Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYİ BU DURUMA KİM GETİRDİ?

ÜLKEYİ BU DURUMA KİM GETİRDİ?


Bu ülkeyi bu duruma iktidar getirmedi mi? Bu duruma getirilmesine kılıf buldular. Başkanlık sistemi olsaymış ülke bu duruma gelmezmiş. Başkanlık sistemine geçildiğinde ülkeyi uçuracaklarmış. Sanki 13 senedir ülkeyi başkaları yönetiyormuş gibi bahaneler üretiyorlar. Güney doğuyu içersinde çıkılmaz hale iktidar getirmedi mi? Teröristlerin bavul zurna ile karşılanmasını iktidar sağlamadı mı? Teröristlerin ayağına savcılar hâkimler gönderilmedi mi? Öcalan'ı makbul adam durumuna iktidar getirmedi mi? güney doğuda Türk bayrağını indirip yerine sözde PKK bayrağı paçavralarının asılmasına ses çıkarmayan iktidar değil miydi? İşsizlik bu iktidar döneminde artmadı mı?  Yolsuzluk ve rüşvet bu iktidar zamanında meşrulaşmadı mı?

Terör örgütü andımızı kaldırın dediğinde andımız kaldırılmadı mı? İktidar ırkçılık içerdiği için kaldırdık demedi mi? Andımızın esas kaldırılma sebebi Atatürk ve Türk isimlerinin geçmesidir. Yine terör örgütü tepelerden ve dağların eteklerindeki ne mutlu türküm diyene ibarelerinin kaldırılmasını istediler diye kaldıran iktidar değil miydi? Oralara PKK paçavrasının dikilmesine göz yuman iktidar değil miydi? Böylelikle manevi değerlerimiz birer ikişer yok edilmedi mi?

Milli varlıklarımız birer ikişer özelleştirme adı altında satılmadı mı? Bankalar, tesisler, fabrikalar, limanlar satılmadı mı? Sigara fabrikaları arazileri ve lojmanları ile birlikte satılmadı mı? TELEKOM, TÜBRAŞ kelepir fiyatına satılmadı mı? Karayolları ve köprüler satıldı. Alıcısı Türkiye şirketleri olduğu için. Bu satış iptal edilmedi mi? daha birçok yerler satılmadı mı? Satılacak olan yerler köprüler, kara yollar ve su havzalarıdır. Fakat şimdilik yabancılar Türkiye de hiçbir satışa talip olmuyorlar. Çünkü Türkiye'ye güvenleri kalmadı. Ülkenin itibarı yitirildi. Ülke yalnızlığa itildi. Komşularımızla sıfır sorun sloganı ile yola çıkan iktidar. Maalesef komşularımızı bırakın diğer ülkelerle dahi sorunlu hale iktidar getirmedi mi?

Rejimin konuşulmadığı bir ülkede, rejim sorunu varmış gibi rejimi tartışılır hale getiren iktidar değil mi? Tarihte devletler kurmuş. Devletler yıkmış Türk ırkını tartışılır hale getiren iktidar değil mi? Mezhep ayrımcılığını gündeme getiren iktidar değil mi? vatandaşları benden olanlar, benden olmayanlar diye ayrıştıran iktidar değil mi? Başbakan yardımcısı Mustafa Topbaş AKP'nin muhalifi ve hasmı olanlar. Türkiye'nin de hasmı ve muhalifidir” diyerek. AKP'li olmayanlar Türkiye'nin düşmanıdır” demedi mi? İhracatı artırdık diye övünenler. İthalatın daha fazlar olduğunu söylemeyip. Cari açığın nereden kaynaklandığını vatandaşın bilmediğin mi zannediyorlar?  Tarımı ve hayvancılığı dibe vurduran iktidar değil mi? Köylüyü ihtiyacından fazla üretmez hale getiren iktidar değil mi? Çünkü ürettikleri tarım ürünleri giderlerini karşılamaz duruma geldi. Orduya kumpas kurulmasına göz yuman iktidar değil mi? Esnafın siftaha yapmadan dükkân kapatmasını göremeyenler. Memurun, emeklinin, işçinin borç batağında olduğunu görmeyenler. Bütçeden emekliye memura % 3+3 zammı çok görenler. Daha fazla zam yapmayı düşünüyoruz. Fakat kaynak yaratamıyoruz diyenler. Kendilerine gelince kaynağı bulabiliyorlar. Ülkenin borcunu her sene 50 milyar dolar artırarak ödenilemez hale getiren iktidar değil mi?

Ülkeyi 220 milyar dolar borçla devraldılar. 100 milyar dolar özelleştirmeden gelir elde ettiler. Bu 220 milyar dolar borç 2002 ye kadar bütün iktidarların yaptığı borç idi. Şimdi iç ve dış borç toplamı 850 milyar doları aştı. Bu borç ödenmeyecek duruma gelmiştir.  Ülkeyi bu durma getiren iktidar değil mi? Borcun ödene bilmesi için ihracattın artması gerekir. İhracatın artması için üretimim artması gerekir. Ülkede üretim nerede ise durma noktasına geldi. Borcun ödenmesine tarım ve hayvancılığın destek vermesi gereklidir. Samanı dışarıdan alan bir ülkede tarımdan destek görmesi beklenebilinir mi? Dışarıdan canlı havya ve hayvan ürünleri ithal eden bir ülkede hayvancılıktan destek beklenilir mi?

Terör konusunda sınıfta kalmış bir ülkeyi terörle mücadelede başarılı görmek mümkün müdür? Savaşlarda güçsüz olan taraf barış ister. Bu terörle mücadelede de aynidir. PKK'nın barış istemesi gerekirken devler barış istemiştir. Bunun anlamı terör karşısında güçsüzlüğü kabullenmek demektir. Teröristlerle masaya oturan iktidar değil mi? Öcalan ile devamlı görüşen. Ve bebek katilinin ileri sürdüğü istekleri uygulayan iktidar değil mi? Türk vatandaşlarını devamlı aşağılayan beyanlarda bulunan iktidarın elemanları değil mi? Türk ırkı tarihten silinecek” diyen.  İktidarın yönetici pozisyonunda olanlar değil mi? Ülkeyi bu duruma başkası getirmiş gibi. Başkanlık sistemi olmadığı için bunlar oldu diye mazeret üretmek ne derece doğrudur?  Başkanlık sistemine geçilirse ülkeyi uçururuz diyenler. 13 senede ülkeyi nereye getirdiklerine bir bakmalıdırlar. Bu ülkenin vatandaşından şimdi 400 milletvekili isteniyor. Artık bu milletin ağzı daha yanmamışsa başına gelecek var demektir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06 – 04  - 2015 Mustafa KOÇAL.

 

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55