Ziraat Türkiye Kupası’nda format değişikliği

Ziraat Türkiye Kupası’nda format değişikliği

Federasyon, Türkiye Kupası’nın değerinin artması için format değişikliğine gidildiğine işaret etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Kupası formatını değiştirdi. Buna göre 2024-2025 sezondan itibaren eleme ve final aşamaları tek maç, grup karşılaşmaları ise 24 takımın katılımıyla 6 takımlı 4 grupta oynanacak.

Federasyon, Türkiye Kupası’nın değerinin artması için format değişikliğine gidildiğine işaret etti.

Buna göre yeni format şöyle olacak:

  1. Eleme ve final aşamaları tek maç usulüne göre oynanacak. Grup karşılaşmaları tek maç usulüne göre, 24 takımın katılımı ile 6 takımdan oluşan 4 grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde de uygulanacak Swiss Sistem’e göre oynanacak. Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak.
  2. Yeni formatta, gruplara katılım hakkı elde edecek 24 takım lig başarı sırasına göre sıralanarak 3 torbaya ayrılacak. Her torbadan 2’şer takım olmak üzere 6 takım bir grubu oluşturacak. Grup içinde yer alan her takım, A, B ve C torbasından 1’er takımla olmak üzere toplam 3 maç yapacak. Grup karşılaşmaları sonucunda ilk 2 sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek.

Önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA kupalarında temsil edecek 5 takım doğrudan grup karşılaşmalarına katılacak. Diğer 19 takım ise eleme turları sonrasında grupta yer alma hakkını elde edecek.

Diğer ayrıntılar, sezon sonunda ilan edilecek Türkiye Kupası Statüsünde açıklanacak.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı