Zift çukuru can aldı

Zift çukuru can aldı

Zivt´e düşen köpek tüm çabalara rağmen kurtarılamadı

BANDIRMA-Kayacık Mahallesi´nde eski moloz atılan bir alana zift atılması nedeniyle oluşan havuzda düşen sokak köpeği feci şekilde can verdi.

/resimler/2018-7/19/0959271056616.jpg

 Zift çukuruna düşen köpeği gören çevre sakinleri zaman geçirmeden itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiyesi Bandırma Grup Amirliği ekipleri ve Bandırma Belediyesi Geçici Bakım Evi görevlileri kurtarma çalışması başlattı. Ziftin yoğun olması nedeniyle köpeği uzaktan çekemeyen ekipler, taş ve kalaslarla köpeğe ulaşarak 30 dakika gibi bir sürede dışarı çıkarmayı başardı.

Boynuna kadar ziftin içine batan ve ne kadar süredir ziftin içinde mahsur kaldığı bilinmeyen talihsiz hayvan, Bandırma Belediyesi Geçici Bakım Evine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen köpek yaşamını kaybetti. Alınan bilgiye göre; yoğun sıcak ziftin içinde hipertermi (vücut ısısı artışı) gelişirken katılaşan zift göğüs kafesine baskı yaparak hayvanın nefes almasını engelledi.

Hayvanın üzerinde bulunan zift, gaz yağı ile çıkarılmak istedi ve ardından tıraş bıçağı kullanılmasına karşın bıçak katılaşan zift nedeniyle kırıldı. Sıcak ve hızlıca donan zift köpeğin ölümüne neden oldu. Ziftin atıldığı alanda hiçbir koruyucu önlem alınmaması dikkat çekti.

/resimler/2018-7/19/1000202620061.jpg



Anahtar Kelimeler: Zift çukuru aldı
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı