Yollar asfaltlanınca, gaz pedalları köklendi.

Yollar asfaltlanınca, gaz pedalları köklendi.

Erdek’te plajları çevreleyen yollarda yarış pistine dönen asfaltlara hız kesici engeller bekleniyor

Tatil ve turizmde cazibe merkezi Erdek’te Ağustos ayı dolu dolu geçiyor. Oteller, moteller, pansiyonlar nerede ise % 100 doluluk oranı ile son yılların en hareketli günlerini yaşıyor.

Hava sıcaklığını 30cc’nin üzerinde seyretmesi tatilcilerin deniz ve havuz mesaisini üst noktalara taşıyor.

Bu hareketlilik ile birlikte başta Erdek olmak üzere, tatilin yoğun kullanıldığı Ocaklar, Narlı, Tatlısu, Turan ve İlhanlar’da konaklama yerlerinden denize inen vatandaşların ralli pistlerine dönen yollardan gelmeleri bir hayli zorlaştı.

Bir birleri ile yarış içinde olan araçlardan geçerek denize veya denizden konutlara dönmek isteyen tatilciler asfalt yollardan geçmek için bir hayli beklemek zorunda kalıyor.

Plaj ve konutlar arasında yüksek sürat yapılan noktalarda Hız Kesici tümsekler,  Yavaşlatıcı yol Kasisi ihtiyacı bugünlerde ne kadar gerekli olduğu daha da net olarak anlaşılıyor.

Özellikle Erdek Cuğra plajları arkasında bulunan çevre yolu, yeniden yapılan çalışma sonucu yarış pisti gibi kullanılması tatilcilerinin korkusu rüyası oldu.



Zeki AYDOĞAN
21.08.2022 14:13:00
Özellikle Gül plaj ve Baykal büfenin önün den deniz e inmek veya denizden evlere gitmek için ralli seyreder gibi araç ları seyrediyoruz.Allah korusun kazalar an meselesi

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı