Ziraat Odalarında Kurultay delege seçimi

Ziraat Odalarında Kurultay delege seçimi

Ziraat Odalarından bir birini takip eden kongre süreci, Genel merkez kurultay delege seçimi ile devam etti.

4 yıllık süre için genel kurullarında görev ve yetki alan Balıkesir Ziraat odaları, 17 Oda'dan oluşan Balıkesir Merkez birliği genel kurulu sonrası bugün Bandırma'da gerçekleşen genel kurul ile Türkiye Ziraat Odaları genel Merkez kurultayı için delege tespiti yaptı.

Eken Prestij otelde yapılan delege seçimine Balıkesir'in 17 ilçesinde bulunan Ziraat Odaları yönetim kurulları katıldı. 

Divan Başkanlığını Türkiye Ziraat Odaları Genel Merkez Yönetim kurulu  üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan'ın üstlendiği divanda Susurluk Oda Başkanı Özkan Gürkök, Burhaniye Oda Başkanı Alibey Karaaslan ve Erdek oda Başkanı Mustafa Saçıl üstlendi.

Balıkesir Ziraat Odaları koordinasyon Başkanı ve Bandırma Ziraat Odası başkanı Süleyman Dönmez'in genel kurul hakkında bilgi vermesi ardından oda genel sekreteri tarafından Genel Başkan Şemsi Bayraktar'ın mesajı okundu.

Genel kurulda konuk olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal kalkınma daire başkanı Serkan Akça, Tarım Orman İl müdürü Erkan Alkan'da kurumsal kimliklerin faaliyet alanları ve hayata geçirilen projeleri anlattı.

Genel kurulda daha sonra Ankara delegelikleri için blok liste ile seçime gidilmesi istendi, divan talebi oyladı ve başka liste olmadığı için tek liste ile gidilen delege seçimi ilçe seçim kurulu nezaretinde gizli oylama, açık tasnif şeklinde yapıldı.

Buna göre açılan sandıkların tasnifi sonucu Bandırma Oda Başkanı Süleyman Dönmez, Edremit oda Başkanı  Ali Yılmaz Diker, Kepsut Oda Başkanı Mehmet Emin Türk, Balya Oda Başkanı Mustafa Fındık ve Ayvalık oda Başkanı Hasan Baysal asıl, Manyas oda Başkanı Kudret Özden, Erdek Oda Başkanı Mustafa Saçıl, İvrindi Oda Başkanı Hasan Hüseyin Koyun, Sındırgı Oda Başkanı H. İbrahim Yılmaz ve Burhaniye oda başkanı Alibey Karaaslan yedek kurultay delegesi seçildiler.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı