Zeytin Hastalıkları ile mücadele konferansı

Zeytin Hastalıkları ile mücadele konferansı

Erdek 162 sayılı Zeytin tarım Satış Kooperatifi, üreticiyi bilinçlendirme etkinlikleri "Zeytin Hastalıkları ile mücadele" konferansı ile devam ediyor.

 Dilek Kahya-BESTER HABER-ERDEK  

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı`nın 162 sayılı Erdek Zeytin tarım Satış kooperatifi başkanlığına seçilmesi ardında bir bir ardına yaşama kattığı Zeytincilik etkinlikleri, bilinçli üretici profiline yol haritası oldu.

Öncelikle Kapıdağ`ın tamamını kapsayan bin ayrı noktadan alınan toprak numunesi ve analizi ardından bölgesel analiz verileri oluşturularak başlatılan mücadele, gübrelemeden, ilaçlamaya, toprak hasıllamadan, budamaya, ürün hasattan, ürün hazırlamaya uzanan arterde ortaya çıkan yol haritası Erdekli zeytin üreticisini bilimsel üretici olma noktasında bir adım öne taşıdı.

Erdek 162. sayılı Zeytin tarım satış Kooperatifi 27 Mayıs Çarşamba günü Öğretmen evi konferans salonunda gerçekleştireceği "Zeytin zararlıları ile mücadele" konferansında konusunda uzman tarımcılarla buluşuyor.

27 Mayıs  Çarşamba günü Erdek Öğretmen evinde  saat  13:30 başlayacak konferans ta Dr. Halil Topuz ile Dr. Latif Erten Caran`ın verecekleri konferansta zeytin üreticisini, zeytin zararlılarına karşı bilinçlendirirken,  üretici yaşanan olumsuzluklara yanıt bulacak.

Erdek belediye Başkanı ve 162 sayılı Zeytin kooperatifi Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, bilimsel çalışmaların bölge üreticisini üretime endeksli bilinçlendirerek, daha sağlıklı zeytin ağaçları profili oluşturup, daha çok ve kalibresi yüksek ürün elde etmesini sağlamak olduğunu söyledi.

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı