Zeytinliada`da zamana karşı yarış

Zeytinliada`da zamana karşı yarış

Atıklar toparlanıyor, ziyaret güzergahları ahşapla kaplanıyor







Erdek Zeytinliada 14 Temmuz`a ziyarete açılmak için yogun bir çalışma içinde

Erdek Zeytinliada'da 21 Haziran 2012 tarihinde başlayan kazı çalışmaları ardından, çalışmalarını yürüten  Erzurum Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nurettin Öztürk ve 30 kişilik ekibi ziyaretlerin belirlenen tarihte gerçekleşmesi için yogun bir çalışma içersine girdi.

Kazıların 2013 yılında tamamlanması, 14 Temmuz 2012 de ise Ada`nın ziyarete açılması noktasında sürüdürlen çalışmalar ada`da yoğun bir trafik yaşanmasına neden oldu.

14 temmzu 2012 de Kazı çalışmaları devam ederken, Zeytinliada'nın ziyarete açılması için son hazırlıklarını sürdüren kazı ekibi, Ada içersinde kazılardan arta kalan taş, toprak ve malozların tahliyesi için işmakinası desteği aldı.

Temizleme çalışmalarının tamamlanması ardından Adayı gezmek isteyen turistlerin isteklerini yerine getirebilecek.

Ziyaretçiler, ada etrafına yapılan ahşap yürüyüş yoluyla antik adayı gezebilecek, dünyanın yekpare en büyük vaftiz havuzunu görebilecek, tarihin ilk zamanlarından beri deri rahatsızlıklarına iyi gelen şifalı suya ulaşabilecek ve adadaki ağaçlar altında oturup, Erdek manzarasında kahvelerini yudumlayabilecekler.


Zeytinliada'da bulunan Meryem Ana Kilisesi`nin bulunduğu bin 300 metrekarelik alanın dış etkilere karşı polikarbon malzemeyle kaplanacak

Ada ya ulaşım ise motorlarla yapılacak, Mihmandar talebi karşılanacak.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı