Zemheri geliyor

Zemheri geliyor

Sibirya, Tulpar soğuk hava, kasırgası ve kar yağışı  Türkiye'yi etkisi altına alacak

UYARI !...

14-22 şubat arası Turkiyeye gelecek olan Tulpar soğuk hava kasırgası ve kar yağışı muhtemelen 1987 yılından beri görebileceğimiz en büyük kış aktivitesi olacak.

Bu cephede hava dondurucu oldugu gibi altı ila yedi gün kar sürekli yağacak.(Sibiryadan memlekete küçük bir hediye)

Bu hava olayının bir benzeri 1907 yılında olmuştu. 14-22 Şubat tüm avrupa ve özellikle Türkiyeyi perişan edecek düzeyde olduğu görülüyor (şu an için bu sekilde bize dogru yola çıkmış durumda )

Yabanci sitelerden incelendiğinde İstanbul merkezi için 1,5 metre Kurtköy Pendik bölgesi için 2.20 cm kar yağışı öngörülmektedir. 

Dondurucu hava mart ayının ilk haftasına kadar devam edecektir. (yağışın sürekliligi için şu an birsey söylemek mümkün değil )

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin altyapısının nasıl olduğu da bir nevi ortaya çıkacak. (Elektrik, Su, İnternet vs ) ihtiyaçlarınızı ona göre gözden geçirip tedbirinizi alınız.

Olağan dışı hava hareketlerine karşın Meteoroleji bültenine dayanılarak Valilikten yapılan açıklamada ise Balıkesir'i etkisi altına alacak olumsuz hava koşullarının 17 Şubat 2021 saat 18.oo e kadar etkili olacağı açıklandı.

Erdek Belediyesi’nden kar uyarısı

Erdek Belediyesi, vatandaşları pazar günü başlayacak olan elverişsiz hava koşulları konusunda uyardı.

Belediyenin sosyal medya hesabından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine dayanılarak şu açıklama yapıldı:

“Değerli vatandaşlarımız,

14 Şubat Pazar günü başlayacak ve 19 Şubat Cuma gününe kadar etkisini sürdürecek olan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkileyeceği, kar yüksekliğinin bazı bölgelerde 1 ile 2 metre arasında olacağı bildirilmiştir. Özellikle kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yem, mama vb. gibi acil ihtiyaçlarını temin etmeleri, tüm vatandaşlarımızın kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle duyurulur.”



Anahtar Kelimeler: Zemheri geliyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı