YUNUS EMRE'Yİ ÖRNEK ALAN NESİLER HEDEFLİYORUZ

YUNUS EMRE

“Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi gençleri tarafından hazırlanarak OnBurda AVM'de açılan resim sergisini gezen İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, çalışmalarından

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kabul edilmesi dolayısıyla Türkçemizin medeniyet dili kimliğiyle bir kez daha dünyaya duyurulmasına vesile olacak “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi gençleri tarafından OnBurda AVM'de açılan "Yunus Emre" temalı Güzel Sanatlar Resim Sergisiyle devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, sergiyle ilgili bilgi alırken sergide yer alan eserleri tek tek inceledi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Müdürü Arıcıoğlu, 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Türkçenin gelişimi ve Yunus ile ilgili yapılan çalışmaları burada sergiliyoruz. Türkçe ile ilgili, Yunus ile ilgili yapılan çalışmaların ne kadar olduğunu göstermesi açısından önemli bir sergi. Değerli kişiliği Yunus Emre’yi örnek alan, gönül kırmayan, gönüller yapan, sevgiyi ve hoşgörüyü karakter haline getirmiş nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yunus’un sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış dilinin tüm dünyaya hâkim olmasını diliyor, hazırlaya gençlerimizi kutluyorum.” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: YUNUS ' ÖRNEK NESİLER HEDEFLİYORUZ
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı