Zeytin Kooperatifi ve Erdek Belediye Başkanı Sarı: ?Kooperatifimiz, uzun süre sonra kâra geçti?

Zeytin Kooperatifi ve Erdek Belediye Başkanı Sarı: ?Kooperatifimiz, uzun süre sonra kâra geçti?

Zeytin Kooperatifi ve Erdek Belediye Başkanı Sarı: ?Kooperatifimiz, uzun süre sonra kâra geçti?

 

  Erdek Belediye ve Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, kooperatifin uzun süre sonra ilk kez kâra geçtiğini açıkladı.

Kooperatif yönetimine ciddiyet getirerek, işleri daha sıkı tutmaları nedeniyle bu sonuca ulaştıklarını belirten Sarı, şunları söyledi:

?Elimizde sihirli değnek yok. Ancak işi biraz daha sıkıp, ciddiyetle ele aldık. Eski yıllarda, zeytinimizde önemli ölçüde kalibre kaybı yaşanıyordu. Bu kalibre kaybının nedenlerini belirleyerek tutanağa bağladık. Gerekli önlemleri alınca kalibre kaybını ortadan kaldırdık. Marmarabirlik´e 22 milyon liralık borcumuz var. Ancak depolarımızda bulunan yeni ürün zeytinimizi düşündüğümüzde kooperatifimizin kâr geçtiğini görürüz. 29 Şubat´ta gerçekleştireceğimiz mali genel kurulumuzda, ortaklarımıza bu konuda ayrıntılı bilgiler vereceğiz ve kooperatifimizin uygulayacağı yeni politikaları belirleyip, yol haritasını çizeceğiz.?

/resimler/2016-2/9/1223434723109.jpg

HİDAMET ASA İLE UYUM İÇİNDEYİZ

Erdek de dahil, Marmarabirlik´e bağlı 8 kooperatifin de başta gıda ve elektrik mühendisleri olmak üzere teknik eleman gereksinimi olduğuna dikkat çeken Sarı, Birlik başkanı Hidamet Asa ile aralarında hiçbir sorun bulunmadığını, uyum içinde çalıştıklarını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:

?Hidamet bey ile hiçbir sorunumuz yok. İkimiz de, zeytin üreticisinin daha çok kazanması ve sorunlarını çözülmesi için mücadele veriyoruz. Hidamet beyin başarısından mutlu oluruz. Çünkü, onun başarılı olması, bizim başarımız, bizim başarımız, onun başarısıdır. Tabii, Birliğe bağlı 8 kooperatifin de artık bilimsel yöntemlerle çalışması gerektiğini her fırsatta dile getiriyorum.? Önder BALIKÇI



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli