Yumurta ihracatta lider.

Yumurta ihracatta lider.

Bandırma Yumurta, geçen yıl 3 milyon adet yumurta ihraç etti.


____________________________________Önder Balıkçı
Bandırma ve Edincik'te faaliyet gösteren Bandırma Yumurta Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2011 yılında 3 milyon adet yumurta ihracatı gerçekleştirdi.

Başkanlığını Mustafa Ayhan'ın yaptığı, yönetim kurulunda Mustafa Karagöz, Mehmet Aytekin ve Ahmet Alkan'ın görev aldığı şirket, yurt içinde İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Bandırma yöresindeki marketlere toptan ve perakende satış gerçekleştirirken, yurt dışına ise ağırlıklı olarak Kuzey Irak olmak üzere İsrail'e de satış yapıyor. Şirket, 2011 yılından bu yana yurtiçine  paketli olarak, kendi nakliye araçlarıyla gerçekleştiriyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayhan, amaçlarının, Bandırma Yumurta” olarak kendi markalarıyla yumurta sektöründe yer edinmek olduğuna dikkati çekerken, Tüm plânlarımızı, markalaşma üzerine yapıyoruz'' dedi.

Şirketlerinin, son olarak, Edincik'in, Kumlar” mevkiinde satın aldığı 5575 metre karelik alanın, 1164 metre karelik bölümüne depo yapımını sürdürdüğünü vurgulayan Ayhan, bu depodan yurt içi ve yurt dışına tek elden ihraç edecekleri yumurtaları, paketleyerek pazarlayacaklarını sözlerine ekledi.

42 yumurta üreticisinin ortak olduğu şirket, 2007 yılında kurulmuştu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli