Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRK FOTBOLU NEREYE GİDİYOR

TÜRK FOTBOLU NEREYE GİDİYOR


Bütün kurumlar gibi Türkiye futbol federasyonu da Türk futbolunu bitirmiştir. Yabancı sınırlamasını kaldıran futbol federasyonu Türk futboluna en büyük darbeyi vurmuştur. 4 yabancı ile UEFA şampiyonluğunu kazana Galata Saraya. Konya spor karşılaşmasında sahaya 11 yabancı ile çıkmıştır. Galata Saray başarı kazanabilir. İyide Türk milli takımı ne olacak. Türk milli takımı dünya üçüncülüğünü kazanmış bir takımdır. Şimdi elemelerde eleniyoruz.  Türk futbolu ileri gideceğine geri gitmektedir. Sebep yabancı futbolcuların her takımda fazlası ile yer almasıdır.

İkinci futbol liginde dahi yabancı futbolcular çoğunluktadır.  Türk milli takımının başına yabancı teknik direktör getirdiler. Bu teknik direktör milli takıma futbolcu seçmek için maçlara gidiyor. Sahada 22 futbolcudan en fazla 3-4 futbolcu yerli oyuncu yer alıyor. Böyle seçilmiş bir takımdan başarı beklemek mümkün olabilir mi? İktidar kalkıyor yerli ve mille milletvekillerinden bahsediyor. Bunu neden spora uygulatmıyorsunuz? Yabancı sınırlaması varken. Milli takım daha başarılı oluyordu. Milli takımda oynayan oyunculara bakın.

Yabancı ülkelerin takımlarında oynayan Türk kökenli futbolcular. 80 milyon nüfusu olan birinci lig, ikinci lig, üçüncü lig ve amatör küme gibi yüzlerce futbol takımı olan bir ülkede. Bu takımlarda oynayan futbolculardan milli takım çıkaramıyoruz. Son oynanan milli takım kadrosuna bakın. Türkiye de oynayan kaç futbolcu var. 4 veya 5´şi geçmez. Yabancı futbolcu kontenjanına sınırlama getirilmelidir. En fazla 3 veya 4 oyuncu kontenjan tanınmalıdır. Hali hazırdaki durum ile milli takımdan kimse başarı beklemesin. Şayet Türk milli takımından başarı bekleniyorsa, federasyon bir takım kursun bu takım ülkeyi temsil etsin. Yabancı kontenjanına sınırlama getirilmezse mili takımdan başarı beklemeyin. Nedir bu yabancı hayranlığı? Yabancı futbolculara ödenen para Türkiye de kalırsa daha fazla tesis yapılır.

Daha çok genç futbolcular yetişir. Özümüze dönmeliyiz. Kulüpler alt yapıya önem vermesi için. Federasyonun bazı şartlar getirmesi gerekir. Mesela A takımına alt yapıdan en az üç futbolcu almasını zorunlu kılmalıdır. Bunlardan birisinin her maçta 10 veya 15 dakika oynama mecburiyeti getirilmelidir. Spora siyaset sokulmamalıdır. Yerli antrenörlere daha fazla yer verilmelidir. Yabancı teknik adamlara ödenen paranın yarısına yerli teknik adamlar seve seve çalışırlar. Buda özümüze dönmeyi sağlar. Milli takımdan başarı beklenmeyeceğini federasyonda biliyor. Milli takım olarak katılmayın bu organizasyonlar. Rencide olmaktansa katılmamak daha iyidir. Şayet katılmaya mecbur isek. Federasyon olarak kurun bir takım.

Verin başına bir teknik direktör 365 gün çalıştırsın. Bu mevcut sistem ile Türk futbolu başarılı olamaz. Liglerdeki her takım sahaya 8 yabancıdan aşağı bir kadro ile çıkmıyor. Teknik direktörü yabancı futbolcu futbolcuları yabancı bir takım bizi nasıl heyecanlandırır. Federasyonun buna mutlaka el atıp. 3 veya 4 yabancı kontenjanına indirmelidir. Millet olarak bir arada olabildiğimiz tek yer vardır. Oda maçlardır. Başka türlü 50-60 kişiyi bir araya getirmiyorlar. Ayrı görüşlerden olanlar bir araya gelip. Birlik beraberlik içerisinde oldukları tek yer futbol sahalarıdır. Başka türlü 40 bin 50 bin kişiyi bir araya toplamak mümkün değildir. Bunu da yerle bir etmeyin. Bu kadar kalabalığın gurur duyacağı futbolcular Türk olmalıdır. Alın işte GS tarihe geçti.

UEFU kupasını almakla. Kaç yabancısı vardı 4. demek ki az yabancı ile de başarı gelebiliyormuş. Ayni GS 11 yabancı ile sahaya çıkarak yine tarihe geçti. Amma bu tarihe geçiş eleştirilerek tarihe geçti. Diyelim ki GS böyle bir kadro ile yine kupa alsa? Bu Türkiye´nin başarısı mı olacak? GS dedik başka takımlarda olabilir. Pazar günü oynana Fenerbahçe Malatya spor maçında FB de 10 yabancı ile sahada idi. Yabancı futbolcuya veya teknik direktöre ödene paralar Türkiye´nin kasasında çıkan paralardır. Hani şu arazi satışında olduğu gibidir. Satılan bir karış toprağın tapusu yabancıların tapusuna geçiyor. O toprak parçası ülkeni toprağı olmaktan çıkıyor.  Burada da yabancılara ödene parada ülkenin kasasında çıkıp. Yabancıların kasasına girmekte dedir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15-10-2017 Mustafa KOÇAL        

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30