Zeytinli son yılların en yoğun sezonunu yaşıyor

Zeytinli son yılların en yoğun sezonunu yaşıyor

ZEYTİNLİ YAZ SEZONUNDA TATİLCİLERİN AKININA UĞRADI

Zeytinli bu yılda hedefine ulaştı. Tatilcilerin ve körfezin gözdesi haline gelen Zeytinli yaz mevsimindeki yoğunluğu bakımından adeta rekor kırdı. Vatandaşların özellikle tercih ettiği Altınkum plajı bu sene halkın büyük ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Yaz sezonu nüfusu 150.000 ‘i bulan Zeytinli yazı capcanlı geçirerek bölge turizmi açısından Körfez’e büyük katkı sağladı ve adını bir kez daha tatilcilere duyurarak Körfez’in önemli turizm beldelerinden biri olduğunu gösterdi. Bunun yanı sıra  Kazdağlarının güney kapı bekçisi olan Zeytinli kültürel zenginlikleri ve bakir doğasıyla her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği “Hasan boğuldu Şelalesi”  ve “Sarıkız türbesi(efsanesi)” tüm Türkiye’ye tanıtıyor.

Konuyla ilgili Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan şunları söyledi; Biz Zeytinli’yi bölgenin önemli turizm noktalarından biri haline getirmek için büyük çaba sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Beldemizde yaptığımız çevre düzenlemeleri, yenilenme ve iyileştirme çalışmaları ve en önemlisi Zeytinliyi  bir turizm kenti haline getirme uğraşımız bu sene meyvelerini vermeye başladı.  Kış nüfusumuz 22  bin iken yazın bu rakam 150, 200 bine kadar çıkıyor yazı en yoğun şekilde geçiren beldelerden biriyiz, bu bizim için çok önemli ve en önemlisi de gurur kaynağımız olan bu canlılığı istikrarlı bir şekilde sürdürerek, herkesi kendine hayran bırakan bir  Zeytinliyi ortaya çıkarmak bunun için bütün çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz`` dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı