Zeytinde yok yılı!

Zeytinde yok yılı!

Erdek Zeytin Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol: ?Kapıdağ´daki zeytinin % 80´i kayıp?

Marmarabirlik´e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, ?Şu ana kadar 1 milyon 800 milyon kilo zeytin aldık? dedi. 

Aldıkları bu zeytinin üreticinin rekolte bildiriminin sadece % 25´ini karşıladığına dikkati çeken Şenol, şöyle konuştu:

?Bu alım dönemi için son rekolte bildirim tarihimiz 15 Ekim´di. Bu tarih itibarıyla kooperatifimizin 4387 ortağı bize toplam 7 milyon 104 bin kilo rekolte beyanında bulundu. Ancak 13 Eylül´deki aşırı yağmurların yol açtığı mantar hastalığının yanı sıra zeytin sineği zeytin ürününe büyük darbe vurdu. Kısacası iklim koşulları zeytin için hiç elverişli gitmedi. Geçen yıl kooperatifimiz tarafından rekor sayılabilecek 55 milyon kilo alım yapmıştı. Bu yıl olumsuz ortam ve koşullar nedeniyle Kapıdağ´daki zeytin ürününde bu yıl % 80 kayıp var.?

/resimler/2018-11/15/2052214301360.jpg

Şenol, ortakların borçlarının bir yıl ertelenmesi için de şu bilgiyi verdi:

?Kooperatifimize bireysel olarak başvuracak ortaklarımızın ayni kredi ve sermaye taksiti borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesinden, 1.000 kilonun altında ürün teslim eden ortaklar yararlanabileceklerdir. Ürünlerinde hasar oluşan ve ayni borcu bulunan ortaklar kooperatife bizzat dilekçe ile başvuracaklardır. Her ortağın durumu kooperatifçe ayrı ayrı değerlendirilerek uygun durumda olan ortakların borçları bir yıl süreyle ertelenecektir. Ortakların yine bizzat dilekçe ile başvurmaları halinde durumları uygun bulunan ortakların bu yılki sermaye taksiti borçları da ertelenebilecektir. Ertelenen ayni kredi borçlarına erteleme tarihindeki Birliğimiz cari faiz oranı üzerinden yıllık faiz tahakkuku yapılacaktır. Ancak faiz oranı henüz belirlenmemiştir. Varsa önceki yıllardan borçları ertelenmiş veya vadesi geçmiş borcu bulunan ortaklar bu kapsamda değerlendirilmeyecek olup eski borçlar tahsil edilmeden borç ertelemesi ana sözleşme gereği yapılamayacaktır.?  Önder BALIKÇI-ERDEK

/resimler/2018-11/15/2053218833837.jpg



Anahtar Kelimeler: Zeytinde yılı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli