Yüz bin fidan tohumu toprakla buluştu

Yüz bin fidan tohumu toprakla buluştu

-Doğa gönüllüsünden örnek davranış

 Manyas ilçesinde yaşayan Bülent Kilercioğlu, kendi imkânları ile ekime hazır hale getirdiği yüz bin orman bitkisi tohumunu gönüllülerin de desteği ile toprakla buluşturdu. Kilercioğlu: ?Bir yıl sonra isteyen herkese ücretsiz olarak bu fidanlar dağıtacağım? dedi.

Ozan ERTUĞRUL- Bugüne kadar Manyas´ta kendisine ve ailesine ait arazilere binlerce orman bitkisi ekerek yaşadığı coğrafyayı yeşillendiren Doğa Gönüllüsü Bülent Kilercioğlu gönüllülerin katılımıyla yeni bir faaliyette imza attı.

/resimler/2019-11/3/2317299491088.jpg

Bülent Kilercioğlu´nun önderliğinde gerçekleşen etkinlikte TEMA Vakfı Bandırma Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü, Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bizim Çocuklarımız Sanat, Kültür ve Doğa Derneği, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, Eğitim-Sen, DİSK-Emekli-Sen, Bandırma Kent Konseyi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcilerinin katılımıyla yüz bin orman ağacı fidanı toprakla buluştu.

/resimler/2019-11/3/2318022773030.jpg

KİLERCİOĞLU: YOLA ?BEN NE YAPABİLİRİM?? DİYEREK ÇIKTIM

Konu ile ilgili bilgi veren Bülent Kilercioğlu şunları söyledi: ?Bugüne kadar bu faaliyeti tek başıma yapıyordum. Geçen yıl internetten bir duyuru yaptım ve Gedik Üniversitesinden gençlerle bu bölgede iki bin üç yüz meşe palamudu tohumunu toprakla buluşturduk. Onlar şimdi diz boyuna geldi. Bu yıl ülkede çok fazla orman yangını oldu. Herkes üzülüyor. Bu orman yangını haberlerini sadece internetten paylaşıp hiçbir şey yapmayan milyonlarca insan var. Orada sadece egosunu tatmin ediyor. ?Ben ne yapabilirim?´ diyerek yola çıktım; arkadaşlarla meşe palamudu, Afrika akasyası, ligustrum, kestane tohumu topladık. Yaklaşık yüz bin tohum olduğunu hesapladık. Bunu herkesin katılabileceği bir etkinlik haline getirdik. Bugün de Bandırma´dan gelen gönüllüler ile ekimini yaptık. Bir yıl sonra bunları açık uçlu olarak topraktan çıkarıp Türkiye´nin her yerine ücretsiz olarak göndereceğim. İnsanlar ister kendileri bir etkinlik yapıp bunları eksin, ister evinin bahçesine diksin fark etmez. Yeter ki doğanın ekolojik dengesine bir katkı olsun? dedi.

/resimler/2019-11/3/2318218085922.jpg

Orman ağaçlarından 5 çeşit tohumu toprakla buluşturduklarını söyleyen Kilercioğlu  ?Şu ana kadar 13 bin 700 tane talep var. Seneye bunları kendi imkânlarımla Türkiye´nin her yerine ulaştıracağım. Bunu kendime bir borç olarak düşünüyorum. Doğanın ekolojik dengesine katkıda bulunmak için uğraş veriyorum. Bugün de buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

/resimler/2019-11/3/2319014649144.jpg



Anahtar Kelimeler: fidan tohumu toprakla buluştu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli