başkanlığına önerge verilmiş. Bu önerge AKP MHP milletvekilleri tarafından ret edilmiş. Şimdi Devlet Bahçeliye sormak gerekiyor. Tam yeri gelmişken bu önergeye sizin vekilleriniz neden ret oyu verdi? Emeklinin durumu çok mu iyi? Bahçeliden milletin menfaat olacak girişimler yapmasını bekliyoruz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30- 07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30